Suoratoisto ja kunnollinen laajakaista Suomessa 2023

Kirjoittajan kuva

By admin

Suoratoisto edellyttää nopeaa ja vakaa laajakaistayhteyttä, joka on tärkeä tekijä Suomen suoratoistomarkkinoilla. Suomessa laajakaista on laajasti saatavilla, ja nopea laajakaista on yleistynyt viime vuosina.

Suomen teleoperaattorit tarjoavat erilaisia laajakaistapalveluita, joita voi tilata kotiin tai yrityksiin. Yleisesti ottaen Suomessa on hyvä laajakaistaverkko, joka kattaa suurimman osan maasta. Nopea laajakaistayhteys on tarpeen, jotta suoratoistopalveluita voi käyttää ilman katkoksia ja viivettä.

Monet suoratoistopalvelut tarjoavat myös ominaisuuksia, jotka mahdollistavat katselukokemuksen parantamisen hitaallakin yhteydellä. Esimerkiksi Netflix ja YouTube säätävät videon laatua automaattisesti yhteyden nopeuden mukaan, jotta video ei katkea tai kärsi viiveestä. Joissakin palveluissa voi myös manuaalisesti valita videon laatutason, joka vastaa omaa yhteyttä.

Suomen laajakaistamarkkinat ovat kehittyneet ja tarjoavat laadukkaita palveluita, joilla varmistetaan sujuva suoratoisto. Tämä on tärkeä tekijä, joka mahdollistaa suoratoistopalveluiden käytön ja kasvattaa suoratoistopalveluiden suosiota Suomessa.

Mikä tekee valokuidusta hyvän vaihtoehdon?

Valokuitu on yksi parhaista vaihtoehdoista, kun kyseessä on nopea ja luotettava laajakaistayhteys. Valokuituyhteys mahdollistaa huomattavasti suuremmat tiedonsiirtonopeudet kuin perinteiset kuparikaapelit, sillä valokuitukaapeli välittää tietoa valon avulla.

Valokuituyhteyden etuja ovat muun muassa:

 1. Nopeus: Valokuituyhteys mahdollistaa erittäin nopeat lataus- ja lähetysnopeudet, jotka voivat olla jopa kymmeniä kertoja nopeammat kuin perinteinen ADSL- tai kaapeliyhteys. Tämä tarkoittaa, että suuret tiedostot, kuten elokuvat ja pelit, voidaan ladata nopeasti.
 2. Luotettavuus: Valokuituyhteys on luotettavampi kuin perinteiset kuparikaapelit, sillä valokuitu ei kärsi samalla tavalla häiriöistä kuin kupari. Lisäksi valokuitu on immuuni sähkömagneettisille häiriöille, mikä parantaa yhteyden luotettavuutta.
 3. Viive: Valokuituyhteyden viive on huomattavasti pienempi kuin perinteisillä yhteyksillä. Tämä tarkoittaa, että verkkopelit ja muut reaaliaikaiset sovellukset toimivat nopeammin ja sujuvammin.
 4. Kapasiteetti: Valokuituyhteys mahdollistaa suuremman tiedonsiirtokapasiteetin, mikä tarkoittaa, että samaan aikaan voidaan käyttää useita sovelluksia, joissa vaaditaan suurta kaistanleveyttä, kuten suoratoistopalveluita ja pilvipalveluita.
 5. Tulevaisuuden kestävyys: Valokuitu on tulevaisuudenkestävä investointi, sillä sen nopeus ja kapasiteetti mahdollistavat uusien sovellusten ja teknologioiden käytön ilman, että yhteys jää jälkeen kehityksestä.

Kaiken kaikkiaan valokuitu on erinomainen valinta nopeaa ja luotettavaa laajakaistayhteyttä tarvitseville. Se tarjoaa paremman lataus- ja lähetysnopeuden, luotettavuuden, pienemmän viiveen ja suuremman kapasiteetin kuin perinteiset yhteydet, mikä mahdollistaa paremman käyttökokemuksen ja tulevaisuudenkestävän investoinnin.

Suomalaiset ja suoratoisto

Suomessa on myös tarjolla erilaisia kotimaisia suoratoistopalveluita, kuten Elisa Viihde, C More ja Ruutu, jotka tarjoavat suomalaisille kuluttajille suosittuja kotimaisia tv-sarjoja, elokuvia ja muita viihdetarjouksia.

Tässä on joitakin suosittuja suoratoistopalveluja ja niiden tarjoamia sisältöjä:

 • Netflix: Elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja, animaatioita, stand-up-koomikkoja
 • Amazon Prime Video: Elokuvia, televisiosarjoja, urheilua, dokumentteja
 • Disney+: Disney-elokuvia ja -sarjoja, Marvel-elokuvia ja -sarjoja, Star Wars -elokuvia ja -sarjoja, National Geographic -dokumentteja
 • HBO Nordic: Televisiosarjoja, elokuvia, dokumentteja, stand-up-koomikkoja
 • Viaplay: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • CMore: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • YouTube: Videoita eri kategorioista, kuten musiikki, vlogit, elokuvat, televisiosarjat, urheilu, opetusohjelmat ja paljon muuta.
 • SkyShowTime: SkyShowtime on uusi suoratoistopalvelu, joka tarjoaa parasta viihdettä, suurimpia menestyselokuvia ja sarjoja yksinoikeudella. Tutustu maailmankuulujen studioiden uutuuksiin ja suosikkeihin.
 • YLE areena, elokuvia, sarjoja dokumentteja – sarjoissa paljon brittisarjoja kuten Tukahduttava Rakkaus
 • MTV Katsomo ja suomalaiset sarjat kuten Mari Veitola Doc


2 kommenttia artikkeliin ”Suoratoisto ja kunnollinen laajakaista Suomessa 2023”

Vastaa