UMK:N biisi palaa 90-luvulle: Windows95Man

Kirjoittajan kuva

By admin

UMK 2024 ja Windows95Man ja Henri Piispanen tuovat kuunteluun kappaleen, joka vie takaisin 90-luvulle. Se on hyvän tuulen biisi, jonkaa videolla on melkoisesti homoeroottista latausta ja hassuttelua. Biisi itsessään tuntuu paluulta naapurimaan Ruotsin 90-luvun biiseihin ja esiintyjiin kuten E-type ja vastaavat. Videon on ohjannut Heikki Slåen ja asusteet ovat suunnitelleet Teemu Muurimäki, Elina Lario & Teemu Keisteri.

– No Rules on mun motto kaikessa viihteessä ja taiteessa, mitä teen. Sillä on tarkoitus tuoda iloa ja vapautta sääntö-Suomi elämään. Biisi ravisuttaa ja sen aikana voi olla hetken vapautunut. Me häpäistään itsemme, niin ehkä yleisö voi ottaa hetken rennosti, miehet lupaavat.

Kuka on Teemu Keisteri

Teemu Keisteri on Helsingissä asuva suomalainen kuvataiteilija. Hänet tunnetaan erityisesti hänen kesällä 2008 luomastaan Ukkeli-hahmosta, jota hän käyttää muun muassa vaatteiden, postikorttien ja astioiden kuvitusaiheena, sekä Windows 95 -miehenä, jota hän käyttää DJ-keikoillaan.

Kuvataiteilija Teemu Keisteri, mies Windows95manin takana, on tunnettu suomalaisessa taidepiirissä paitsi ainutlaatuisesta tyylistään, myös suositusta Ukkeli-hahmostaan. Viime aikoina Keisteri on ollut esillä uudesta syystä: hänen matkansa kohti raittiutta. Tässä artikkelissa tutustumme Keisterin taiteilijanuraan, hänen rooliinsa Windows95manina sekä hänen päätökseensä lopettaa alkoholin käyttö.

Keisterin taiteellinen työ on aina ollut värikästä ja persoonallista. Hänet tunnetaan parhaiten Ukkeli-hahmostaan, joka on ilmestynyt sekä katutaiteessa että erilaisissa mediassa. Ukkeli on iloinen, yksinkertainen hahmo, joka on tullut tunnetuksi positiivisen energiansa ansiosta. Ukkeli edustaa Keisterin taiteellista näkemystä ja kykyä tuoda iloa ihmisten arkeen.

Vantaan Sanomissa Keisteri kertoi, kuinka alkoholin käytön lopettaminen on muuttanut hänen elämäänsä. Hän mainitsi, ettei alkoholi tuonut hänelle juhlan tuntua, vaan oli keino rauhoittaa keskittymishäiriöitään. Keisteri toteaa: ”Kantapään kautta tajusin, että en tarvitse sitä.” Raittius on tuonut mukanaan paitsi henkilökohtaista kasvua, myös uusia mahdollisuuksia hänen taiteilijanurallaan.

Windows95manin synty

Windows95man, Keisterin toinen tunnettu alter ego, syntyi vahingossa eräillä jatkoilla. Keisteri kertoo, kuinka hänen ystävänsä leikkasi sortsit niin lyhyiksi, että taskut jäivät näkyviin. Tämä asuvalinta oli alku Windows95manin omaperäiselle tyylille. Paita ja hattu, jotka ovat olennainen osa Windows95manin asua, ovat peräisin netistä. Keisteri kertoo, että tämä asu oli hänen valintansa Flow-festivaaleille vuonna 2013.

Kuka on Henri Piispanen

Henri Piispanen on suomalainen ääninäyttelijä, laulaja ja juontaja. Piispasen rooleja ovat muun muassa Ryhmä Haun Vainu, Lloyd sarjassa Lego Ninjago, Samu sarjassa Samu ja Salla ja Lauri elokuvassa Riemukas Robinsonin perhe. Piispanen toimii Pasa-nimisen yhtyeen laulaja-basistina.

Piispasen punainen pvc-asu, joka on Ylen pukutiimin käsialaa, on herättänyt suurta huomiota. Se on suunniteltu kaksikon toiveiden mukaisesti ja edustaa poikabändin irvikuvaa. Tämä asu kuvastaa Keisterin kykyä yhdistää taide ja viihde omaperäisellä tavalla.3 kommenttia artikkeliin ”UMK:N biisi palaa 90-luvulle: Windows95Man”

Vastaa