Suurmestari palaa isompana ja komeampana kuin koskaan!

Kirjoittajan kuva

By admin

Jo neljästi Kultaisella Venlalla palkitun Suurmestarin odotettu viides tuotantokausi starttaa MTV:n lauantai-illoissa 16.3. Suurmestari Jaakko Saariluoma laatii kartanollaan jälleen tehtäviä, joita neljä uutta vakiokilpailijaa ja vierailevat kilpailijat ratkovat kukin omalla tyylillään. Suurmestarin oikea käsi, ohjelman tuomari Pilvi Hämäläinen valvoo suorituksia. 

suurmestari.jpg

Jo neljällä Kultaisella Venlalla palkittu Suurmestari tekee MTV:llä näyttävän paluun jo viidennellä tuotantokaudellaan 16.3. klo 20 alkaen! Ohjelmassa kilpailijat etsivät neroutensa rajoja suorittaessaan Suurmestari Jaakko Saariluoman laatimia tehtäviä. Tehtäväsuorituksia valvoo erityisen tarkalla silmällä – nyt uudella kartanolla – tuomari Pilvi Hämäläinen. Sitten studiolla Suurmestari jakaa pisteet – ihan niin kuin itse haluaa.

Tällä kaudella Suurmestarin tehtävät ovat entistäkin erikoisempia, ja kilpailijoiden voitontahto on suuri. Kaudella nähdään muun muassa kuinka luoda supersankari tai mahdollisimman koukuttava saippuaoopperan cliffhanger. Meno yltyy jo absurdiksi, kun tehtävänä on viedä mallinukke eeppiseen seikkailuun. Luvassa on siis kirjaimellisesti vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta mitäpä sitä ei voiton eteen tekisi? Suurmestari ottaa myös ässän taskustaan ja laittaa kilpailijat ryhmätöihin jännittävin seurauksin.

Uuden kauden vakiokilpailijat ovat Pirjo LonkaJoonas NordmanEero Ritala ja Pamela Tola. Mihin asti heidän taitonsa lopulta riittävät ja kuka vie kallisarvoisen kultaisen Suurmestari-patsaan – se selviää kevään 2024 aikana. Jaksoissa vakiokilpailijoista mittaa ottavat kirkkaat jaksokohtaiset tähdet Arman Alizad, Ernest Lawson, Jenni Kokander & Mikko Penttilä, Olga Temonen, Johanna Puhakka, Sointu Borg, Elina Gustafsson, Niko Saarinen, Heikki Ranta, Ville Myllyrinne, Viivi Pumpanen ja Elias Salonen. Kauden käynnistää Ville Myllyrinteen jakso.

KAUDEN VAKIOKILPAILIJAT:

suurmestari_s05_vakikilpailija_pirjo_lonka_studio_kuvaaja_tuomas_klemola.jpg

PIRJO LONKA
Näyttelijä Pirjo Lonka lähtee kisaamaan Suurmestarin suosiosta kirjaimellisesti sata lasissa. Pysyvätkö silmälasit päässä vai eivät, on täysin toinen asia. Kilpailuviettiä Pirjolta ei puutu, ja se näkyy ja kuuluu myös studiossa. Toisaalta, jos esimerkiksi pukee itsensä leijonaksi, kaikki on periaatteessa mahdollista.

suurmestari_s05_vakikilpailija_eero_ritala_studio_kuvaaja_tuomas_klemola-1.jpg

EERO RITALA
Kun Onnela-sarjasta tuttu Eero Ritala lähtee etsimään tehtävissä neroutensa rajoja, on luvassa suorastaan Eeron luovuuskurssi. Konstit on monet, mutta aina ei kuitenkaan ole ihan selvää, mikä on tehtävä ja mikä taas ei ole. Toisaalta jos joku suunnitelma pettää ja puhekin taukoaa, on aina mahdollisuus myös vähän laulaa tai käyttää taikakeinoja.

suurmestari_s05_vakikilpailija_pamela_tola_studio_kuvaaja_tuomas_klemola.jpg

PAMELA TOLA
Näyttelijä-ohjaaja Pamela Tola lähtee suorittamaan Suurmestarin laatimia tehtäviä ennakkoluulottomasti, eikä pelkää kyseenalaistaa mitään – ei edes Suurmestarin päätöksiä. Hämmästys on usein suuri, kun Pamela lukee tehtäväkirjeen. Ei kuitenkaan aikaakaan, niin Pamela on jo tarjoilemassa katsojalle leipää ja sirkushuveja.

suurmestari_s05_vakikilpailija_joonas_nordman_studio_kuvaaja_tuomas_klemola.jpg

JOONAS NORDMAN
Putouksestakin tuttu näyttelijä-koomikko Joonas Nordman lähtee suorittamaan Suurmestarin tehtäviä lähes insinöörimäisellä otteella. Joonaksesta kuoriutuu ohjelman edetessä myös melkoinen käsityöihminen. Mitä se sitten tarkoittaa, joutuuko Joonas itse tällä kertaa grilliin tai pitävätkö hermot ihan loppuun asti, se selviää kauden aikana.

Katso esimakua Suurmestari-ohjelmasta täältä.

suurmestari_s5_eps1_ville_myllyrinne_002.jpg

JAKSO 1:
Heitä jotain roskikseen. On vahvasti tulkintakysymys, milloin roskiksen kansi on auki ja milloin kiinni. Välimatka nerouden ja epätoivon välillä on joskus yllättävän lyhyt. Kauhunsekaisissa tunnelmissa kilpailijat saapuvat Suurmestarin kartanon eteiseen, missä odottaa kulho popcornia. Tehtävänä on estää Pilviä syömästä popcornia. Konstit on monet, ja joillakin tuottaa vaikeuksia muistaa, ettei Pilviä saanut vahingoittaa. Lopulta voi kuitenkin julistaa itsensä neroksi! Entä miten seepra, norsu ja klovni liittyvät mihinkään? Sekin selviää, ja luvassa on erilaista syöttelyä sekä leipää ja sirkushuveja. Finaalitehtävässä Suurmestari nousee esiin pöytänsä takaa. Kilpailijat yrittävät saada kuuden sanan kysymyksillään Suurmestarin arvaamaan erikoisia sanoja. Jakson palkintona ovat kilpailijoiden tuomat, tylsimmät syntymäpäivälahjaksi saadut esineet. Jakson vierailevana kilpailijana nähdään Ville Myllyrinne.

#suurmestari
Facebook, Instagram, X ja TikTok: @mtv3suomi @mtvkatsomo

Suurmestari alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla la 16.3. klo 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.

Suurmestarin MTV:lle tuottaa Rabbit Films.

Vapaa-ajan muutokset

Suoratoisto on mullistanut vapaa-aikaa, Skyshowtime Suomi ja monet muut uudet kanavat, ja sarjapaketit kuten britbox ovat tulleet kilpailemaan jo entisestään kilpaillulle kentälle, ja kuluttajien vaihtoehdot sen kun kasvavat. Vastaavasti radio ohjelmat ovat osittain menettäneet otettaan kuuntelijoista, mutta toisaalta myös osa kanavista on vankistanut otettaan kuuntelijakunnastaan.

Samalla monet ovat alkaneet tehdä kotona etätöitä pienimuotoisesti yritystoimintaa pyörittämällä kuten dropshipping verkkokaupalla tai vastaavalla etämyynnillä.Vastaa