Myrskyluodon Maijalla 45 931 katsojaa ensi-iltaviikonlopun jälkeen

Kirjoittajan kuva

By admin

Tiina Lymin ohjaama ja Solar Filmsin tuottama Myrskyluodon Maija -elokuva on saanut kaikkiaan 45 931 katsojaa ensi-iltaviikonlopun jälkeen ennakoineen.

Kyseessä on yksi 2020-luvun vahvimpia kotimaisen elokuvan avausviikonlopun tuloksia sekä ylivoimaisesti vahvin kotimaisen laatudraaman avaus. Nordisk Filmin levitystoiminnan johtaja Katarina Nyman iloitsee: “Myrskyluodon Maija on todellakin valloittanut yleisönsä sydämet. Elokuvateattereista kantautuneet viestit kertovat, miten vaikuttuneita ja liikuttuneita katsojat ovat elokuvaelämyksen jälkeen olleet. Tämä on myös yksi vahvimpia kotimaisen elokuvan aloituksia 2020-luvulla, joten Maijan ansiosta saimme upean startin alkaneelle kotimaisen elokuvan vuodelle!”

Elokuvasta onkin tullut jo ilmiö. Solar Filmsin Markus Selin kommentoi loistavaa avaustulosta: “Aito tarina aidoista ihmisistä kannattaa kertoa ja se onkin herättänyt koko Suomen. Näyttääkin, että tästä on tullut koko kansan elokuva.”

Myrskyluodon Maija on valittu Götebörgin ja Rotterdamin elokuvafestivaalien ohjelmistoon. Se nähdään maailmanensi-illassa Rotterdamin festivaalilla osana Limelight-ohjelmistoa, jossa esitellään muun muuassa ennakkonäytöksinä odotettuja yleisön suosikkeja ja palkittuja elokuvia.

Elokuvaesitetään festivaalilla kolmesti ja sen esityspäivät ovat perjantai 26.1., lauantai 27.1. ja perjantai 2.2.2024. Rotterdamin elokuvafestivaalia pidetään kansainvälisesti erittäin arvostettuna. Festivaali järjestetään 25.1.–4.2.2024. Elokuva esitetään festivaalilla sen englanninkielisellä nimellä Stormskerry Maja.

Myrskyluodon Maija on valittu myös Göteborgin kansainvälisen elokuvafestivaalin ohjelmistoon. Niin ikään kansainvälistä arvostusta nauttiva festivaali järjestetään 26.1.–4.2.2024. Elokuva esitetään festivaalilla sekä torstaina 1.2. että perjantaina 2.2. osana Nordic Light -ohjelmistoa. Kyseessä on samalla elokuvan Ruotsin ensi-ilta. Ruotsin kaupallinen ensi-ilta on ensi keväänä ja siitä tiedotetaan erikseen. Elokuva esitetään sen ruotsinkielisellä nimellä Stormskärs Maja.

Tiina Lymi on vieraana molemmilla festivaaleilla ja elokuvan kuvannut Rauno Ronkainen matkustaa hänen kanssaan Rotterdamiin.

https://iffr.com/en
https://iffr.com/en/iffr/2024/films/stormskerry-maja
https://iffr.com/en/blog/limelight-lineup
https://goteborgfilmfestival.se/en/


Tiina Lymin käsikirjoittama ja ohjaama upea historiallinen elokuva kertoo Maijan elämäntarinan suurten peruskysymysten äärellä. Elokuvan ensi-ilta oli 19.1.2024.

Myrskyluodon Maijan päärooleissa Maijana ja Jannena nähdään Amanda Jansson ja Linus Troedsson. Jonna Järnefelt ja Tobias Zilliacus näyttelevät Maijan vanhempien roolit. Maijan sisarta näyttelee Amanda Kilpeläinen Arvidsson. Brittiläisten upseerien roolit näyttelevät Desmond Eastwood ja Tony Doyle. Elokuvassa on mukana useita ahvenanmaalaisia aikuis- ja lapsinäyttelijöitä Maijan ja Jannen lapsina sekä Maijan veljinä.

Solar Filmsin tuottama elokuva on mittava kotimainen suurtuotanto. Sitä voidaan pitää yhtenä 2010-2020-lukujen suurimmista kotimaisista tuotannoista ja se tuo Myrskyluodon 1800-luvun maailman modernin elokuvakerronnan keinoin tähän päivään. Elokuvan tuottavat Jukka Helle, Hanna Virolainen ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Elokuva kuvataan ruotsiksi ja ensi-iltaan se tulee vuonna 2024. Ohjaaja Tiina Lymi on käsikirjoittanut elokuvan Anni Blomqvistin romaanisarjan pohjalta ja inspiroimana.Yksi kommentti artikkeliin ”Myrskyluodon Maijalla 45 931 katsojaa ensi-iltaviikonlopun jälkeen”

Vastaa