Myrskyluodon Maija Göteborgin ja Rotterdamin elokuvafestivaaleille

Kirjoittajan kuva

By admin

Myrskyluodon Maija -elokuva on valittu Götebörgin ja Rotterdamin elokuvafestivaalien ohjelmistoon.

Solar Filmsin tuottama ja Tiina Lymin ohjaama elokuva nähdään maailmanensi-illassa Rotterdamin festivaalilla osana Limelight-ohjelmistoa, jossa esitellään muun muuassa ennakkonäytöksinä odotettuja yleisön suosikkeja ja palkittuja elokuvia.

Myrskyluodon Maija esitetään festivaalilla kolmesti ja sen esityspäivät ovat perjantai 26.1., lauantai 27.1. ja perjantai 2.2.2024. Rotterdamin elokuvafestivaalia pidetään kansainvälisesti erittäin arvostettuna. Festivaali järjestetään 25.1.–4.2.2024. Elokuva esitetään festivaalilla sen englanninkielisellä nimellä Stormskerry Maja.

https://iffr.com/en
https://iffr.com/en/iffr/2024/films/stormskerry-maja
https://iffr.com/en/blog/limelight-lineup

Myrskyluodon Maija
on valittu myös Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon. Niin ikään kansainvälistä arvostusta nauttiva festivaali järjestetään 26.1.–4.2.2024. Elokuva esitetään festivaalilla sekä torstaina 1.2. että perjantaina 2.2. osana Nordic Light -ohjelmistoa. Kyseessä on samalla elokuvan Ruotsin ensi-ilta. Ruotsin kaupallinen ensi-ilta on ensi keväänä ja siitä tiedotetaan erikseen. Elokuva esitetään sen ruotsinkielisellä nimellä Stormskärs Maja.

https://goteborgfilmfestival.se/en/

Tiina Lymi on vieraana molemmilla festivaaleilla ja elokuvan kuvannut Rauno Ronkainen matkustaa hänen kanssaan Rotterdamiin.

Elokuvasta

Tiina Lymin käsikirjoittama ja ohjaama upea historiallinen elokuva kertoo Maijan elämäntarinan suurten peruskysymysten äärellä. Ensi-iltaan elokuva tulee 19.1.2024.

Myrskyluodon Maijan päärooleissa Maijana ja Jannena nähdään Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Jonna Järnefelt ja Tobias Zilliacus näyttelevät Maijan vanhempien roolit. Maijan sisarta näyttelee Amanda Kilpeläinen Arvidsson. Brittiläisten upseerien roolit näyttelevät Desmond Eastwood ja Tony Doyle. Elokuvassa on mukana useita ahvenanmaalaisia aikuis- ja lapsinäyttelijöitä Maijan ja Jannen lapsina sekä Maijan veljinä.

Solar Filmsin tuottama elokuva on mittava kotimainen suurtuotanto. Sitä voidaan pitää yhtenä 2010-2020-lukujen suurimmista kotimaisista tuotannoista ja se tuo Myrskyluodon 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Elokuvan tuottavat Jukka Helle, Hanna Virolainen ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva kuvataan ruotsiksi ja ensi-iltaan se tulee vuonna 2024. Ohjaaja Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja inspiroimana.Yksi kommentti artikkeliin ”Myrskyluodon Maija Göteborgin ja Rotterdamin elokuvafestivaaleille”

Vastaa