MTV Katsomon helmikuun kärkitärpit: draamaa, urheilua ja jännitystä

Kirjoittajan kuva

By admin

MTV Katsomon helmikuussa odotettu MTV-alkuperäissarja Hautalehto: Rakennus 31 jatkuu toisen kauden jaksoilla. Vastapainona uppoudutaan Euroopan hovien juonitteluun, kun vahvat kuningattaret valtaavat MTV Katsomon jopa kuudessa eri draamasarjassa.

SARJOJA: mm. MTV-alkuperäissarja Hautalehto: Rakennus 31, tuoreet brittidraamat Three Little Birds ja Maryland, Below Deckin 11. kausi, psykologinen trilleri Räsynukke, dokumenttisarja Jere Hietala – Salametsästäjien jäljilllä, Euroopan hovien kiemuroita ja pukuloistoa draamasarjoissa Becoming Elizabeth, The White Queen, The Spanish Princess, The White Princess ja The Serpent Queen sekä Sissin kolmas kausi

ELOKUVIA: mm. Beck – Umpikuja, tositarinasta inspiraationsa saanut Men Up, ylistetty trilleri Holy Spider, kauhuelokuvat The Twin – paha kaksonen ja Pray for the Devil sekä dokumentti Taken: Putin’s Stolen Children

URHEILUA: mm. Mestarien liigan pudotuspelit alkavat, jättispektaakkeli Super Bowl huipentaa NFL-kauden, Ruotsin MM-ralli, Liigassa, Mestiksessä ja muissa kiekkosarjoissa taistelu pudotuspelipaikoista kiihtyy, runsaasti World Athletic Indoor Tourin hallikisoja sekä kauden ensimmäiset ATP 500 -tennisturnaukset

SARJOJA

hautalehto_rakennus31_v1_16x9_mainanno_v2-1.jpg

Three Little Birds, kausi 1
to 1.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Liikuttavassa, hauskassa ja sydämellisessä BritBoxin Three Little Birds -sarjassa juhlitaan maahanmuuttoa, yhteisöllisyyttä ja mustan naiseuden voimaa. Se on saanut inspiraationsa Sir Lenny Henryn äidin ja kaikkien niiden tarinoista, jotka ovat matkustaneet tehdäkseen Britanniasta kotinsa. Sarjassa kolme nuorta naista nousee Jamaikalta risteilyalukselle kohti uutta elämää Englannissa. Puoliksi omaelämäkerrallinen draamasarja tutkii sanomattomia tarinoita rakkaudesta, sisaruudesta ja ystävyydestä. Se on lämminhenkinen juhla 1950-luvun elämästä ja yhteisöllisyydestä sellaisena kuin Britanniaan muuttaneet jamaikalaiset elävät ja kokevat sen. Kausi julkaistaan kerralla.

Becoming Elizabeth, kausi 1 
to 1.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

MTV Katsomon kuningatarsarjojen helmikuu alkaa! Kahdeksanosainen Becoming Elizabeth sukeltaa Tudorin suvun viimeisen hallitsijan, Elisabet I:n (Alicia von Rittberg, mm. Fury) nuoruusvuosiin. Orvoksi jäänyt teinityttö Elisabeth sotkeutuu hovin politiikkaan, sillä kuningas Henrik VIII:n kuoltua ei ole aivan selvää, kenestä pitäisi tulla uusi hallitsija. Kuninkaan perilliset ovat lapsia, ja Euroopan suurvallat ja Englannin suuret suvut näkevät tilaisuutensa tulleen päästä hallitsemaan maata. Draamaa aiheuttaa myös Elisabethin skandaalinkäryinen suhde itseään selvästi vanhempaan mieheen, äitipuolensa Jayne Seymorin veljeen sir Thomas Seymoriin (Tom Cullen, mm. Downton Abbey). Koko kausi julkaistaan MTV Katsomo+ -tilaajille kerralla. Maksutta MTV Katsomossa julkaistaan neljä jaksoa torstaisin.

Small Axe, kausi 1
to 1.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

John Boyega (Star Wars) ja Letitia Wright (Black Panther) johtavat Small Axe -draaman näyttelijäkaartia, joka on Oscar- ja BAFTA-voittaja Steve McQueenin ensimmäinen televisioprojekti. Se perustuu Lontoon länsi-intialaisen yhteisön tosielämän kokemuksiin, ja sen vuosien 1969 ja 1982 välille sijoittuvissa itsenäisissä tarinoissa juhlitaan rohkeutta ja yhteisöllisyyttä. Jaksojen tarinoissa esimerkiksi ryhmä aktivisteja käy toivottomalta tuntuvaa taistelua poliisin vainoa vastaan, ja teini-ikäinen kokee blues-bileet täynnä tanssia, vaaroja ja romantiikkaa. Sarja kuuluu BritBoxin tarjontaan.

