Varma kevään merkki: Suomen kaunein koti: Kesämökit -sarja jatkuu!

Kirjoittajan kuva

By admin

Suomen kauneinta kesämökkiä etsitään jälleen! Tuomaristo matkaa ympäri Suomea Nauvosta Pelkosenniemelle ja Tenholasta Kajaaniin suloisten, komeiden ja idyllisten kesänviettopaikkojen perässä. Hanna Sumarin rinnalla tuomaristossa nähdään kaksi uutta kasvoa. Suomen kaunein koti: Kesämökit jatkuu MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 6. maaliskuuta.

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s13_tuomarit_otto_heinonen_hanna_sumari_kati_jukarainen_keyart.jpg

Suomen kaunein koti: Kesämökit -ohjelma tulee taas! Rakastettu lifestyleohjelma vie katsojat ihailemaan kesämökkejä ja vapaa-ajan asuntoja ympäri kaunista Suomea. Uusiin ihaniin kesäasumuksiin päästään tutustumaan MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ke 6.3. alkaen.

Tulevalla kaudella toimittaja Hanna Sumari saa mukaansa uudet tuomarit, maisemasuunnittelija Kati Jukaraisen ja arkkitehti Otto Heinosen. Uudella kaudella tuomarikolmikko vie katsojat ihailemaan kesämökkejä ja vapaa-ajan asuntoja aina eteläisestä Suomesta Lappiin ja Itä-Suomesta länsirannikon merimaisemiin. Kauden aikana nähdään persoonallista hirsirakentamista, modernin kompakteja kesänviettopaikkoja, idyllisiä mummonmökkejä, 70-luvulle tyypillistä arkkitehtuuria ja talviasuttavia vapaa-ajan paikkoja, ympäröivää luontoa unohtamatta.

Tuomaristo kiertää upeiden kesäkotien perässä kauden mittaan seuraavilla paikkakunnilla:

Evijärvi, Heinola, Hirvensalmi, Iitti, Kaarina, Kajaani, Kustavi, Lapua, Lemi, Leppävirta, Lohja, Loviisa, Nauvo, Orimattila, Parainen, Parikkala, Pelkosenniemi, Puumala, Pyhtää, Ruovesi, Savonlinna, Sulkava, Tenhola, Turenki, Urjala, Uurainen, Villala, Ylöjärvi.

Jokaisessa jaksossa vieraillaan kolmessa ihastuttavassa kesäpaikassa, joista kauden päätteeksi katsojat saavat äänestää kymmenen finalistin joukosta vuoden kauneimman kesämökin. Voittajamökin asukkaille on luvassa 10 000 euron rahapalkinto omien mökkisuunnitelmien toteuttamiseen.

Tutustu tuomareihin

OTTO HEINONEN

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s13_tuomari_otto_heinonen_002-1.jpg

Oululaislähtöinen Otto Heinonen aloitti uransa kirjaimellisesti ruohonjuuritasolta: nuorempana hän oli kesätöissä puutarhurina. Sen jälkeen hän on työskennellyt laaja-alaisesti arkkitehtuurin parissa kesämökeistä kerrostaloihin, museoiden ja muiden kulttuuri- tai toimistorakennusten parissa sekä lisäksi hän on intohimoinen kaupunki- ja yhdyskuntasuunnittelija. Otto on tv:stä tutun, nyt jo edesmenneen maisema-arkkitehti Tommi Heinosen poika.

”Olen siis jo verenperintönä kiinnostunut rakennetun ja rakentamattoman ympäristön rajapinnoista. Ehdin isäni kanssa työskennellä muutaman vuoden samalla alalla ja haluan omalla urallani jatkaa ja jalostaa kaikkea sitä arvokasta tietoa ja taitoa, mitä hän ehti minulle ja lukuisille muillekin intohimoisesti jakaa”, Otto kertoo.

”Kesämökit ovat usein maisemallisesti merkittävillä ja kauniilla paikoilla, ja ympäristö onkin erityisen tärkeässä osassa kesämökillä viihtymisessä. Suunnittelemistani kesämökeistä ja muista pientaloista erityisen tekee niiden merkitys omistajilleen. Kesämökit ovat monille pakopaikka ja rauhan tyyssija – vastapaino arjelle. Luonto ja vesistöt ovat olleet minulle aina lähellä sydäntä, ja vapaa-aika kuluukin aika pitkälti pohjoisen tuntureilla tai Itämeren aalloilla”, hän jatkaa.

