Renny Harlinin kritisoitu elokuva saa jatkoa

Kirjoittajan kuva

By Lena

Renny Harlinin ohjaama The Strangers: Chapter 1, joka julkaistiin toukokuussa, on herättänyt runsaasti huomiota kriitikoilta – valitettavasti pääasiassa negatiivista. Elokuvan saamat murska-arviot eivät kuitenkaan estä trilogian jatkumista, sillä The Strangers: Chapter 2 on tulossa ensi-iltaan syksyllä 2024.

Ensimmäisen elokuvan vastaanotto

The Strangers: Chapter 1 ei ole saanut mairittelevia arvioita kriitikoilta. Ulkomaisten lehtien murska-arvioiden mukaan elokuva ei ollut lainkaan pelottava. Elokuvaa kuvattiin esimerkiksi seuraavasti: ”The Strangers: Chapter 1 edustaa sitä kaikkea, mikä on väärin kauhugenressä. Elokuvassa ei ole kehityskaarta, eikä ilmassa leijuvaa jännitystä. Siinä turvaudutaan liikaa kehnoihin säikäytyksiin.” Tästä huolimatta Harlinin ohjaama kauhuelokuvatrilogia jatkaa tarinaansa ja pyrkii vakuuttamaan kriitikot sekä yleisön tulevissa osissa.

Trilogian tuotanto ja julkaisusuunnitelmat

Harlinin ohjaama trilogia on kuvattu Slovakiassa syys-marraskuussa 2022, ja kaikki kolme osaa on kuvattu samanaikaisesti. Tämä intensiivinen kuvausaikataulu mahdollisti sen, että elokuvien julkaisuväli on suhteellisen lyhyt. Kanadalais-yhdysvaltalainen elokuvastudio Lionsgate julkaisee elokuvat. The Strangers: Chapter 2 on suunniteltu julkaistavaksi syksyllä 2024, ja trilogian päätösosa, The Strangers: Chapter 3, ilmestyy vuoden 2025 alussa​​​​.

Mitä odottaa jatko-osalta?

Vaikka The Strangers: Chapter 1 ei menestynyt kriitikoiden keskuudessa, se keräsi silti kohtuullisen kassamenestyksen, tuottaen noin 35,4 miljoonaa dollaria maailmanlaajuisesti 8,5 miljoonan dollarin budjetilla​​. Toisesta elokuvasta on jo julkaistu kohtauskuva, jossa Madelaine Petschin esittämä Maya Lucas piiloutuu metsän keskellä, jatkaen pakoa naamioituneilta tappajilta Scarecrow, Dollface ja Pin-Up Girl​​.

Renny Harlin on paljastanut, että toisen ja kolmannen elokuvan tarinat tulevat poikkeamaan ensimmäisestä elokuvasta, keskittyen enemmän päähenkilön psykologiseen kokemukseen ja selviytymistaisteluun. Trilogian lopullinen kokonaisuus tulee tarjoamaan katsojille mahdollisuuden nähdä koko tarina 4,5 tunnin mittaisena supercut-versiona​​​​.

Harlinin muu ura ja tulevaisuudennäkymät

Renny Harlin on pitkän uransa aikana tullut tunnetuksi rohkeudestaan ottaa ohjaksiinsa projekteja, jotka tarvitsevat uutta eloa. Hän on ohjannut useita menestyneitä elokuvia, kuten Cliffhanger, Die Hard 2 ja The Long Kiss Goodnight. Harlinin viimeaikaiset projektit ovat sisältäneet niin Hollywood-tuotantoja kuin elokuvia Kiinassa ja Euroopassa.

Vuosi 2024 ei ole ollut Harlinille pelkästään elokuvaprojektien täyteinen, vaan onnea on tullut myös henkilökohtaisessa elämässä. Harlin sai vaimonsa Johanna Harlinin kanssa toisen lapsen huhtikuussa, ja pariskunta on nimennyt lapsensa Jules Mauritz Eljas Harliniksi​​.

Johtopäätökset

Renny Harlinin The Strangers -trilogian jatko-osat tulevat olemaan merkittävä koetinkivi ohjaajalle ja hänen kyvylleen kääntää kriitikoiden mielipiteet. Vaikka ensimmäinen osa ei vakuuttanut, Harlinin visio kokonaisesta trilogiasta ja hänen sitoutumisensa kauhugenren realistiseen kuvaukseen saattavat tuoda uuden ulottuvuuden The Strangers -sarjalle. On jännittävää nähdä, kuinka toinen ja kolmas osa otetaan vastaan, ja millainen vaikutus niillä on Harlinin uraan tulevaisuudessa.Vastaa