”Tällaiset rai rai -ysäribiisit ovat suomalaisuuden ytimessä ja uppoavat keski-ikäiseen kansaan kuin häkä” 

Kirjoittajan kuva

By admin

Suomalaista bilekansaa viihdyttävä Patu ja sen kaveri julkaisee 10.5. Meidän Madeira -kesäsinglen. ”Meidän Madeira kertoo mistäs muustakaan kuin kesästä, rannasta ja bileistä ysäribiitin säestämänä. ”Meillä on vahva kuulija- ja seuraajakunta somessa. Ollaan huomattu, että tällaiset rai rai -kappaleet ovat suomalaisuuden ytimessä ja uppovat keski-ikäiseen kansaan kuin häkä.”, yhtyeen lead solisti Markku Hokkanen kertoo. Yhtyeellä on Spotifyssa 12 000 kuukausittaista kuuntelijaa ja yli 200 000 kuuntelukertaa  sekä Spotifyssa että YouTubessa.

Joensuulainen Patu ja sen Kaveri -yhtyeen muodostavat Markku Hokkanen, Riku Wallin ja Dark Miss eli Mirja Laukkanen. ”Musiikkimme on sitä parasta ysäribilepoppia keski-ikäisille. Somessa meitä kommentoitiin sanoin uudet bilepopin sanansaattajat ja kyllä se aika hyvin meitä kuvastaa.”, Markku sanoo. Yhtye on julkaissut aiemmin yhdeksän singleä, joita on kuunneltu YouTubessa sekä Spotifyissa yli 200 000 kertaa. TikTokissa videoiden näyttökerrat ovat lähes 300 000.   

Patu ja sen kaveri on pitkän linjan muusikon ja lauluntekijän sattuman luomus  Yhtyeen tarina alkoi vuonna 2021 sattumalta, hieman kieli poskella tehdystä biisistä. ”Salikortti -biisi muutti kaiken. Teimme sen bilehengessä kaikilla ysäripopin mausteilla ja kuvasimme riehakkaan videonkin kappaleelle. Palaute oli somessa niin hyvää, että päätimme kasvattaa hommaa isommaksi”, Hokkanen kertooVastaa