Uutuussarja rehellinen kertomus lähisuhdeväkivallasta: katso Kaikki anteeksi-sarjan traileri tästä

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Päärooleissa nähdään Syke-sarjan näyttelijätär Iida-Maria Heinonen ja mm. Menolippu Mombasaan-elokuvaa sekä Aallonmurtaja-sarjaa tähdittänyt Joonas Saartamo. Elisa Viihteen alkuperäissarja Kaikki anteeksi on katsottavissa Ruudussa 13. marraskuuta.

Neljä jaksoa sisältävä draamasarja Kaikki anteeksi julkaistaan siis marraskuussa ja se käsittelee väkivaltaisen suhteen tapahtumat alusta loppuun saakka. Kuinka on mahdollista, että täydelliseltä näyttäneen alun jälkeen idylli romahtaa ja epänormaalista tulee normaalia? Antti Heikki Pesosen ohjaama sarja pohjautuu Laura Mannisen samannimiseen romaaniin.

Päärooleissa nähdään Iida-Maria Heinonen ja Joonas Saartamo.

Katso uuden sarjan traileri tästä

Sarja kertoo lähisuhdeväkivallasta, häpeästä ja vaikenemisen kulttuurista, mutta samalla myös toivosta ja selviytymisestä. Sarjan alussa kolmekymppinen Vilma ihastuu Mikkoon. Mikko on täydellinen: hurmaava, kohtelias, herkkä ja sympaattisesti oikutteleva mies. Pikkuhiljaa Vilma huomaa pyörittävänsä Mikon kanssa uusperheen arkea, kolmen lapsen ollessa mukana kuvioissa. Heillä on myös koira, omenapuut ja kauniisti vanhentunut omakotitalo. Hetken kaikki näyttää täydelliseltä, kuitenkin vähitellen Mikon todellinen persoonallisuus alkaa paljastua ja täydelliseltä vaikuttanut elämä romahtaa. Rakkaus, häpeä, pelko ja tarve ratkoa ongelmat pitävät silti Vilman kovasti suhteessa kiinni, kunnes kyse on enää selviytymisestä ja henkiin jäämisestä.

– Vilman rooli oli minulle erittäin merkityksellinen, ja halusin sukeltaa hahmon maailmaan itseäni säästelemättä. Kokemus oli rankempi kuin mikään tekemäni roolityö aiemmin. Sarjassa keskiöön nousee myös lähisuhdeväkivallan vaikutukset perheen lapsiin ja muihin läheisiin, Iida-Maria kuvailee.

Rooli uutuussarjassa haastoi myös Joonas Saartamoa.

– Rooli vaati haasteita pelkäämättömän mielen ja laaja-alaisen kirjon tapoja suhtautua asioihin ja tilanteisiin.

– Aihe on myös yhteiskunnallisesti erittäin ajankohtainen, kun selvityksen alla on, lisätäänkö rikoslakiin äärimmäisen henkisen väkivallan, eli pakottavan kontrollin rikostunnusmerkistö, hän pohtii.

Sarja on toteutettu vaikeaa aihetta kunnioittaen, mutta rehellisesti ja mitään väistelemättä. Taustatyönä on haastateltu muun muassa perhe-, parisuhde- ja psykoterapeutteja, väkivaltaa tutkineita asiantuntijoita sekä lähisuhdeväkivaltaa kokeneita. Vilman roolissa nähtävä Iida-Maria toivoo, että Kaikki anteeksi-sarja lisää tietoisuutta lähisuhdeväkivallasta ja sen eri ilmenemismuodoista. Hän toivoo myös enemmän keskustelua ilmiön ympärille.Yksi kommentti artikkeliin ”Uutuussarja rehellinen kertomus lähisuhdeväkivallasta: katso Kaikki anteeksi-sarjan traileri tästä”

Vastaa