Disney-elokuvan uusi versio: Pieni Merenneito (The Little Mermaid)

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Perustuu Disneyn samannimiseen animaatioelokuvaan vuodelta 1989 – uusi versio on Rob Marshallin ohjaama ja David Mageen käsikirjoittama musikaalifantasiaelokuva.

Elokuva sai ensi-iltansa tänä vuonna 26. toukokuuta ja nousi Suomen katsotuimmaksi elokuvaksi avausviikonlopun aikana – elokuvasäätiö kertoi, että Pieni merenneito oli lipunut jopa Fast & Furious X:n ohi. Viikonlopun aikana katsojia oli yhteensä 16 668 eli todella paljon. Yhdysvalloissa ei kuitenkaan niin suuri hitti.

Elokuva aiheutti kohua Yhdysvalloissa siitä asti, kun näyttelijät julkaistiin – Halle Baileyn valinta Arielin rooliin aiheutti pahaa mieltä ja jopa rasistista käytöstä yleisön keskuudessa. Elokuvassa hän kuitenkin osoittaa, että oli oikea valinta päärooliin.

Tämä uudistettu teos on juoneltaan samanlainen kuin alkuperäinen (1989). Tähän versioon on kuitenkin lisätty uusia hahmoja ja alkuperäisen elokuvan hahmoja jätetty pois. Elokuva on samanlaisuuteensa nähden silti melkein tunnin pidempi kuin alkuperäinen.

Mitä on Pieni merenneito?

Pieni merenneito on tarina meren pinnan alla olevasta elämästä ja omasta maailmasta – merenneitoja, puhuvia kaloja ja uhkana ihmiset. Elokuva keskittyy merenneitoon nimeltään Ariel, jolla on hinku päästä ihmisten maailmaan. Hän on meren kuningas Tritonin kapinoiva tytär. Kaikki saa alkunsa, kun merimiesten laiva on uppoamassa ja Ariel pelastaa yhden miehistä, kuka olikin prinssi Erik. Prinssi kerkeää kuulemaan merenneidon äänen.

Tarinassa pahis on merinoita Ursula, jolla on aina pahat mielessä – Arielin tahto ihmisten maailmaan ja komean Erikin luokse on liian luja, joten hän päätyy tekemään vaihtokaupan ilkeän merinoidan kanssa. Ursula muuttaa Arielin ihmiseksi, mutta vie samalla tämän äänen. Jos Ariel ei onnistu suutelemaan prinssiä kolmen päivän kuluessa, muuttuu hän takaisin merenneidoksi ja on Ursulan vankina.

Alkuperäiseen elokuvaan verrattuna, tässä painottuu enemmän Arielin halu olla ihminen ja elää sellaista elämää, jo ennen prinssi Erikin tapaamista. Prinssi Erik on hieman ujompi ja meren otukset, jotka olivat lapsena katsottaessa alkuperäisen elokuvan kohokohtia ja hauskimmat hahmot, ovat muuttuneet hieman myötähäpeää aiheuttaviksi.

Elokuva ei mielestäni voittanut alkuperäistä tai siinä olevaa ”nostalgian” tunnetta, eikä ollut mitenkään tajuntaa räjäyttävä, mutta hyvä kuitenkin. Musiikki- ja laulukohtaukset kauniita, Halle Baileyn taitojen ja keuhkojen ansiosta.

Ensisilmäys Arielin elämään – katso traileri tästä

Katso traileri tästä!


2 kommenttia artikkeliin ”Disney-elokuvan uusi versio: Pieni Merenneito (The Little Mermaid)”

Vastaa