Sopraano Angelika Klas 25-vuotisjuhlakiertueelle maaliskuussa 2024

Kirjoittajan kuva

By admin

Sopraano Angelika Klas juhlii 25-vuotisjuhlavuottaan samalla, kun hän täyttää 50 vuotta 10. maaliskuuta 2024. Angelika aloittaa juhlavuotensa vieton kolmella juhlakonsertilla ja konsertoi Helsingissä torstaina 14.3., Lohjalla perjantaina 16.3. ja Keravalla lauantaina 17.3.2024. Hän esiintyy yhdessä sisarensa, sopraano Marion Melnikin, baritoni Hannu Lehtosen sekä poikansa, pianisti Maximilian Fagerlundin kanssa. Heitä säestää Janne Hovi Trio. Illan juontaa pianotaiteilija Seppo Hovi.

Angelika julkaisee 14.3.2023 juhlalevyn Laulun juhlaa, joka on läpileikkaus hänen uransa eri vaiheista. Sekä levyllä että konsertissa kuullaan eri musiikkityylien lauluja, jotka ovat hänelle merkityksellisiä vuosien varrelta ja joita yleisö toivoo hänen esittävän. Angelika tunnetaankin erityisesti laaja-alaisesta ja monipuolisesta ohjelmistostaan, sillä hänen äänensä ja lavapresenssinsä taipuu sekä klassiseen että kevymepään musiikkiin, kuten ikivihreisiin, tangoon ja jazziin.  Konserteissa kuullaan myös Angelikan monikulttuurisen taiteilijaperheen perintöä sekä klassisia suosikkeja.

“On ihanaa päästää esiintymään rakkaan yleisön eteen juhlakonsertissa, joka on kattava ote urastani. Muistelen uraani, sen merkittäviä kappaleita ja niiden merkitystä minulle sekä kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat olleet mukana sen eri vaiheissa,” Angelika kertoo.

Angelika aloitti 16-vuotiaana klassisen laulun opinnot Turun Konservatoriossa, rakastui klassiseen laulumusiikkiin ja on sillä tiellä edelleen. Hän pääsi nopeasti  teatteri- ja oopperaproduktioihin Turun Kaupunginteatterissa ja Åbo Svenska Teaternissa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemian solistisella osastolla, mistä hän valmistui Musiikin maisteriksi vuonna 2002.

Hän on esiintynyt kaikilla keskeisillä suomalaisilla klassisen musiikin festivaaleilla, mm. Turun Musiikkijuhlilla, Naantalin Musiikkijuhlilla, Kuhmon Kamarimusiikissa, Korsholman Musiikkijuhlilla ja Helsingin juhlaviikoilla sekä useiden merkittävien kotimaisten orkestereiden solistina.

Angelikan erityisen laajaan ohjelmistoon kuuluu muun muassa orkesteri- ja kamarimusiikkia barokista nykymusiikkiin sekä operetti-, ooppera- ja näyttämömusiikkia. Hän on esiintynyt useissa keskeisissä oopperarooleissa, mm. W.A. Mozartin Figaron häiden Kreivittärenä, Georges Bizet’n Carmenin Carmenina sekä Astor Piazzollan Maria de Buenos Airesin Mariana. Lisäksi Angelika on esiintynyt Jukka Linkolan kantaesitysoopperoissa Robin Hood Suomen Kansallisoopperassa ja Hui kauhistus! -lastenoopperassa Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Angelika on myös kysytty operetti- ja musiikkiteatterisolisti ja esiintynyt useiden teosten päärooleissa kuten Johann Strauss nuoremman Lepakon Rosalindenä ja Kreivitär Zedlauna Wieniläisverta-operetissa. Muita tunnettuja rooleja ovat Jacques Offenbachin Orfeus Manalassa -operetin Eurydike, Emmerich Kálmánin Marizan Mariza ja Mustalaisruhtinattaren Sylva Varescu, Franz Léharin Luxemburgin kreivin Angéle Didier sekä nimiroolissa Turun Kaupunginteatterin musikaalissa Tamara, joka kertoo Tamara Lundin elämästä.

Konserttitiedot
14.3.2024 kello 19.00, Savoy-teatteri, Helsinki
16.3.2024 kello 15.00, Laurentius-sali, Lohja
17.3.2024 kello 15.00, Kerava-sali, Kerava

Liput
www.lippu.fi


https://angelikaklas.fi/
https://www.facebook.com/angelikaklasofficialVastaa