levyraati tulee taas

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Suosittu MTV:llä pyörinyt legendaarinen musiikkiohjelma Levyraati palaa ruutuihin, viimeksi ohjelmaa on nähty vuonna 2005 – nyt se palaa takaisin.

Ohjelman kulku on tuttu eli levyraati kuuntelee tuoreimmat hittikappaleet ja laittaa ne paremmuusjärjestykseen. Ohjelmassa kuunnellaan kotimaisia sekä ulkomaalaisia kappaleita, jotka arvostellaan pisteasteikolla yhdestä kymmeneen. Lopuksi julistetaan voittaja, eli viikon paras kappale. Se koostuu ”vakiojäsenistä” sekä viikoittain vaihtuvista vierailijoista, joista suurin osa on julkisuudesta tuttuja, mutta osa ei. Uutuutena on, että myös niin sanotut ”tavikset” voivat päästä arvioimaan ajankohtaista musiikkia MTV:n haun kautta.

Ohjelman juontaja ja vakioraatilaiset julkaistaan pian joulukuussa.

Levyraati saapui kotimaisiin ruutuihin ensimmäisen kerran vuonna 1961, ensimmäisenä juontajana toimi Jaakko Jahnukainen huikean 19 vuoden ajan. Levyraadin legendaarisin juontajakasvo on kuitenkin Jukka Virtanen, joka nähtiin ohjelman keulakuvana vuosina 1980–1997. Ohjelma oli myös viisi vuotta tauolla, kunnes sitä juonsi vuoden ajan Raakel Lignell vuosina 2002–2003. Ohjelman toistaiseksi viimeisenä juontajana toimi Ruben Stiller. Viimeisen kerran Levyraati nähtiin ruudussa vuonna 2005.

Levyraati muistetaan myös legendaarisista vakiovieraista. Heistä tunnetuimmat ovat juontaja Pirkko Liinamaa ja musiikkineuvos Klaus Järvinen. Heistä molemmat nähtiin ohjelmassa vuosina 1976–1989.Vastaa