MTV:n uudistunut Kotoisa-tiimi toteuttaa toinen toistaan upeampia muutoksia

Kirjoittajan kuva

By admin

Suositun Kotoisa-ohjelman kuudes tuotantokausi on kattaus ainutlaatuisia kohteita, odottamattomia ratkaisuja sekä yllättäviä kohdehenkilöitä. Uudistunut supertiimi toteuttaa upeita muutoksia suomalaisten koteihin ja pihoille, ja katsojat pääsevät seuraamaan muun muassa, kuinka Niko Saarisen uudiskohde loihditaan kotoisaksi sekä millaisen latautumispaikan arkeensa Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alanen saa.

kotoisa_key_16_9-2.jpg

MTV:n Kotoisa tulee taas ja toteuttaa ma 1.4. alkaen toinen toistaan upeampia muutoksia suomalaisten kodeissa ja pihoissa! Kuudes tuotantokausi on kattaus ainutlaatuisia kohteita, odottamattomia ratkaisuja sekä yllättäviä kohdehenkilöitä. Upeita muutoksia seuratessaan myös katsojat saavat inspiroitua näyttävistä lopputuloksista.

Asiantuntijoina nähdään sekä tuttuja että uusia kasvoja. Aiemmilta kausilta tuttu sisustussuunnittelija Seija Strand tekee paluun ohjelmaan. Kauden aikana Seija Strand ja Vilja Schepel toteuttavat näyttäviä ja toimivia koteja. Lumoavia pihoja loihtivat Helga Andersson ja Arto Kontio.

Niin sisä- kuin pihakohteissa toteutetaan kekseliäitä muutoksia, yllätyksiä ja mylläyksiä 10 jakson verran. Sisäkohteissa on mukana monenlaisia koteja pienemmästä kerrostaloasunnosta aina valtavan kokoiseen kartanoon. Kauden aikana nähdään sekä suuria, että kevyempiäkin remontteja, niin pihoissa kuin kodeissakin. Kausi käynnistyy jaksolla, jossa mahtipontisen 80-luvun luksuslukaalin yläkerta kokee mykistävän muutoksen, kun keittiö ja olohuone modernisoidaan talon henkeä kunnioittaen.

Kauden aikana nähdään myös, kuinka Ensitreffit alttarilla -asiantuntija Tapani Alasen ja Anssi Lehden stressiäkin aiheuttanut kellarikerros saa uuden elämän. Kotoisan apua kaipaa myös Niko Saarinen, joka janoaa uudiskohteestaan persoonallisempaa – juuri hänen tyylistään kotia. Huippuyllätyksenä yhtenä kohteista nähdään itse Seija Strandin ja hänen miehensä Tomin piha.

TUTUSTU UUDISTUNEESEEN KOTOISA-TIIMIIN

seija-strand.jpg

Suunnittelijakonkari Seija Strand

Kotoisan sisäkohteiden suunnittelusta vastaa sisustussuunnittelija (SI) Seija Strand, joka on toiminut alalla yrittäjänä menestyksekkäästi jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Strandin monipuoliselle urapolulle mahtuu niin suuria bränditaloja kuin pienempiäkin toimijoita. Suunnittelupöydälle kuuluvat kotien lisäksi hotellit, laivat, kahvilat ja toimistot. Kotoisassa Strand on suunnitellut koteja aiemminkin. Tämänkertainen tuotantokausi on hänelle neljäs.

Strandin intohimona ovat haasteet, joiden ratkaisut synnyttävät toimivan ja kauniin tilan. Uransa kohokohdiksi hän nimeää kaikki ne hetket, jolloin asiakkaat ovat olleet silminnähden kiitollisia. Yhden mieleenpainuvimmista ja ehdottomista huippuhetkistä urallaan Strand kertoo liittyvän Kotoisaan.

”Eräs aiempien kausien kohde on ollut erityisen palkitseva. Perheen äiti ottaa minuun edelleen säännöllisesti yhteyttä. On koskettavaa kuulla, että he muistavat minut ihmisenä, joka muutti heidän arkensa.”

vilja-schepel.jpg

Joogaava urakoitsija Vilja Schepel

Kotoisan kuudennen tuotantokauden sisäkohteiden urakoitsija Vilja Schepel on rakennusalan yrittäjä. Alalla Schepel on ollut 2000-luvun alusta saakka.

