Häjyt-elokuvasta toinen osa! Markus Selin kertoo sen olevan jo suunnitteilla

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Suomalaisesta suosikista Häjyt-elokuvasta on tekeillä toinen osa – Solar Filmsin vastaavaa tuottajaa Markus Seliniä on haastateltu aiheesta. Häjyt on kaunistelematon ja erilaisia tunteita sekä ajatuksia herättävä elokuva vuodelta 1999, joka kertoo puukkojunkkari-tarinaa 1990-luvun Pohjanmaasta. Elokuva sai aikoinaan seitsemän Jussi-ehdokkuutta. Pääosissa kaikille suomalaisille tuttu kaksikko Samuli Edelmann ja Juha Veijonen, upea suoritus heiltä taas kerran.

– Varmasti se on uutinen, että suunnittelemme Häjyt kakkosta kovaa vauhtia, Markus Selin kertoo medialle.

Toinen osa tulee sijoittumaan Pohjanmaalle, kuten alkuperäinenkin elokuva.

– Uskomme sataprosenttisesti, että teemme elokuvan. Kyllä me tosi vakavasti sitä teemme. Aiomme lähestyä Seinäjoen ja Kauhavan alueen yrittäjiä jossain vaiheessa, kun saamme projektia käyntiin. Tarvitsemme paljon yhteistyökumppaneita ja rahoitusta joka tapauksessa, koska siitä tulee niin iso leffa, tuottaja kertoo.

Alkuperäinen elokuva julkaistiin vuonna 1999 ja se keräsi teattereihin jättiyleisön. Sen katsoi teattereissa yli 330 000 kävijää. Elokuvassa pääosia näyttelijät Samuli Edelmann ja Juha Veijonen. Toisen elokuvan ohjaa ensimmäisestä osasta ohjaajana tuttu Aleksi Mäkelä. Näyttelijöiden lisäksi, elokuvan juoni on todella hyvä. Elokuvassa on kaksi tärkeää hahmoa, joiden tarinaa seurataan eli Jussi Murikka ja Antti Karhu, joita Edelmann ja Veijonen näyttelevät. Miehet pääsevät vankilasta, jossa istuivat pankkiryöstön takia – miehet palaavat kotikulmilleen ja jatkavat samanlaista elämää, mitä ennen tuomioitaan. Ryöstössä oli silloin mukana myös romanisyntyinen nuori, nykypäivänä lakitieteen opiskelija Heikki Grönberg (Teemu Lehtilä), jota ei silloin ilmiannettu eli sai mahdollisuuden kääntää elämänsä oikeaan suuntaan. Heikki saapuu myös takaisin kotikulmilleen, tällä kertaa ottaakseen paikan kylän nimismiehen sijaisena kesän ajaksi. Heikki yrittää saada Jussin ja Antin takaisin kaidalle polulle, huonolla menestyksellä.

Elokuvan juonessa on mielenkiintoisia käänteitä, hahmojen elämään kuuluvaa pientä romantiikkaa sekä surua menetyksien takia. Siinä kuvataan hyvin Pohjanmaalaista suoraa puhetta, tapoja toimia sekä sen ajan miesten rooleja. Elokuva on todella tunteikas, kiinnostava ja silmiä avaava.

Lisää Aleksi Mäkelän elokuvista tästä

– Lihotin itseni roolia varten ahmimalla viikkotolkulla pizzoja, hampurilaisia, kermaa ja lonkeroa. Joitain kuukausia sitä massaa piti kerätä ja sitä oli taatusti helpompi kerätä kuin saada pois, Samuli muisteli Juhan kirjassa.Vastaa