Tässä on Diilin voittaja! – ”Ihan uskomatonta, että saadaan sinunlainen talentti mukaan meidän toimintaan”

Kirjoittajan kuva

By admin

Nelosen kevään Diili -kausi huipentui maanantai-iltana finaaliin

Suomen vaativin työhaastattelu on saatu päätökseensä, ja Jaajo Linnonmaa julisti maanantai-iltana Diilin voittajaksi 38-vuotiaan helsinkiläisen hotellinjohtajan Aki Keskitalon.
Finaalissa operatiivisen johtajan paikasta Keskitalon kanssa taistelivat Wenla Väärälä ja Tiina Räisänen. Finalistien viimeisenä tehtävänä oli järjestää varainhankintatapahtuma, jolla kerättiin rahaa nuorten unelmiin.

Jokaisen finalistin suoritus keräsi Jaajon neuvonantajilta Noora Fageströmiltä ja Toni Lähteeltä ylistystä.

– Aki, sinussa minulle isoin juttu on todella suurten kokonaisuuksien hallitseminen. Sä osaat jäsentää ne hirveän nopeasti ja sulla kynä sauhuaa saman tien. Sulla on myös älytön kontaktiverkosto, mutta sillä tavalla, että ne kaikki arvostaa sua ihan älyttömän paljon ja se on hyvin poikkeuksellista, Toni kehuu.

Kaikki haluaa tehdä sun kanssa yhteistyötä ja antaa sulle projektinjohtajuuden, koska he haluavat voittoon, Noora lisää.

Te kaikki kolme olette kyllä päässeet näyttämään, mistä teidät on tehty, Jaajo toteaa juuri ennen voittajan julistusta.

Jaajon paljastettua valinneensa Akin operatiivisen johtajan tehtävään, Aki liikuttui kyyneliin ja kiitti vuolaasti koko johtoryhmää ja kilpakollegoitaan.

Ihan hämmentyneenä. En ihan ymmärrä mitä tässä äsken tapahtui. Mä koen, että mulla on paljon enemmän työkaluja jatkossa eri tehtäviin. Tää on aidosti ollut sellainen Diilin mittainen oppikoulu, Aki kommentoi.

Ihan uskomatonta, että saadaan sinunlainen talentti mukaan meidän toimintaan. Mitä kaikkea me tullaankaan tekemään ja saavuttamaan. En malta odottaa meidän yhteistä matkaa, Jaajo huudahti voiton ratkettua.

Diili TV-formaatti

”Diili” on tunnettu televisioformaatti, joka on saanut suosiota ympäri maailmaa. Se on liiketoimintaan ja johtajuuteen keskittyvä kilpailuohjelma, jossa joukko kilpailijoita kamppailee voitosta ja mahdollisuudesta saada työpaikka menestyvässä yrityksessä tai jopa mahdollisuudesta aloittaa oma yritystoiminta.

Ohjelman konsepti perustuu liiketoiminnan simuloimiseen ja haastaviin tehtäviin, joissa kilpailijoiden on osoitettava taitonsa ja kykynsä eri liiketoiminnan osa-alueilla. Kilpailijat jaetaan yleensä kahteen tai useampaan tiimiin, jotka kilpailevat viikoittain suoritettavissa liiketoimintaan liittyvissä tehtävissä. Näiden tehtävien avulla kilpailijat pääsevät osoittamaan luovuuttaan, analyyttisiä taitojaan, tiimityöskentelytaitojaan ja kykyään tehdä päätöksiä paineen alla.

Kussakin jaksossa kilpailijoiden tehtävänä voi olla esimerkiksi tuotekehityksen suunnittelu, myynnin kasvattaminen, markkinointikampanjan luominen tai jopa järjestää suuri tapahtuma. Kilpailijat pyrkivät tekemään parhaansa ja saavuttamaan voiton tehtävässä. Voittajatiimi palkitaan yleensä jollakin tavalla, kuten etenemisellä seuraavalle viikolle tai muilla etuuksilla.

Jokaisessa jaksossa tapahtuu myös tavanomaisesti ns. ”hallituksen kokous”, jossa ohjelman johtaja tai johtajat tapaavat kilpailijat ja arvioivat heidän suorituksiaan. Joka jaksossa yksi tai useampi kilpailija saattaa joutua lähtemään ohjelmasta, kunnes lopulta jäljellä on vain muutama finalistikilpailija, jotka kilpailevat voitosta.

”Diili” onnistuu yhdistämään viihdyttävän kilpailuaspektin ja liiketoiminnan periaatteet. Ohjelman tavoitteena on osoittaa, mitä menestyksekäs liiketoiminta vaatii ja millaisia taitoja ja ominaisuuksia menestyvät yrittäjät ja johtajat tarvitsevat. Lisäksi ohjelma tarjoaa katsojille jännitystä ja draamaa, kun kilpailijat pyrkivät selviytymään haasteista ja todistamaan pätevyytensä.

”Diili” on saanut valtavan suosion ympäri maailmaa, ja formaatti on sovitettu useisiin eri maissa tuotettaviin versioihin. Ohjelma on myös synnyttänyt menestyneitä yrittäjiä ja antanut heille mahdollisuuden levittää siipiään liiketoimintamaailmassa.3 kommenttia artikkeliin ”Tässä on Diilin voittaja! – ”Ihan uskomatonta, että saadaan sinunlainen talentti mukaan meidän toimintaan””

Vastaa