Top 3 Elämänkerta-elokuvat

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Kuka on jäänyt legendaksi musiikkinsa tai urheiluun liittyvien saavutusten takia? Mikä elokuva onnistuu viemään sinut takaisin niinä hetkinä olleisiin aikakausiin ja tilanteisiin, tuntemaan henkilöä ja hänen toimintatapojaan oikeasti? Tässä tulee: Top 3 Elämänkerta-elokuvat, jotka jokaisen tulisi katsoa ja henkilöt tuntea.

1) Elvis (2022) – arvosana on ehdoton 10/10

Musikaali- ja draama elokuva, joka tutkii Elvis Presleyn elämää sekä musiikkia, ihmisiä hänen ympärillään ja haikeutta sekä suurta suosiota.

Kertakaikkiaan upea teos suuren legendan syntymisestä. Musiikki, sen ajan tapahtumat ja tottakai itse Elviksen lauluääni vie katsojan aikamatkalle ja nostaa ihokarvat pystyyn – todella vaikuttava, tunteita herättävä ja mukaansa vievä. Yksi parhaista musikaalisista elämänkerta-elokuvista. Suurta Elvis-ilmiötä ja sitä aikaa miettien, elokuvan katsojien ikähaarukka on varmasti todella laaja sekä saanut suosiota eri ikäisten keskuudessa.

Elviksen roolissa Austin Butler, joka hoitaa osuutensa mahtavasti ja jopa liiankin hyvin. Muissa rooleissa mm. Tom Hanks, Olivia DeJonge sekä Darce Montgomery – aivan upeasti jokainen eläytyy omaan rooliinsa ja jokainen hahmo on todenmukaisen tuntuinen.

Elvis-elokuvan traileri!

2) Bohemian Rhapsody (2018)

Suuri musikaalinen teos kaikkien tuntemista Freddie Mercurystä ja Queen-bändistä, jossa seurataan miesten matkaa koko maailman suosioon, aivan matkan loppuun asti.

Tunteita, vanhoja hittejä sekä edesmenneen laulajan Freddie Mercuryn henkiin herättävä elokuva, jossa nähdään Queen-bändin matka alusta alkaen – koko maailman suosioon, Freddien menehtymiseen asti. Näyttää katsojalle myös todella todenmukaisesti, mitä ihmiselle voi käydä musiikkibisneksessä, jos luottaa vääriin ihmisiin ja on suosittu, millainen syöksykierre voi alkaa ja mitä voi menettää. Todella koskettava, mutta myös kannustava tarina, että kaikesta voi päästä pois ja takaisin tärkeisiin asioihin.

Näyttelijät suoriutuivat upeasti taas kerran, erityismaininta tottakai itse Freddietä esittäneelle Rami Malek:lle, joka hoiti oman osuutensa täysin nappiin.

Bohemian Rhapsody:n traileri!

3) Minä, Zlatan (2021)

Varsinkin jalkapallon suurille kannattajille suuri elokuva, nykyisen ex-ammattilaispelaajan Zlatan Ibrahimovic:n elämästä ja urasta kohti maailmanlaajuista huippua.

Yksi maailman kuuluisimmista jalkapallo-legendoista, häikäilemätön pelaaja ja röyhkeä pelityyli. Elokuvassa nähdään Zlatan myös nuorena, millaista oli elää Ruotsissa lähiössä ja miten hän yhdisti sen urheilun kanssa. Elokuva on hieno kasvutarina, nostalgiaa sekä tunteita herättävä ja koskettava katsoa varsinkin nyt, kun mies on lopettanut uransa. Todella realistinen, näyttää myös ihmisten ja maailman ilkeyden sekä rajuuden, missä kaikki eivät ole pärjännyt samanlailla kuin Zlatan – ehkä siksi hänestä tuli koko maailman tunnetuimmista tähdistä.

Mielestäni Zlatanin päänäyttelijä Granit Rushiti oli jollain tavalla hieman ilmeetön, enkä oikein osaa sanoa, kuinka hyvin se kuvasi tosielämän Zlatania, mutta suoritus oli kuitenkin kohtuullisen hyvä.

Katso traileri tästä!

Bonus-vinkki kotimaisesta elämänkerta-elokuvasta: Kikka!-elokuva (2022)

Kikka!-elokuvan traileri!

Muuta mielenkiintoista luettavaa

Tinder Suomi – Kohtaamisia digitaalisessa maailmassa

Tinder Suomi on suosittu deittisovellus, joka tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden löytää uusia ihmisiä digitaalisessa maailmassa. Sovellus perustuu sijaintiin ja etäisyyteen, joten voit löytää potentiaalisia kumppaneita läheltäsi. Tinderin käyttäjät voivat tutustua toisiinsa profiilien avulla ja päättää, onko heillä keskinäistä kiinnostusta. Tinder Suomi tarjoaa jännittäviä kohtaamisia ja mahdollisuuden löytää merkityksellisiä suhteita modernin teknologian avulla.

Mikä on OpenGPT?

OpenGPT on avoimen lähdekoodin projekti, joka pyrkii kehittämään ja jakamaan kehittyneitä tekoälymalleja. Sen ytimessä on GPT (Generative Pre-trained Transformer) -arkkitehtuuri, joka on edistynyt tekoälyjärjestelmä, joka perustuu syväoppimisen menetelmiin. GPT-malli kykenee luomaan tekstiä, vastaamaan kysymyksiin ja suorittamaan monia muita tehtäviä. OpenGPT:ssä avoin lähdekoodi mahdollistaa yhteisön osallistumisen ja kehittämisen, mikä edistää tekoälyn läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta.

Uusi WhatsApp-päivitys mahdollistaa 100 kuvan tai videon lähettämisen

Uusi whatsapp päivitys mahdollistaa jopa 100 kuvan tai videon lähettämisen yhdessä viestissä Android-käyttäjille. Lisäksi päivityksen myötä on mahdollista lisätä kuvatekstiä asiakirjoja lähetettäessä, luoda mukautettuja avatareja ja käyttää niitä tarroina tai profiilikuvina sekä kuvailla ryhmiä entistä paremmin pidempien aihe- ja kuvauksentekstien avulla. Uudistukset eivät kuitenkaan välttämättä ole vielä kaikkien käyttäjien saatavilla.

Miksi valita Rahalaitos?

Rahalaitos on yksi Suomen suosituimmista lainojen kilpailutuspalveluista, joka auttaa sinua löytämään parhaan lainatarjouksen nopeasti ja helposti. Rahalaitoksen kautta voit kilpailuttaa lainasi useilla eri rahoitusyhtiöillä samanaikaisesti, ja saat tarjoukset nopeasti. Rahalaitoksen palvelu on täysin ilmainen, ja sen käyttäminen ei sido sinua mihinkään.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.Yksi kommentti artikkeliin ”Top 3 Elämänkerta-elokuvat”

Vastaa