tänä vuonna Linnan juhliin uusi juontaja

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja hänen puolisonsa Jenni Haukion isännöimät Linnan juhlat järjestetään itsenäisyyspäivänä – poikkeuksia nähdään, juontaja vaihtuu.

Perinteikäs juhla nähdään televisiosta Ylen kanavilta 6. joulukuuta. Linnan juhlien tv-lähetyksiin tulee kuitenkin tänä vuonna poikkeuksia, sillä viimeiset viisi vuotta juhlien selostajana ja juontajana on toiminut Ella Kanninen. Tänä vuonna se muuttuu, kun hänen tilalla nähdään ensimmäistä kertaa Milla Madetoja.

Ella Kanninen on estynyt muiden sitoumuksien vuoksi.

– Tämä on ollut viiden vuoden ajan ainutlaatuinen kunniatehtävä. Mieleeni on jäänyt niin jännityksentäyteinen ensimmäinen kerta vuonna 2018 kuin erikoislähetyksetkin koronavuosina. Olen saanut tehdä töitä upeassa porukassa, sillä ison lähetyksen kokoaminen on ennen kaikkea tiimityötä, hän kertoo julkisuuteen.

Linnan juhlien muut selostajat ovat Jussi-Pekka Rantanen, Sami Sykkö ja Ari Hakahuhta. Ruotsiksi lähetystä selostavat Anki Karhu, Jonas Blomqvist ja Silja Sahlgren-Fodstad.

Milla Madetoja on aiemmin toiminut Ylen toimittajana Linnan juhlissa. Hän kertookin, että selostaminen on hänelle kunnia-asia.

– Tämä työ on suuri kunnia, ja olen seurannut ihaillen aiempien selostajien Ella Kannisen ja Piia Pasasen ammattitaitoista työskentelyä. Itsenäisyyspäivän vastaanotto on tärkeä ja merkityksellinen tilaisuus suomalaisille ja suhtaudun ilolla, mutta nöyryydellä monen tunnin suoraan lähetykseen, hän kommentoi.Vastaa