Tappava ase-tähti Joss Ackland on kuollut

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Brittinäyttelijä Joss Ackland, 95, muistetaan elokuvasta Tappava ase 2 ja myös esiintymisestään Midsomerin murhat-sarjassa.

Joss Ackland kuoli rauhanomaisesti perheensä ympäröimänä. Hänet tunnetaan erityisesti rooleistaan elokuvissa Tappava ase 2 (1989) ja Afrikan valkoinen kaunotar (1987). Vuoden 1987 roolista hän sai parhaan sivuosan Bafta-ehdokkuuden.

Joss nimitettiin Brittiläisen imperiumin ritarikunnan komentajaksi vuonna 2000 palveluksistaan näyttelijätaiteelle. Lukuisia rooleja urallaan tehty näyttelijä on nähty myös suositussa televisiosarjassa Midsomerin murhat vuonna 2006.

Joss oli naimisissa Rosemary-vaimonsa kanssa huikean 51 vuoden ajan. He saivat yhdessä seitsemän lasta, 32 lastenlasta ja kahdeksan lastenlastenlasta. Liitto kuitenkin päättyi Rosemaryn kuolemaan vuonna 2002.

– Ackland toi omalaatuisen intensiteetin ja vakavuuden rooliinsa tunnistettavalla äänellään ja vankalla läsnäolollaan. Hänet muistetaan yhtenä Britannian lahjakkaimpina ja rakastetuimpina näyttelijöinä, perhe kertoo.Vastaa