Elokuva-arvostelu: Scream VI – 4/5 tähteä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Edellisten tapahtumien jälkeen tutut siskokset joutuvat taas todella tutun sarjamurhaajan kohteeksi – luvassa jännittäviä ja odottamattomia käänteitä

Scream-elokuvasarja sai taas jatkoa tänä vuonna, kun edellisestä elokuvasta (Scream 5) tutut Carpenterin siskokset ovat aloittaneet uuden elämän muualla. Mukana on myös aiemmin nähtyjä henkilöitä, jotka ovat saaneet osansa aiemmista tapahtumista ja raa’an sarjamurhaajan hyökkäyksistä. Viime kertaiset tapahtumat ovat edelleen tuoreessa muistissa jokaisella, kunnes ne alkavat käymään toteen suurempana kuin koskaan ennen. Siskoksia sekä heidän läheisiään vaaniva tappaja on enemmän arvaamaton sekä murhanhimoinen – kuka selviää, onko kukaan turvassa ja mikä tärkeintä, kuka on maskin takana tällä kertaa?

Rooleissa nähdään siis tutut Jenna Ortega (Tara Carpenter) ja Melissa Barrera (Sam Carpenter), sekä Courteney Cox (Gale Weathers), Hayden Panettiere (Kirby Reed) ja Jack Champion (Ethan Landry). Myös monia tuttuja sekä uusia kasvoja.

Annan elokuvalle 4 tähteä viidestä.

Elokuva vie katsojan tällä kertaa täysin uudelle tasolle, maskia pitävän sarjamurhaajan ollessa entistä rajumpi ja arvaamaton. Hän häikäilemättömällä tavalla tekee asioita myös julkisilla paikoilla, satuttaen sivullisia.

Mikä tästä tekee entistä jännittävämpää? Elokuva sijoittuu Halloween-juhlan aikaan, joten kaikilla on erilaisia naamiaispukuja ja maskeja – myöskin juuri samanlaisia, mitä tekijä käyttää, joten ei voi tietää missä hän oikeasti on ja missä ei. Juonenkäänteet ovat mietitty kohtuullisen hyvin – katsoessani elokuvaa, epäilyni tekijää kohtaan vaihtuivat useaan kertaan ja lopulta en ollut yhtään kartalla, kun oikea tekijä ja motiivi selvisi.

Elokuva on todella jännittävä sekä ahdistava joissain kohtaa, en kuitenkaan sanoisi pelottavaksi. Ehkä jotain jäi hieman puuttumaan, enemmän realistisuutta kenties? Jotkut asiat ovat sellaisia, mitä ei voisi oikeassa elämässä tapahtua ja se taas vie itseltä hieman fiilistä. Juoni oli kuitenkin mielenkiintoinen, näyttelijät onnistuivat mielestäni hyvin rooleissaan ja yllättäviä käänteitä sekä romantiikkaa oli mukana.

Katso traileri tästä!Vastaa