Ohjaaja-käsikirjoittaja Maria Veitola sukeltaa Veitola.doc -sarjan toisella kaudella ajassamme puhututtavien ja ristiriitaisten aiheiden pariin

Kirjoittajan kuva

By admin

MTV-alkuperäissarja Veitola.doc antaa äänen heille, joiden elämässä tämän hetken puhututtavat otsikot ovat arkipäivää. MTV Katsomossa 5.6. julkaistavan Maria Veitolan dokumenttisarjan toisen kauden aiheina ovat syömishäiriöt, kauneuskirurgia ja pistoshoidot sekä psykedeelit.

MTV Katsomossa 5.6. julkaistava Veitola.doc on dokumenttisarja, jossa ohjaaja-käsikirjoittaja Maria Veitola sukeltaa ajassamme puhututtavien aiheiden pariin. Veitolan luotsaama MTV-alkuperäissarja antaa äänen heille, joiden elämässä tämän hetken ristiriitaiset puheenaiheet ovat arkipäivää.

Sarjan toisella kaudella käsitellään jälleen tässä ajassa pinnalla olevia aiheita ja ilmiöitä. Kauden kolmen jakson aiheina ovat syömishäiriöt, psykedeelit sekä kauneuskirurgia ja pistoshoidot. 

Syömishäiriöihin on vaikea saada hoitoa, mutta toisaalta miksi sairastuneen on niin vaikea vastaanottaa sitä? Psykedeelit ovat taas olleet viime vuosina otsikoissa. Millaisista syistä jotkut ovat jo alkaneet hoitaa itseään näillä laittomilla päihteillä? Kauneus on valuuttaa, mutta millaisia paineita nykyihanteet asettavat etenkin nuorille?

Jaksoa, joka käsitteli katujengejä ja nuorten rikollisuutta, ei kaudella nähdä. MTV päätti loppuvuonna 2023 jättää jakson esittämättä sellaisenaan Milan Jaffin haastattelun osalta, eikä uutta jaksoa ollut mahdollista saattaa valmiiksi tuotannollisista ja aikataulullisista syistä.

Katujengejä ja nuorisorikollisuutta koskeva jakso on aiheuttanut Maria Veitolalle kohtuutonta ja järkyttävää vihapuhetta sekä asiatonta spekulaatiota hänen ammattitaitoonsa liittyen. MTV tuomitsee vihapuheen kaikissa muodoissaan.

Ohjaaja-käsikirjoittajana Maria Veitola tuo Veitola.doc -sarjassa itsensä likoon laittaen esille päähenkilöiden kokemaa todellisuutta ja elämää. MTV kiittää Veitolaa ja työryhmää ammattitaitoisesta, vastuullisesti tehdystä työstä.

Jaksot:

syomishairio_henni.jpg

Jakso 1: Syömishäiriö

Viime vuosina syömishäiriöiden määrä on kasvanut Suomessa valtavasti. Syömishäiriöihin linkittyy usein muita mielenterveyden haasteita ja diagnooseja eikä apua ole helppo saada. Ristiriitaisesti syömishäiriöstä on joskus myös vaikea päästää irti, sillä siitä on tullut monelle sairastuneelle ainoa tapa käsitellä vaikeita tunteita ja yrittää selvitä elämässään.

Jaksossa Maria Veitola tapaa sisarukset Hennin ja Hetan, sekä heidän äitinsä Helin, joiden elämää Hetan syömishäiriö on värittänyt jo vuosien ajan. Lisäksi Veitola vierailee häiriön hoitoon keskittyneellä klinikalla sekä tapaa transmiehen, Vennin, joka kokee syömishäiriön keinona hallita omaa kehoaan.

psykedeelit_tony.jpg

Jakso 2: Psykedeelit

Psykedeelit ovat Suomessa laittomia huumausaineita. Ne muokkaavat aivoja, muuttavat tajunnantilaa ja synnyttävät aistiharhoja. Psykedeelien lääketieteellisiä mahdollisuuksia on tutkittu viime vuosina aktiivisesti ympäri maailman vuosikymmeniä kestäneen tauon jälkeen. Alustavan näytön perusteella vaikuttaa siltä, että psykedeeleistä saattaa olla hyötyä esimerkiksi kivun ja masennuksen hoidossa, tutkimus on kuitenkin vielä alkutekijöissään.

Psykedeelit itsessään eivät näytä aiheuttavan riippuvuutta, mutta niiden käyttö ei ole riskitöntä. Ne voivat kenties hoitaa, mutta joskus myös horjuttaa ihmismieltä. Jaksossa tapaamme sarjoittaista päänsärkyä sairastavan Tonyn, jolla on omakohtaista kokemusta psykedeeleistä ja niiden potentiaalista, mutta myös pelottavistakin vaikutuksista. Lisäksi Maria Veitola vierailee psykedeeliterapeutiksi opiskelevien Mipin ja Antin koulutusjaksolla Hollannissa, sekä kuulee, miten psykedeelikokeilut vaikuttivat valokuvataitelija Sarin mielenterveyteen.

kauneuskirurgia-ja-pistoshoidot-marika.jpg

Jakso 3: Kauneuskirurgia ja pistoshoidot

Esteettinen kirurgia eli kauneusleikkaukset sekä kasvojen muotoiluun tarkoitetut täyteaine- ja botuliinihoidot ovat yleistyneet hurjasti viime vuosina. Samalla kun markkina on kasvanut, kynnys hoitoihin ja leikkauksiin menemiseen on madaltunut. Ulkonäköön liittyvät ikiaikaiset paineet eivät kuitenkaan ole vähentyneet, eivätkä toimenpiteet ole täysin riskittömiä. Tapaamme jaksossa muun muassa Marikan, Veeran ja Cristan, jotka muokkaavat ulkonäköään kauneuskirurgian ja pistoshoitojen avulla sen mukaiseksi, miltä tässä ajassa on tavoiteltavaa näyttää.

Katso esimakua Veitola.docista täältä.

#VeitolaDoc @mtvkatsomo

Veitola.doc MTV Katsomossa ke 5.6. ja MTV3-kanavalla ti 18.6. klo 22.25 alkaen.
Kaikki jaksot julkaistaan MTV Katsomossa kerralla.

Veitola.doc -sarjan on tuottanut MTV Studios.Vastaa