Chef!, kaudet 1-2
to 1.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Ysärisarjassa britannian hienoin ja pahantuulisin kokki Gareth Blackstock (Sir Lenny Henry, Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset) on arvostetun Le Chateau Anglais -ravintolan keittiömestari, eikä hän anna minkään haitata kulinaristista huippuosaamista. Sarja kuuluu BritBoxin tarjontaan.

Heartbeats Norja, kaudet 2-3 
to 1.2. alkaen
MTV Katsomo+-tilauksella

Norjalainen draamasarja jatkaa nuorenparin Mion ja Andersin tarinaa. Pariskunta odottaa ensimmäistä lastaan, mutta kun odottamattomia salaisuuksia tulee ilmi, suhde on vaarassa. Sarjan ensimmäinen kausi on katsottavissa MTV Katsomossa.

Below Deck, kausi 11
ti 6.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Huvijahdilla työskentelevien elämää seuraavan Below Deck -realitysarjan upouuden kauden kohteena on historiallinen ja kaunis Karibian paratiisisaari Grenada, missä uudistunut henkilökunta palvelee vaateliaita risteilyasiakkaitaan pitkissä työvuoroissa hymyssä suin. Kannen alla riittää kuitenkin säpinää: kuumaa flirttiä, villejä vapaailtoja ja meheviä ihmissuhdesoppia, sekä myös koti-ikävää ja vahvatahtoisen miehistön totuttelua pomona aloittavan kapteeni Kerry Titheradgen tiukkaan mutta oikeudenmukaiseen johtamistyyliin. Sarjaa esitetään jakso viikossa heti Yhdysvaltain ensiesityksen jälkeen.

Maryland, kausi 1
ke 7.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Maryland on BAFTA- ja RTS-palkitun näyttelijä Suranne Jonesin (Gentleman Jack, Save Me, Vigil) ja käsikirjoittaja Anne-Marie O’Connorin (Trollied) luoma kolmiosainen suhdedraama kahdesta siskosta, jotka ovat vuosien varrella kasvaneet erilleen. Jonesin rinnalla nähdään muun muassa arvostettu näyttelijä Eve Best (Lohikäärmeen talo, Nurse Jackie) ja Oscar-ehdokas Stockard Channing (The Good Wife, The West Wing, Grease). Becca (Jones) ja Rosaline (Best) ovat jatkaneet elämäänsä ja etääntyneet toisistaan ajan ja olosuhteiden vuoksi. Kun heidän äitinsä ruumis löydetään Mansaarelta, he alkavat selvittää kauan varjeltuja salaisuuksia naisesta, jonka luulivat tuntevansa. Samalla sisaret yrittävät salata omia salaisuuksiaan toisiltaan. Sarja kuuluu BritBoxin tarjontaan.

The White Queen, kausi 1
ke 7.2. alkaen 
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Kymmenosainen The White Queen perustuu brittiläisen kirjailijan Philippa Gregoryn The Cousins’ War -kirjasarjaan. Ruusujen sodan ajasta kertova sarja keskittyy kolmeen naiseen, jotka liittyivät pitkään valtakamppailuun Englannin hallinnasta: Elisabet Woodvilleen, Margaret Beaufortiin ja Anne Nevilleen. Vuonna 2013 alun perin ilmestynyt pukudraama sai lukuisia Emmy- ja Golden Globe -ehdokkuuksia. Koko kausi julkaistaan MTV Katsomo+ -tilaajille kerralla. Maksutta MTV Katsomossa julkaistaan viisi jaksoa keskiviikkoisin. 

Helmikuussa MTV Katsomossa julkaistaan myös Gregoryn kirjoihin niin ikään perustuvat The White Princess ja The Spanish Princess.

The Spanish Princess, kaudet 1–2
to 8.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Philippa Gregoryn kirjoihin The White Queenin tapaan perustuva The Spanish Princess keskittyy Henrik VIII:n ensimmäiseen vaimoon, espanjalaishallitsijoiden tyttäreen Katariina Aragonialaiseen. Katariina saapuu Englantiin avioituakseen hänelle jo lapsuudessa kihlatun kruununprinssin kanssa. Uuteen hoviin sopeutuminen ja puolisoon tutustuminen luovat omat haasteensa nuorelle prinsessalle. MTV Katsomo+ -tilaajille ensimmäisen kauden jaksot julkaistaan kerralla 8.2. ja toisen kauden jaksot 22.2. Maksutta MTV Katsomossa sarjaa seurataan neljän jakson viikkotahdilla torstaisin.

