Jesse Markin: Glow ja Jessen panos UMK 2024 kisaan

Kirjoittajan kuva

By admin

Jesse Markin on meille aivan uusi tuttavuus, joten hänen Glow-kappaleellaan UMK-kisassa ei ollut mitään esiodotuksia. Glow kappaleessa on paljon tuttuja osuuksia monesta biisistä, mutta kuitenkin se on omalla tavallaan aivan uniikki. Biisi tuntuu uudelta ja hyvältä, mutta onko tällainen Suomen edustuskappale Euroviisuihin. Kappale on tyyliltään sellainen, jota voi kuulla erilaisilla radiokanavilla kuten NRG ja LOOP, joten jäämme mielenkiinnolla näkemään miten suomalaiset äänestäjät ottavat tämän Jessen biisin vastaan.

Jesse Markin ei aio osallistua Euroviisuihin, jos Israel on mukana

Jesse on ilmoittanut Instagramissa, että hän ei aio osallistua Euroviisuihin, mikäli hän voittaa UMK:n ja Israel on mukana Euroviisuissa. Markin kertoo päätöksensä taustalla olevan halun tuoda esille ihmisoikeusasioita. Markin selittää päätöstään Instagramissa, kertoen, että vaikka hän haluaisi osallistua Euroviisuihin, ihmisoikeuskysymykset ovat hänelle tärkeämpiä. Hän mainitsee toivovansa, että Euroopan Yleisradiounioni (EBU) tekisi päätöksen Israelin osallistumisesta ja että hän haluaisi nähdä Suomen edustajan kuuntelevan suomalaisten mielipiteitä asiassa.

UMK:n päätuottaja Anssi Autio kertoo MTV Uutisille, että Markin oli kertonut päätöksestään kilpailun työryhmälle jo aiemmin.

– Olemme saaneet heads uppia, hän sanoo.

Autio painottaa, ettei UMK ole yhtä kuin Euroviisut. Hänen mukaansa sekä Markin että muut finalistit ovat sitoutuneet Uuden Musiikin Kilpailuun ”110 prosenttia”. 

– Täytyy muistaa, että Euroviisuihin lähtee vain yksi seitsemästä UMK-kilpailijasta. Täytyy muistaa myös se, että Uuden Musiikin Kilpailun finaaliin on vielä kuukausi aikaa. Sinä aikana tilanne saattaa muuttua.

Aution mukaan Markinin päätös olla osallistumatta Euroviisuihin ei tarkoita sitä, etteikö artisti voisi kilpailla UMK:ssa. Kyseessä kun on kaksi erillistä kilpailua.  Somevideollaan Markin sanoi olevansa sitä mieltä, että kuka Suomen euroviisuedustajaksi sitten valitaankaan, kannattaisi artistin kuunnella suomalaisten ääntä.

Jesse Markin

Jesse Markin on noussut yhdeksi kirkkaimmista tähdistä Suomen musiikkitaivaalla. Liberialaissyntyinen räppäri ja laulaja, joka julkaisi debyyttialbuminsa Folk toukokuussa 2019 ja toisen albuminsa Noir kesäkuussa 2021, on vakiinnuttanut asemansa ainutlaatuisena äänenä suomalaisessa musiikkikentässä. Hänen taiteellinen polkunsa ja monipuolinen musiikillinen ilmaisunsa tekevät hänestä erityisen kiinnostavan artistin.

Ura The Megaphone State -duossa

Ennen soolouraansa Jesse Markin loi pohjaa musiikkiuralleen osana The Megaphone State -duoa. Tämä kokemus antoi hänelle vankan pohjan kehittää omaa uniikkia ääntään ja tyyliään. Duo tunnettiin energisestä esiintymisestään ja syvällisistä sanoituksistaan, jotka käsittelivät yhteiskunnallisia teemoja. Markinin aika duossa oli merkittävä askel hänen urallaan, sillä se tarjosi hänelle mahdollisuuden tutkia musiikin voimaa ilmaisuvälineenä ja vaikuttaa kuulijoidensa maailmankuvaan.

Folk ja Noir – Albumit, jotka määrittivät Markinin soolouran

Rakkaus rap-musiikkiin syttyi Markinissa 12-vuotiaana, ja se muutti kaiken. 12 vuotta hän oli osa hip hop -ryhmää The Megaphone State, joka tuotti kolme kriitikoiden ylistämää hip-hop-albumia. Vaikka rap oli hänen musiikillisen uransa lähtökohta, Markin alkoi tuntea, että musiikissa on enemmänkin tutkittavaa. Sooloprojektissaan hän otti merkittäviä askeleita eteenpäin sekä musiikillisesti että teemoiltaan, laajentaen tyyliään räppäämisestä laulamiseen ensimmäistä kertaa.

