Disneyn uutuuselokuva Toive – ei täyttänyt odotuksia

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Disney julkaisi viime viikolla uuden elokuvan nimeltään Toive, se ei täytä odotuksia ja nyt Disney kärsii takapakista. Se kertoo Asha-nimisestä tytöstä, joka esittää toiveen tähtitaivaalle. Tytön yllätykseksi kosminen voima vastaa hänelle. Toive (englanniksi Wish) luotiin osana satavuotisen Disneyn juhlavuotta.

Toive-elokuvan julkaisupäivämääräksi osui Yhdysvaltojen kiitospäivä, joten siitä odotettiin jo etukäteen suurta menestystä. Sen odotettiin myyvän lippuja elokuvateattereihin noin 45–55 miljoonan dollarin edestä. Toisin kuitenkin kävi, sillä elokuva ei tuottanut menestystä Yhdysvalloissa. Lipputulot jäivät noin 31,6 miljoonaan dollariin.

Ihmiset käyttivät rahansa sen sijaan muihin elokuviin, kuten Nälkäpeli: Balladi laululinnuista ja käärmeistä ja Napoleon. Nälkäpeliin myytiin lippuja noin 42,2 miljoonan dollarin edestä ja Napoleoniin noin 32,75 miljoonan dollarin edestä.

Disney ja talousvaikeudet

Disney on muutenkin kärsinyt hiljattain takapakeista. Tänä vuonna tullut elokuva Pieni Merenneito osoittautui myös pettymykseksi, siitä toivottiin jättimäistä menestystä, mutta lopulta lipputulot jäivät vähäisiksi elokuvan suureen budjettiin verrattuna.

Pieni Merenneito – uusi versio

Yhtiö on kärsinyt tänä vuonna myös talousvaikeuksista. Se kamppailee muun muuassa nopeasti muuttuvan mediaympäristön kanssa. Kuluttajat ovat siirtyneet televisioiden äärestä esimerkiksi Tiktok– ja Youtube-sovellusten pariin, mikä on vaikuttanut paljon Disneyn talouteen sekä suosioon.Vastaa