Love Island UK, kausi 11
ma 12.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa 

Huippusuositun brittiläisen realitysarjan 11. kausi on All Stars -kausi, eli mukana on edellisiltä kausilta tuttuja kilpailijoita. MTV Katsomo+ -tilaajille jaksoja julkaistaan viisi jaksoa viikossa maanantaisin. Maksutta MTV Katsomossa julkaistaan yksi jakso päivässä maanantaista perjantaihin.

Sissi (Sisi), kausi 3
ke 14.2. alkaen 
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa 

Itävallan hallitsijapari Sissin ja Franzin myrskyisä tarina jatkuu draamasarjan tuoreella kolmoskaudella. Franz puskee pariskunnan pojan Rudolfin sotilaskoulutusta täyttä höyryä eteenpäin, mutta Sissi haluaa suojella herkkää poikaansa. Sissi pakenee hovista poikansa kanssa eteläiseen Ranskaan. Vaarat vaanivat myös oman perheen ulkopuolelta. Kauden kaikki kuusi jaksoa julkaistaan MTV Katsomo+ -tilaajille kerralla. Maksutta MTV Katsomossa julkaistaan kolme jaksoa kerralla keskiviikkoisin. Myös sarjan 1. ja 2. kausi ovat katsottavissa MTV Katsomosta.

MTV-alkuperäissarja
Hautalehto: Rakennus 31
To 15.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella
Myös MTV:n maksukanavilla

Katsojaennätyksiä ensimmäisellä kaudellaan rikkonut MTV-alkuperäissarja jatkuu toisella kaudellaan, Hautalehto: Rakennus 31. Rikoskomisario Antti Hautalehdon (Mikko Leppilampi) tiimiä haastavat rituaalimurhilta vaikuttavat kylmäävät kuolemantapaukset. Huoli ja huhut vellovat Porvoon kaupungissa, ja myös poliisien ihmissuhteet punoutuvat entistä tiiviimmin osaksi tarinaa. Muissa rooleissa nähdään mm. edelliskaudelta tutut Onni Parviainen, Antti Reini, Oona Airola, Iikka Forss, Teijo Eloranta ja Marja Salo sekä uudet kasvot Jemina Sillanpää ja Lauri Tanskanen. Ensimmäisellä viikolla julkaistaan kaksi jaksoa, sitten jakso viikossa. Yhteensä jaksoja on kuusi.

Jere Hietala – Salametsästäjien jäljillä
ke 21.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Jere Hietala – Salametsästäjien jäljillä on dokumenttisarja Jere Hietalan työstä ja kokemuksista salametsästyksen vastaisessa taistelussa Etelä-Afrikassa. Kolmiosaisessa sarjassa liikutaan niin maalla, merellä kuin ilmassakin ja kohdataan sekä rikollisia salametsästäjiä että suojelutyötä tekeviä puistonvartijoita ja suojeluaktivisteja. Lisäksi sarjassa oman jännittävän osansa näyttelevät villieläimet, joita täytyy yhtä aikaa suojella ja varoa. MTV Katsomo+ -tilauksella kaikki jaksot katsottavissa kerralla. Maksutta MTV Katsomossa julkaistaan yksi jakso viikossa keskiviikkoisin.

Tukalat paikat (Guilt), kausi 2
ke 21.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Skotlantilaisen mustaa huumoria ja juonittelua täynnä olevan sarjan toisella kaudella rangaistus on kärsitty, ja kosto ottaa vallan. Max (Mark Bonnar, Quiz) pääsee vankilasta ulos ehdonalaiseen, ja hänen kohtalonsa on peitetehtävään erikoistuneen poliisin huterissa käsissä. Maxille tarjotaan vapautta, mutta erittäin korkeaan hintaan: hänen täytyisi paljastaa vaarallinen vihollisensa Roy Lynch. BritBoxin tarjontaan kuuluvan sarjan kauden kaikki neljä jaksoa julkaistaan kerralla. Myös ensimmäisen kauden jaksot ovat katsottavissa MTV Katsomosta. 