Debyyttialbuminsa FOLK julkaisun myötä toukokuussa 2019 Markin nousi kohisten Suomen musiikkimaailman huipulle. Markin palkittiin Vuoden tulokkaana ja Kriitikoiden valintana vuotuisessa Emma Gaalassa (Suomen Grammys), ja hän sai myös yhden Pohjoismaiden suurimmista musiikkipalkinnoista, Teosto-palkinnon. Markin saavutti menestystä paitsi päävirrassa, myös vaihtoehtoisen musiikin piireissä, voittaen Vuoden albumi- ja Vuoden tärkein teko -palkinnot Indie Awardsissa ja Femma Gaalassa. Menestys ei rajoittunut pelkästään kriitikoiden ylistykseen. Markin myi loppuun debyyttialbuminsa julkaisukiertueen Suomessa ja esiintyi festivaaleilla, kuten Flow Festival, Ruisrock ja Weekend Festival.

Markinin toinen albumi NOIR julkaistiin 11. kesäkuuta 2021 VILD Recordingsin ja Popup-recordsin kautta. Albumi, jolla esiintyy vaikuttavia ääniä, kuten Terrell Hines ja Akua Naru, on raaka ja voimaannuttava. Albumilla Jesse tutkii kipua, sinnikkyyttä ja asemaa yhteiskunnassa, tehden siitä hänen tähän mennessä vaikuttavimman työnsä.

NOIR-albumissa Markin ylittää genrerajoja ja tutkii syvällisesti yhteiskunnallisia ja henkilökohtaisia teemoja. Hänen kykynsä käsitellä monimutkaisia aiheita musiikin kautta osoittaa hänen kasvuaan artistina. Hänen ainutlaatuinen äänensä ja kykynsä yhdistää eri musiikkityylejä ovat nostaneet hänet Suomen musiikkikentän eturiviin.

Kielitaito ja kulttuurillinen tausta

Jesse Markinin ainutlaatuinen ääni musiikkimaailmassa ei ole ainoastaan hänen musiikillisten taitojensa ansiota, vaan myös hänen kulttuurinen taustansa ja kielitaitonsa ovat keskeisiä tekijöitä. Hänen äidinkielensä ovat suomi ja englanti, mikä mahdollistaa hänen ilmaista itseään monipuolisesti ja tavoittaa laajan yleisön. Markinin kaksikielisyys ja monikulttuurinen tausta heijastuvat hänen musiikissaan, joka onkin saanut kiitosta sen syvällisyydestä ja moniulotteisuudesta.

Jesse Markin on epäilemättä yksi Suomen musiikkiscenen kirkkaimmista tähdistä. Hänen ainutlaatuinen polkunsa, joka on kulkenut The Megaphone Staten kautta soolouran menestykseen, on osoitus hänen lahjakkuudestaan ja omistautumisestaan taiteelle. Hänen kykynsä puhutella yleisöä sekä musiikillisesti että sanallisesti tekee hänestä merkittävän hahmon suomalaisessa musiikkimaailmassa. Hänen teoksensa, jotka kattavat laajan skaalan aiheita ja tyylejä, ovat paitsi taiteellisesti kunnianhimoisia, myös kulttuurisesti merkittäviä.

Markinin vaikutus ei rajoitu pelkästään musiikkiinsa. Hänen tarinansa inspiroi ja kannustaa monia, erityisesti niitä, jotka etsivät omaa paikkaansa maailmassa. Hän on esimerkki siitä, miten erilaisuus ja ainutlaatuisuus voivat olla voimavaroja, jotka rikastuttavat sekä yksilöä että yhteisöä. Jesse Markin on taiteilija, joka ei ainoastaan luo musiikkia – hän luo merkityksiä ja yhdistää ihmisiä.

Jesse Markinin ura ja saavutukset ovat todiste siitä, että todellinen taide kumpuaa syvältä sisältä ja puhuttelee ihmisiä yli kulttuuristen ja kielellisten rajojen. Hänen musiikkinsa on sekä henkilökohtainen että universaali, tarjoten kuulijoilleen paitsi viihdettä, myös syvällistä pohdintaa ja yhteiskunnallista kommentaaria.2 kommenttia artikkeliin ”Jesse Markin: Glow ja Jessen panos UMK 2024 kisaan”

Vastaa