Elena Leeve tähdittämään Utö-sarjaa – uskomaton sukusattuma

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Elena Leeve valittiin Utö-sarjaan – näyttelijällä sukujuuria Utön saarella: ”Kuvasimme talossa, jossa isoäitini isä asui”. Elenalle paikka on siis hämmästyttävän tuttu.

Suosittu näyttelijä Elena Leeve tähdittää Nelosen uutuussarjaa nimeltään Utö, joka alkaa 18. tammikuuta. Osa mysteeritrillerin kuvauksista tapahtuikin oikeasti Utöllä, Suomen eteläisimmällä asutulla saarella.

Moni ei välttämättä ennen tätä sarjaa ole kuullut Utöstä, mutta tutulle näyttelijälle: Elena Leevelle, paikka onkin todella tuttu – hänellä on sukujuuria saarella.

– Isoäitini isä syntyi Utöllä ja työskenteli oli Utön majakanvartijana, Elena kertoo julkisuuteen.

Elena kertoo myös, että oli hämmentynyt saatuaan puhelun, jossa häntä pyydettiin mukaan Utöön juurikin hänen omien sukujuuriensa kautta.

– Se oli uskomaton sattuma! Voitte kuvitella, miten innoissani isän puolen sukulaiset olivat siitä, hän hymähtää.

Sattumat eivät kuitenkaan lopu vielä siihenkään, sillä:

– Talo, missä kuvasimme henkilöni ja Joonas Saartamon henkilön kotia oli sattumalta se talo, missä isoäitini isä asui. Se oli ihmeellistä.

Elena ei ollut itse ennen kuvauksia käynyt Utöllä moniin vuosiin.

– Olen lapsena ollut siellä kaksoseni ja isäni kanssa juuri sukuasioiden takia. Paljon sukulaisiamme on haudattu sinne ja lähisaarille, ja tuntui tavallaan siltä, että tein matkaa omaan perhehistoriaan, hän kertoo.

– Oma poikani tuli Utölle viimeiseksi kuvausviikoksi äitini kanssa. Kävimme isoäitini isän vanhassa talossa sen nykyisten asukkaiden luona kyläilemässä. Poikani pomppi trampoliinilla siinä talon edessä, ja se tuntui tosi hienolta, Elena kertoo ja hymyilee.

Myös Elenan jälkikasvu pääsi tutustumaan saareen uuden sarjan kuvausten myötä.Vastaa