Uusi MasterChef Suomi -kausi käynnistyy massiivisella bootcampilla! Peräti 40 amatöörikokkia ottaa toisistaan mittaa kauden avauksessa

Kirjoittajan kuva

By admin

Masterchef Suomi marssittaa uuden kauden avausjaksossa peräti 40 kotikokkia ottamaan toisistaan mittaa kaksipäiväisellä MasterChef-bootcampilla. Arvovaltaisella tuomaristolla on heti suuria päätöksiä tehtävänään, kun porukka pitäisi karsia kymmeneen parhaaseen, jotka pääsevät kisaamaan MasterChef-keittiöön. Uusi kausi alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaina 6. helmikuuta kello 20 alkaen.

MasterChef Suomi -kilpailu alkaa tänä vuonna isommin kuin koskaan! Uusi kausi käynnistyy massiivisella bootcamp-esikarsinnalla, johon saapuu 40 amatöörikokkia eri puolilta Suomea. Bootcampilla ohjelman tutut tuomarit Kape Aihinen, Helena Puolakka ja Henri Alén paneutuvat kahden päivän ajan arvioimaan, ketkä kymmenen pääsevät aloittamaan kisan MasterChef Suomi -keittiössä.

Tuomarikolmikolla on bootcampin myötä aiempaa enemmän valtaa siihen, millaisia kilpailijoita MasterChef-keittiöön valitaan.

”Bootcamp todella erottaa jyvät akanoista! Ehkä hienointa on tarkistaa loppupuolella kautta miten kilpailijoilla meni alussa, ja nähdä kuinka valtavaa kehittymistä oli tapahtunut”, Henri Alén sanoo.

Kaksipäiväisen bootcampin aikana kisapaikkaa tavoittelevat kokit esittelevät muun muassa veitsenkäsittelytaitojaan sekä bravuuriannoksiaan, joiden valmistamiseen heille annetaan vapaat kädet. Jokaisen kierroksen jälkeen kilpailijoita putoaa, kunnes jäljellä on kymmenen parasta. Heistä yksi tulee lopulta voittamaan 10 000 euroa sekä himotun MasterChef Suomi 2024 -tittelin.

Upeita ammattilaisvieraita

kuva_juuli_aschan_sveins_mc_suomi_bootcamp_day1-9574.jpg
MasterChef-keittiöön pääsee bootcampin kautta 10 kisaajaa.

MasterChef Suomi -keittiöön selvinneet kilpailijat kohtaavat kauden mittaan monipuolisia ruoanlaittotehtäviä sekä erilaisia raaka-aineita, jotka panevat heidän taitonsa ja luovuutensa todelliseen testiin. Mysteeriboksin sisältö herättää mielikuvituksen lentoon, pakottaen kilpailijat ajattelemaan innovatiivisesti ja kokeilemaan rohkeasti uusia asioita.

Tälläkin kaudella testataan kilpailijoiden tiimityöskentelytaitoja, kun punainen ja sininen joukkue pääsevät valmistamaan kerrostetun upean ruokatarjoilun. Kilpailijat yllätetään, kun immuniteettipinssi saapuu kisan jo ollessa pitkällä, tehden pinssistä tällä kaudella arvokkaamman kuin koskaan aikaisemmin.

Kilpailijat pääsevät tapaamaan myös ruokamaailman kovia taitajia ja saavat ainutkertaisia elämyksiä ammattilaisten opeissa. Michelin-tähtikokki Kim Mikkola tarjoaa kilpailijoille mentorointia ja opastusta yhden jakson verran, kun kokit hyppäävät kouluruokailun saloihin. Suomen ainut suklaamestari Eero Paulamäki johdattelee kilpailijat upean raaka-aineen eli suklaan maailmaan. Finaalissa nähdään entuudestaan tuttu MasterChef-kasvo, kun vuoden 2022 MasterChef Suomi -voittaja Petra Väänänen hyppää tuomariston riveihin tsemppaamaan kilpailijoita kisan viimeisen tehtävän parissa.

Kauden edetessä paineet kasvavat ja haasteet muuttuvat yhä vaativammiksi, mutta joka kerta, kun kilpailijat astuvat MasterChef-keittiöön, heillä on edessään unohtumaton kokemus. Matkalle mahtuu mukaan sekä omien rajojen ylittämistä että riemukkaita onnistumisia.

”Luvassa on tasainen kausi, mukana on paljon hyviä amatöörikokkeja! Ennen kaikkea näemme isoja, hienoja kasvutarinoita ja onnistumisia”, Kape Aihinen lupaa.

Voittajaksi selviää kauden päätteeksi Helena Puolakan mukaan se, jolla on kykyä oppia haasteista ja kuunnella tuomareiden oppia.

”Voittajalla on myös kykyä kasvaa kilpailun aikana. Voittoon vaaditaan ripaus nöryyttä annettuun kritiikkiin liittyen ja sen työstämiseen, jotta saa parhaimman opin siitä irti”, Puolakka summaa.