Korjausrakentamiseen erikoistunut Schepel nauttii työnsä haastavuudesta. Erityisesti häntä kiehtoo korjausrakentamisessa sen monipuolisuus. Lähes päivittäin tulee vastaan uudenlaisia tilanteita, joissa vaaditaan ongelmanratkaisutaitoja. Intohimoisesti rakentamiseen suhtautuva Schepel pitääkin tärkeänä, että saa oppia työssään alati jotain uutta – vielä yli 20 vuoden työkokemuksen jälkeenkin.

”Korjausvaihtoehtoja pitää aina miettiä, eivätkä ne ole yksiselitteisiä. Se on ihanaa! Kuolisin sisäisesti viikossa, jos joutuisin tekemään jotain yhtä tiettyä asiaa päivästä toiseen”, Schepel kertoo.

Kotoisassa Schepel on mukana ensimmäistä kertaa, mutta hän on tuttu kasvo Huvila & Huussi -ohjelmasta, jossa hän on toiminut niin ikään urakoitsijana.

helga-andersson.jpg

Pihojen taikuri Helga Andersson

Helga Andersson on Kotoisa-ohjelman pihasuunnittelija. Hänellä on pitkä tausta sekä viherrakentajana että pihasuunnittelijana ja ammatiltaan hän on hortonomi. Parikymmentä vuotta pihoja loihtinut Andersson toimii yrittäjänä. Uransa kohokohtia hän muistelee lämmöllä.

”Eri tavoin huomiota saaneet kohteet – kuten lehtien sivuille päätyneet suunnittelemani pihat – ovat tietenkin tuntuneet hyvältä. Myös yrityksen perustaminen lukeutuu urani kohokohtiin, mutta aivan erityisenä pidän Kotoisan pihasuunnittelijaksi pääsemistä. Se on ollut todella hauskaa ja inspiroivaa”, Andersson kertoo. Tämänkertainen Kotoisan tuotantokausi on hänelle kolmas.

arto-kontio.jpg

Pihaurakoitsija Arto Kontio

Jo neljättä kertaa Kotoisan pihaurakoitsijana toimiva Arto Kontio on pitkän linjan viherrakentaja. Työuraa alalta on kertynyt 25 vuoden ajan ja vuosiin mahtuu tuhansia rakennettuja pihoja. Alati vaihtuvat kohteet jäävät Kontion mieleen kukin tavallaan.

”Toisinaan on hauskaa, kun auton ikkunasta näkyy jotain, jonka muistaa itse rakentaneen. Olen saanut asiakkaista myös ystäviä ja nekin kohteet ovat jääneet erityisenä mieleen. Uran huippuhetkeksi nousee kuitenkin Kotoisa. Varmasti muistaa eläkepäivinä, että tuli lähdettyä mukaan ohjelmaan”, Kontio kertoo.

Kotoisan kohteet ovat Kontiolle erityisen mieluisia niiden jättimäisten ja kokonaisvaltaisten muutoksien vuoksi. Poikkeuksellisen suurta iloa tuottavat kohteet, joissa on läsnä jokin vahva luonnon elementti kuten vesi tai kallio.

Haku Kotoisan seitsemännelle kaudelle mukaan on käynnissä täällä.

#kotoisa

Kotoisa alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ma 1.4. klo 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.

Ohjelman MTV:lle tuottaa EndemolShine Finland Oy. 

Kun suunnittelet remonttia, ammattilaisen apu voi olla korvaamatonta. Olipa kyseessä sitten pieni pintaremontti, kylpyhuoneen uudistus tai koko talon kunnostus, kokeneen ammattilaisen palkkaaminen takaa, että työ suoritetaan korkealaatuisesti, tehokkaasti ja turvallisesti. Ammattilaiset tuovat mukanaan paitsi asiantuntemuksensa ja kokemuksensa, myös tietämyksen rakennusmääräyksistä ja -standardeista. Remppatori auttaa löytämään sopivat tekijät sopivaan hintaan – kokeile palvelua suoraan tarpeeseen.Vastaa