Tiedätkö kuka on Sara Grady

Kirjoittajan kuva

By admin

Sara Grady on Yhdysvalloissa pitkään asunut ja pari vuotta sitten Eurooppaan palannut näyttelijä. Sara on aina halunnut esiintyjäksi. Nelivuotiaana hän aloitti aikuisuuteen asti kestävän ammattimaisen viulunsoiton, mutta haaveili aina salaa laulajan urasta. Hän päätyi opiskelemaan laulua ja valmistui Pop & Jazz Konservatoriolta. Musikaalien kautta Sara sai kosketuksen näyttelijäntyöhön, ja sen jälkeen kaikki loksahti paikalleen. Hän opiskeli näyttelijäksi newyorkilaisessa William Esper Studiossa. Kahdeksan vuoden jälkeen hän muutti Los Angelesiin. Sara esiintyi muun muassa mainoksissa, teatterirooleissa ja teki yhden roolin myös Sacha Baron Cohenin kanssa.

Edellisen Rantabaari-kauden jälkeen Sara on mennyt naimisiin, muuttanut Sveitsiin ja hänen säveltämäänsä musiikkia on kuultu Maissilapset-elokuvan tuoreessa jatko-osassa. Sara juontaa myös naisille suunnattu podcastia nimeltä Dear Ladies, joka keskittyy parisuhteisiin, omanarvontuntoon ja feminiinisyyteen. Vapaa-ajalla Sara matkustaa paljon ja nauttii muodista. Muoti ja second hand -vaateaarteet ovat Saralla aina etsinnässä.

Rantabaari-Tähden elämä New Yorkissa

Näyttelijä Sara Grady (ent. Nurmi), 37, tuli tutuksi suomalaisille yli kymmenen vuotta sitten Liv-kanavalla esitetyssä reality-sarjassa ”Suomi-tytöt New Yorkissa”. Sarja seurasi neljän nuoren naisen elämää ja seikkailuja New Yorkissa, ja Grady oli yksi päähenkilöistä. Vaikka sarja toi mukanaan julkisuutta, Grady kertoo, että tuo aika elämässä tuntuu nykyään hyvin kaukaiselta.

Grady opiskeli tuolloin näyttelijäksi William Esper Studio -teatterikoulussa New Yorkissa ja asui Yhdysvalloissa yhteensä 15 vuotta. Vaikka aika kaupungissa oli Gradylle vaikeaa ja stressaavaa, hän kokee sen olleen kaiken kärsimyksen arvoista.

New Yorkin taisteluista Manhattaniin

Aika New Yorkissa oli Saran elämän vaikeinta ja stressaavinta aikaa, jolloin hän kohtasi sekä parisuhde- että rahaongelmia. Opiskellessaan ja työskennellessään erilaisissa töissä, kuten tarjoilijana ja baarimikkona, Grady pyrki selviytymään kuukaudesta toiseen saadakseen vuokran maksettua. Vaikka elämä oli haastavaa ja taloudellisesti tiukkaa, Grady oli valmis tekemään uhrauksia voidakseen jäädä kaupunkiin, joka tarjosi hänelle runsaasti mahdollisuuksia näyttelemisen alalla.

Onnekkaan sattuman ansiosta Grady sai mahdollisuuden asua Manhattanilla, vaikka se olisi ollut taloudellisesti haastavaa ilman erityisiä olosuhteita. Vaikka hän joutui tekemään paljon töitä selviytyäkseen, hän käytti viikonloput vapaa-ajan viettoon ja ammatillisen uransa edistämiseen. Vaikka elämä kaupungissa opetti Gradylle monia asioita, hän toteaa, että vasta jälkeenpäin hän ymmärsi, kuinka tärkeää olisi ollut löytää joustavampia työtehtäviä ja antaa itselleen enemmän aikaa kehittyä näyttelijänä.

Saran monipuolinen ura

Sara on luonut itselleen ainutlaatuisen uran, joka yhdistää näyttelemisen, podcastingin ja valmennustoiminnan. Vaikka hän ei alun perin kuvitellutkaan tekevänsä tällaista työtä, hän on löytänyt siitä luovan vapauden ja nautinnon, jota ei näyttelemisessä aina koe. Näyttelijänä toimiessaan Sara on kokenut, että vaikka työ on luovaa, siinä ei usein ole paljoa kontrollia. Toisaalta hänen oma podcastinsa ja valmennustoimintansa tarjoavat mahdollisuuden ilmaista itseään ja jakaa oppeja elämästä ja unelmien tavoittelusta.

Kansainvälinen elämä ja haasteet

Saran elämä on vienyt hänet Yhdysvalloista Geneveen, jossa hän asuu osan ajasta aviomiehensä kanssa. Kansainvälisyydestä huolimatta Sara muistetaan vieläkin osin Suomi-tytöt New Yorkissa -ohjelmasta, joka oli yksi ensimmäisistä Suomen tosi-tv-sarjoista ulkomailla. Saran kokemukset ohjelmasta olivat sekä opettavaisia että haastavia, sillä hän sai ohjelman aikana paljon kritiikkiä, mikä vaikutti hänen itsetuntoonsa. Kuitenkin kokemus opetti hänelle paljon itseilmaisusta ja rohkeudesta.

Uudet projektit ja tulevaisuuden näkymät

Tammikuussa 2024 tullaan näkemään Saran uusin projekti, lyhytelokuva The Maker, joka on kuvattu Los Angelesissa. Elokuva tulee pyörimään useilla kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla, ja se on Saralle mahdollisuus näyttää kykynsä myös elokuvantekijänä. Saran mukaan luominen on hänelle elinehto, ja hän pyrkii ympäröimään itsensä luovilla ihmisillä, jotka inspiroivat ja tukevat hänen taiteellista ilmaisuaan. Hänelle tärkeintä on pysyä onnellisena ja kyvykkäänä luomaan uutta.Vastaa