Laakson kuningas (Monarch of the Glen), kausi 2
ke 21.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Sarjan toisella kaudella Archie Macdonald on sitoutunut Glenbogleen, sukunsa linnaan Skotlannin ylängöillä, mutta nyt hän joutuu taistelemaan saadakseen kartanon tuottamaan. Hän kohtaa kapinallisia vuokralaisia, paikallisia riitoja ja juonittelevia kullankaivajia pyrkiessään tekemään Glenboglesta kukoistavan matkailunähtävyyden. Sarjan pääosissa nähdään Alastair MacKenzie (The Crown), Richard Briers (The Good Life), Susan Hampshire (The Grand) ja Dawn Steele (Wild at Heart). BritBoxin tarjontaan kuuluvan sarjan kauden kaikki kahdeksan jaksoa julkaistaan kerralla. Myös ensimmäisen kauden jaksot ovat katsottavissa MTV Katsomosta. 

The White Princess, kausi 1
to 22.2. alkaen 
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Philippa Gregoryn historialliseen romaaniin perustuva kahdeksanosainen sarja on jatkoa The White Queen -sarjalle. Elisabet York on luvattu Henrik VII:n vaimoksi, mutta tytär ei ole äitinsä suunnitelmista mielissään. Kausi julkaistaan kerralla MTV Katsomo+ -tilaajille. Maksutta MTV Katsomossa julkaistaan neljä jaksoa torstaisin.

Räsynukke (Ragdoll), kausi 1 
ke 28.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Räsynukke on tyylikäs psykologinen trilleri Killing Eve -sarjan tekijöiltä. Daniel Colen romaaniin perustuvassa sarjassa kuusi ihmistä on murhattu, paloiteltu ja ommeltu yhdeksi irvokkaaksi ruumiiksi – lempinimeltään ”Räsynukke”. Järkyttävään tapaukseen on nimitetty etsivä Nathan Rose (Henry Lloyd-Hughes), joka on hiljattain palannut Lontoon poliisin palvelukseen, hänen paras ystävänsä ja pomonsa, komisario Emily Baxter (Thalissa Teixeira), sekä yksikön uusi tulokas, rikosylikonstaapeli Lake Edmunds (Lucy Hale). Murhaaja kiusaa poliisia lähettämällä heille listan seuraavista uhreistaan, joiden joukossa on myös Rosen nimi. BritBoxin tarjontaan kuuluvan sarjan kaikki kuusi jaksoa julkaistaan kerralla.

The Serpent Queen, kausi 1
to 29.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

MTV Katsomon kuningatarsarjojen kuukauden huipentaa 1500-luvun renessanssiajan Ranskaan sijoittuva The Serpent Queen. Kahdeksasosaisessa sarjassa vasta 14-vuotias Katariina de’ Medici vihitään tulevan Ranskan kuninkaan, Henrik II:n kanssa. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta teinitytöstä kasvaa voimakas kuningatar, jonka aikakausi kesti 30 vuoden ajan. Kausi julkaistaan kerralla MTV Katsomo+ -tilaajille. Maksutta MTV Katsomossa julkaistaan neljä jaksoa torstaisin.

ELOKUVIA – KÄRKITÄRPIT

beck_dodlage_16x9annofin.jpg

Corrective Measures
su 4.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Maailman vaarallisin vankila on täynnä superrikollisia ja korruptoitunutta henkilökuntaa. Jännitteet kiristyvät johtaen kapinaan ja anarkiaan. Pääosissa Michael Rooker, Tom Cavanagh ja Brennan Mejia. Yhdysvallat 2022.

Beck – Umpikuja (50)
pe 9.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella
Myös MTV:n maksukanavilla

Beckin ryhmä tutkii raa’asti kotiinsa murhatun miehen tapausta. Uhri oli tunnettu osallisuudestaan suureen ryöstöön, jonka saalista ei koskaan löydetty. Murhatutkimus ottaa kuitenkin dramaattisen käänteen poliisin kannalta, kun yksi heidän omistaan katoaa. Beck – Umpikuja on sarjan 50. elokuva, jonka nimiroolissa jatkaa Peter Haber. Ruotsi 2024.

The Twin – paha kaksonen
pe 9.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Lapsensa auto-onnettomuudessa menettänyt amerikkalaisperhe muuttaa syrjäiseen Suomeen aloittaakseen elämänsä alusta. Psykologisen kauhuelokuvan ovat käsikirjoittaneet Taneli Mustonen ja Aleksi Hyvärinen. Suomi 2022.

