EASY The Eagles Tribute Band Lohjan Laurentiussalissa torstaina 9.5.

Kirjoittajan kuva

By admin

Suomen vanhin ja tunnetuin EAGLES tribuutti bändi juhlii kuluvana vuonna kolmea asiaa: ensinnäkin Easyn perustamisesta on kulunut 50 vuotta, toisekseen Easyn comebackista on kulunut 10 vuotta ja kolmanneksi Easy julkaisi juhlavuoden kunniaksi kolme kappaleen Dusty Road- nimisen maxi-singlen.

easy
easy

Easy bändistä

Bändi nimeltä Musakatit perustettiin vuonna 1974.  Pian bändin jäsenet huomasivat, että nimi edusti huonosti yhtyeen tyyliä ja musiikkia.  Suosikki-lehden nimiehdotuskilpailun tuloksena bändi saikin uuden nimen, EASY. Yhtye keikkaili 70/80-luvulla ahkerasti seitsemän vuoden ajan tehden yli 400 keikkaa. Pitkän tauon jälkeen yhtye teki yllättävän comebackin esiintymällä kesällä 2014 Tribute Band Festivaaleilla  Helsingissä, esittäen Eagles-yhtyeen musiikkia.   Menestyksekkään comebackin innostamana ”pojat” päättivät jatkaa jälleen keikkailua.

Nykyään EASY esittää konserteissa/ keikoilla palvomaansa Eagles-yhtyeen musiikkia, siksi nimeen on lisätty tarkennus ”The Eagles Tribute Band”. EASYn kokoonpanoon kuuluu nykyään  kolme alkuperäisjäsentä:  Petteri Kokljuschkin, Sami Javne, Roni Kamras, ja kaksi nuoremman polven huippu laulajakitaristia  Lappe Holopainen ja Tomi Juustila  sekä upeaääninen pianisti Katri Silolahti.

Laurentiussalissa kitaristi Tomi Juustilan sijaisena soittaa ja laulaa Easyn comeback- kokoonpanon alkuperäinen jäsen Teemu Aitoaho (Jiri Nikkinen Beatles tribute band).

EASY julkaisi joulukuussa kolmen kappaleen Maxi Singlen

– Halusimme hyödyntää korona -ajan ja Suomen ykkösriviin lukeutuvan kitaristimme tuottaja/äänittäjä Erno Laitisen ammattitaitoa asettumalla Inkfish studioon viikon ajaksi. Huom. kyseessä ei ole Eagles covereita. Keikoilla EASY keskittyy täysin Eagles musiikin esittämiseen!

Mikä oli The Eagles?

The Eagles oli amerikkalainen rockyhtye, joka perustettiin Los Angelesissa vuonna 1971. Yhtyeen perustivat Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon ja Randy Meisner. The Eagles tunnetaan parhaiten pehmeästä rocktyylistään, joka yhdisteli elementtejä rockista, countrysta ja folkmusiikista. Yhtyeen musiikki oli erittäin suosittua 1970-luvulla, ja heidän tunnetuimpia kappaleitaan ovat ”Hotel California”, ”Take It Easy” ja ”Desperado”. Yhtyeen soundi oli tyypillinen aikansa länsirannikon rockille, ja heidän musiikkinsa mukavuus ja melodisuus tekivät siitä laajasti suosittua. The Eaglesin kappaleet käsittelivät usein henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia teemoja, kuten unelmia, pettymyksiä ja elämän kompleksisuutta.

The Eagles oli yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä yhtyeistä. Heidän albuminsa myivät valtavia määriä, ja heillä oli useita hittisingeleitä. Yhtyeen suurimpia saavutuksia oli albumi ”Hotel California” (1976), joka on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä albumeista maailmassa. Tämä albumi sisälsi useita suuria hittejä, kuten nimikappaleen ”Hotel California” ja ”New Kid in Town”.Vastaa