Otto lupaa ohjelman tarjoavan katsojille kirjavan kattauksen suomalaiseen sielunmaisemaan perinteisistä mökeistä yllättäviin innovaatioihin

KATI JUKARAINEN

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s13_tuomari_kati_jukarainen_002.jpg

Monelle tuttu tv-kasvo Kati Jukarainen on kokenut maisemasuunnittelija ja sisällöntuottaja. Maisemasuunnittelijana hän on keskittynyt pääsääntöisesti yksityispihoihin. Kati on erityisen viehättynyt suomalaisesta mökkikulttuurista ja sen monista kasvoista. Hän on suunnitellut useita mökkipihoja ja tietää, miten tärkeitä kesäpaikat ovat omistajilleen. Sen lisäksi Kati on kirjoittanut ja julkaissut ahkerasti puutarha-aiheista sisältöä lehtiin, tietokirjoihin ja sosiaaliseen mediaan. Kati on myös suosittu puutarhaluennoitsija sekä esiintynyt useissa televisio-ohjelmissa. Hän on ollut aikanaan mukana myös Suomen kaunein piha -ohjelmassa Oton isän Tommi Heinosen kanssa.

”Rakastan suomalaista mökkikulttuuria ja siksi oli ihana päästä ohjelmaan mukaan. Luvassa on hauska kausi ja paljon erityylisiä mökkejä ympäri Suomea. Joukosta löytyy varmasti jokaiselle oma suosikki, oli sitten perinteisen tai modernin mökin ystävä”, Kati sanoo.

”Tällä kaudella keskitytään tavallista enemmän myös pihoihin, maisemiin ja mökkitontteihin. Oli kiva tuoda uutta ja erilaista näkemystä tähän ohjelmaan. Jokainen tuomari on yksilö, joten uskon, että uusien tuomareiden mukana tulee aina myös uusia näkökulmia”, Kati kertoo.

HANNA SUMARI

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s13_tuomari_hanna_sumari_002.jpg

Hanna Sumari on vaikuttajamarkkinnoinnin ammattilainen, ja tuttu monista tv-ohjelmista jo useamman vuosikymmenen ajalta. Televisiossa hänet on nähty viime vuosina Suomen kauneimpien lisäksi myös Mitä tänään syötäisiin-ohjelmassa.Hän on uransa aikana myös julkaissut keittokirjoja, ja hänen ehdoton intohimonsa on kokkaamisen lisäksi leipominen.

”Parhaimmillaan suomalainen mökkikulttuuri on suloisen kirjava kuin komein kesäinen kukkaniitty ja ilokseni voin kertoa, että koko se kirjo on nyt mukana tällä kaudella. Mukana on mökkejä sekä kaikilla mukavuuksilla että niitä, jossa aika kuluu veden kannossa ja saunan lämmityksessä. Pienet ja sievät suloiset mummonmökit, saariston majat ja vanhat perinnetalot, kaikkia niitä yhdistää rakkaus Suomen luontoon ja kaipuuseen olennaisen äärelle”, kertoo Hanna Sumari.

Jaksot 1–3

Jakso 1: Modernit mökit
MTV Katsomo ke 6.3.
MTV3-kanavalla ke 6.3. klo 20

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s13_eps1_modernit_savonlinna15.jpg

Uusi tuomarikolmikko Hanna Sumari, Kati Jukarainen ja Otto Heinonen aloittavat kesäkiertueensa Paraisilta, Savonlinnasta sekä Tenholasta, jossa he vierailevat skandityyliin sisustetuilla moderneilla mökeillä. Kauniilla kallioisilla rantatonteilla sijaitsevat kesäpaikat hurmaavat tuomarit avarine sisätiloineen sekä kauniine maisemineen.

Jakso 2: Perinteisiä mökkejä
MTV Katsomo ke 6.3.
MTV3-kanavalla ke 13.3. klo 20

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s13_eps2_loviisa_007.jpg

Tässä jaksossa tutustumme mökkeihin Turengissa, Pyhtäällä ja Loviisassa, joista kaikissa huokuu olemisen mukavuus. Pääsemme ihastelemaan maisemia sekä pienellä saarella että peltojen keskellä.

Jakso 3: Mummolan henkeä
MTV Katsomo ke 13.3.
MTV3-kanavalla ke 20.3. klo 20

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s13_eps2_lapua_004.jpg

Tuomarit Hanna, Kati sekä Otto vierailevat kauniissa, hyvin pidetyissä punamultamökeissä. Kustavissa, Lapualla ja Ruovedellä sijaitsevat mökit toimivat asukkailleen niin luovuuden temmellyskenttinä kuin arjen pakopaikkoina. Kauniit pihapiirit ja sekä erityinen tunnelma ovat näissä paikoissa tuomarien mieleen.

Ohjelman MTV:lle tuottaa Banijay Finland.

 Facebook, Instagram, TikTok ja X:
@mtv3suomi @mtvkatsomo 
#suomenkauneinkoti

Suomen kaunein koti: Kesämökit uudet jaksot ke 6.3. klo 20 alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Seuraavan viikon jakso ennakkoon MTV Katsomo+ -tilauksella.Yksi kommentti artikkeliin ”Varma kevään merkki: Suomen kaunein koti: Kesämökit -sarja jatkuu!”

Vastaa