Tässä on uusi Farmi Suomi -voittaja! – finaalijakso päättyi kihlausuutiseen

Kirjoittajan kuva

By admin

Sami Jauhojärvi on uusi Farmi Suomi -voittaja!

sami jauhojärvi farmi suomi 2024 voittaja

Nelosen kevään Farmi Suomi -kausi huipentui torstai-iltana finaaliin.

Sami Jauhojärvi on Farmi Suomen voittaja 2024! Ex-hiihtäjämestari nappasi 30 000 euron voittopotin ja Farmi-voittajan diplomin jännittävässä finaalijaksossa. Toiseksi Farmissa sijoittui kokki Linnea Vihonen ja kolmanneksi muusikko Veeti Kallio.

Voitto ratkottiin finaalijakson päätteeksi Linnean ja Samin välillä taitoa mittaavassa sahaustehtävässä, jonka olympiamitalisti lopulta vei nimiinsä selkeällä etumatkalla ja nosti palkintopokaalin ilmaan villisti tuulettaen.

–Onhan tämä ollut pitkä kuukausi! On ollut aika monta taistelua tähän tilanteeseen, missä nyt ollaan, useita kertoja kauden aikana haastettu ja nimetty Sami huokaisee voiton ratkettua.

Samia pidettiin jo kauden alusta saakka vahvana voittajaehdokkaana ja uhkana.

­–Tulin tänne vain ja ainoastaan voitto mielessä. Henkinen paine sen suhteen on ollut varsinkin viimeiset päivät tosi kova. Nyt lopulta, kun voitto tuli, olo on levollinen, Sami virnistää ja karjaisee päälle.

Pitkän matkan suurin haaste on ollut koti-ikävä.

­–Olen ollut täydessä uutispimennossa, ei tiedä yhtään mitään, mitä perheelle kuuluu. Onneksi tuli ne kirjeet, että tietää, että perusarki rullaa. Tunteet on ollut normaalia leveämmät. Varsinkin viimeisinä päivinä pienikin asia on nostanut kyyneleen silmäkulmaan, varsinkin kun on miettinyt kotiasioita.

Lopuksi Sami haluaa vielä kiittää pitkää mutta antoisaa matkaa.–Tää on ollut erittäin hieno kokemus. Se on palauttanut mulle niitä arvoja, mihin minut on kasvatettu lapsena, mitä haluan jakaa eteenpäin. Loppukaneettina haluan sanoa, että tällaisia ihmisiä kasvaa maalaiskylissä.

VIDEO: Tässä on Farmi Suomen voittaja!

VIDEO: Tätä et nähnyt televisiosta! Toiseksi tullut farmilainen murtui kuvausten jälkeen lohduttomiin kyyneliin

Farmi Suomen toisen sijan nappasi tiukan vastuksen Sami Jauhojärvelle antanut Linnea Vihonen.

Finaalin jälkeen Linnea murtui onnittelujen keskellä.

­–Kun ihmiset tulivat onnittelemaan, tuli tosi iso itku. Se ei johtunut häviöstä, vaan tuli 28 päivän väsymys. Olen koko ajan tehnyt täällä parhaani, pitkää päivää ja fyysistä duunia. On ollut koti-ikävä ja kaksi ensimmäistä viikkoa aika vähän ruokaa. Kaikki tuli ulos, Linnea selittää. 

­–Olen iloinen, että olen saanut olla täällä ja kyllä voin sanoa itselleni, että Farmin toinen sija on sikahyvä suoristus. Lähden tosi ylpeänä kotiin. 

Kotiin Farmilta lähtee toisenlainen Linnea, kuin sinne saapui.–Olen täällä saanut oppia niin paljon läsnäolon voimaa. Olen ollut tosi huono kuuntelemaan, mutta täällä oikein havahdun, kuinka kiva on kuunnella. Tietty henkinen kasvu täältä lähtee mukana. Haluan miettiä omassa elämässä sitä, mikä on oikeesti tärkeää.

VIDEO: Superyllätys Farmilla: voittajan julistuksen jälkeen ilmoille kajahtaa kihlajaisuutinen!

Aivan jakson loppupuolella nähdään voiton juhlien lisäksi myös rakkauden juhlaa, kun juontaja Susanna Laine kertoo Samin voittoa juhliville farmilaisille, että toisensa Farmilla löytäneet Archie Cruz ja Iida Vainio ovat kihlautuneet juuri ennen finaalin kuvauksia.

­–Kyllä nyt kävi niin, että amorin nuoli osui suoraan sydämeen. Vaimoahan mä tänne lähdin etsimään, ja sain mitä tulin hakemaan, Archie sanoo kameroille Iida kainalossaan.

­–Se kolkyttonnia ei nyt todellakaan haittaa, kun löytyi näin ihana tyyppi täältä, Iida summaa kauden alkuvaiheilla pelistä pudonneen kaksikon rakkaustarinaa.

Lopulta pari sulaa helliin suudelmiin.

VIDEO: Veeti Kallio putosi Farmista aivan kisan kalkkiviivoilla

Veeti kolmanneksi

Veeti Kallio ylsi Farmi Suomi -kisassa kolmanneksi. Veeti ja Sami ottivat toisistaan mittaa finaalijakson tehtävässä, jossa heidän piti vuolla kauha, jonka avulla heidän tuli kauhoa tuoppi täyteen juomaa. 

Tehtävän suoritti nopeammin Sami, joka kohtaa viimeisessä taistossa vanhojen farmilaisten äänillä suoraan finaaliin päässeen Linnea Vihosen.

–Alun perin oli suunnitelmissa, että vietän niin monta yötä farmilla kuin mahdollista, ja tämän enempää ei öitä voi farmilla viettää. Niin kuin aikaisemmin sanoin, kun on näin pitkälle päässyt, se rahapalkinto on kuorrute kakun päällä. Olen voittanut kakun, saanut, mitä olen halunnut. Olisi ollut kiva, jos olisin päässyt ihan finaaliin. Täpärälle meni, Veeti purkaa tunteitaan.

­–Tästä jää parhaiten mieleen Niittykukka-lehmän lämmin ja pehmeä kylki, ja lypsäminen oli tosi mahtava kokemus. Farmilla oli hyvin aikaa tutkailla itseään. Tekemistä oli noin aamuviidestä noin iltayhteentoista koko 29 päivän ajan. Välillä oli säkkipimeää, kun pääsi käymään saunassa, Veeti tunnelmoi.–En tiedä, olenko oppinut mitään uutta, mutta asiat ovat kristallisoituneet. Peili on pyyhitty niin puhtaaksi, että paremmin näkee itsensä. Mä aion viedä täältä tyttärelle kotiin rakkautta ja aikaa, syvällinen mies sanallistaa kokemaansa.Vastaa