Näin kausi alkaa

MasterChef Suomi
Jakso 1: Kolme kovaa kierrosta
ti 6.2. klo 20 MTV Katsomo, MTV3


Kauden avausjaksossa neljäkymmentä innokasta amatöörikokkia osallistuu bootcampille tavoittelemaan paikkaa MasterChef Suomi -kilpailussa. Kauden ensimmäinen jakso tarjoaa jännittäviä hetkiä, suurta riemua ja karvaita pettymyksiä, kun joka kierrokselta osa kokelaita joutuu lähtemään kotiin.

Bootcampin ensimmäisellä kierroksella testataan kokelaiden veitsenkäsittelytaitoja. Toisessa tehtävässä tunnelmoidaan merellisen herkun, toast skagenin, innoittamana. Päivän päätteeksi kokelaiden osaamista punnitaan klassikkoannoksella: uppomunalla ja hollandaisekastikkeella.

Vain yksi kilpailija palkitaan päivän parhaana valkoisella essulla. Hän lunastaa paikkansa MasterChef Suomi -kilpailuun ja pääsee tavoittelemaan unelmaansa.

MasterChef Suomi
Jakso 2: Kamppailu valkoisista essuista
ti 6.2. MTV Katsomo+
ti 13.2. klo 20 MTV Katsomo, MTV3

Bootcampin toisena päivänä 18 kokelasta taistelee yhdeksästä jäljellä olevasta valkoisesta essusta ja paikasta MasterChef Suomi -kilpailun jatkossa. Viimeisenä tehtävänä on loihtia oma bravuuriannos, johon saariolosuhteet tuovat omat haasteensa.

Kilpailijoilla ei ole kaikkia keittiövälineitä käytössään, joten luovuus ja sopeutumiskyky ovat avainasemassa. Yksi kilpailija tekee rohkean liikkeen valmistamalla risottoa, annosta joka aikaisemmilla kausilla on koitunut usean kilpailijan kohtaloksi. Jännitys tiivistyy, ja paineet kasvavat, kun kokkausaika kellossa vähenee. Tuomarit ovat vaikeiden valintojen äärellä, kun heidän on päätettävä, ketkä yhdeksän kilpailijaa jatkavat matkaansa kohti MasterChef-keittiötä. 

Tuomaristossa jatkaa tuttu kolmikko

Kape Aihinen

masterchef_23_pressikuva_tuomaristo_kape_aihinen_kuva_juuli_aschan_sveins-vaaka.jpg

Kari ”Kape” Aihinen on keittiömestari, ravintoloitsija, keittokirjailija ja tv-esiintyjä, joka nauttii laajaa tunnustusta niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Hänen ravintolansa, Roster Turussa ja hiljattain avattu Robusto Helsinki, ovat osoitus hänen kulinaarisesta mestaruudestaan. Kapen rehellinen ja konstailematon suhtautumisensa ruokaan sekä intohimonsa hyvään ruokaan ovat olleet hänen menestyksensä kulmakiviä.

Henri Alén

masterchef_23_pressikuva_tuomaristo_henri_alen_kuva_juuli_aschan_sveins-vaaka.jpg

Henri Alén on keittiömestari ja ravintoloitsija, joka on saavuttanut mainetta monipuolisuudellaan. Hän omistaa useita menestyksekkäitä ravintoloita Helsingissä, kuten parhaana ravintolana palkittu Muru sekä Michelin-tähdellä palkittu Finnjävel. Alén on myös julkaissut arvostettuja ruokakirjoja. Alénin viimeisin projekti, vauvoille suunnattu fine dining -pop up ravintola Redissä, kuvastaa hänen jatkuvaa pyrkimystään yllättää ja tarjota ainutlaatuisia elämyksiä ruokailun parissa.

Helena Puolakka

masterchef_23_pressikuva_tuomarit_helena_kuva_juuli_aschan_sveins-vaaka.jpg

Helena Puolakka on kokenut keittiömestari ja ravintoloitsija, joka on ansioitunut uransa varrella Euroopan tähtiravintoloissa, kuten Lontoossa La Tante Clairen ja Pariisissa Hotel Balzacin keittiömestarina. Palattuaan Suomeen ja otettuaan ohjat legendaarisen ravintola Savoyn keittiössä, hän on tuonut mukanaan laajan kansainvälisen kokemuksensa. MasterChef-tuomarina Puolakka arvostaa kilpailijoissa pitkäjänteisyyttä, intohimoa ja rakkautta ruoanlaittoa kohtaan.

 #masterchefsuomi

Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.

MasterChef Suomi uudet jaksot MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 6.2. klo 20 alkaen.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon finaalijaksoa lukuun ottamatta.2 kommenttia artikkeliin ”Uusi MasterChef Suomi -kausi käynnistyy massiivisella bootcampilla! Peräti 40 amatöörikokkia ottaa toisistaan mittaa kauden avauksessa”

Vastaa