Men Up
ke 14.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella

Men Up kertoo viiden tavallisen walesilaisen miehen elämästä heidän osallistuessaan uuden lääkkeen kokeiluun. Tästä uudesta lääkkeestä tulee myöhemmin Viagra. Sarja on saanut inspiraationsa tositarinasta, kun maailman yhtä ensimmäisistä lääkekokeista tehtiin Swansean Morristonin sairaalassa vuonna 1994. Draamaa ja huumoria sekoittava Men Up on koskettava ja kaunis tarina, jossa joukko vaatimattomia miehiä tarttuu haasteeseen saadakseen seksielämänsä takaisin. Tohtori Dylan Pearcen ja sairaanhoitaja Moira Daviesin kannustamana kokeilu vie miehet odottamattomiin paikkoihin ja pakottaa heidät arvioimaan elämänsä uudelleen. Pääosissa muun muassa Iwan Rheon (Wolf, Game of Thrones, Misfits), Steffan Rhodri (House of the Dragon, Temple) ja Aneurin Barnard (Dunkirk, The Pact). Elokuva kuuluu BritBoxin tarjontaan. Britannia 2023.

Holy Spider
pe 16.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella
Myös MTV:n maksukanavilla

Tapaamme iranilaisen Rahimin, naistoimittajan, joka lähtee Iranin pyhään kaupunkiin Mashhadiin tutkimaan naispuolisten prostituoitujen murhia. Ali Abbasin (Raja – gräns) kiitetty ja ylistetty trilleri. Saksa/Tanska/Ranska/Ruotsi 2022.

Hangman
su 18.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Murhatutkija Ray Archer yhdistää voimansa rikosprofiloija Will Ruineyn kanssa pyrkiessään saamaan kiinni kaupungin vaarallisimman ja julmimman sarjamurhaajan, joka pelaa murhissaan kieroutunutta versiota lasten hirsipuu-pelistä. Yhdysvallat 2017.

Prey for the Devil
ti 23.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella
Myös MTV:n maksukanavilla

Kauhuelokuvassa sisar Ann vastaa kutsumukseen tulla ensimmäiseksi naispuoliseksi pahojen henkien manaajaksi. Demoniriivausten lisääntyessä hän etsii paikkaa katolisen kirkon uudelleen avatussa manauskoulussa. Yhdysvallat 2022.

Taken: Putin’s Stolen Children
ke 24.2. alkaen
MTV Katsomo+ -tilauksella ja maksutta MTV Katsomossa

Ukrainan hallituksen mukaan tuhansia lapsia on viety laittomasti Venäjälle. BBC:n tuore Panorama-dokumentti selvittää, mitä tapahtui yli 40 Khersonin lastenkodista viedylle lapselle. Britannia 2023.

URHEILU

JÄÄKIEKKO


Kuva: Anssi Takala

Liiga

Liigassa kamppailu pudotuspelipaikoista kiihtyy. Kaikkiaan helmikuussa pelataan Liigaa 73 ottelua, jotka esitetään MTV Katsomossa suorana ja selostettuna. Luvassa on myös seitsemän studiollista ottelulähetystä. 

Liiga-tärppejä helmikuulle ovat esimerkiksi 2.2. Ässät–Tappara-ottelu, jossa jäädytetään Kari Makkosen pelinumero, poikkeuksellisesti sunnuntaina 25.2. pelattava Ässät–Ilves sekä 29.2. illan ainoana otteluna pelattava viime kevään finaaliuusinta Tappara–Pelicans.

Kaikki Liiga-ottelut ja oheisohjelmat ovat katsottavissa suorana ja selostettuna MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella suoratoistopalvelusta. MTV:n maksukanavilla nähdään lähtökohtaisesti noin kolme suoraa ottelua viikossa. 

Helmikuun studiolliset ottelut:
pe 2.2. Hockey Night Perjantai: Ilves–Kärpät
la 3.2.Hockey Night Live: KalPa–HIFK
pe 9.2. Hockey Night Perjantai: TPS–Jukurit
pe 16.2. Hockey Night Perjantai: JYP–Tappara
la 17.2. Hockey Night Live: Lukko–Ässät 
pe 23.2. Hockey Night Perjantai: HIFK–KooKoo
la 24.2.Hockey Night Live (ottelu avoin)

Mestis

Mestiksen kuukauden studiopelinä seurataan 27.2. TUTO–Kiekko-Espoo-ottelua kello 18 alkaen. Luvassa on myös monia muita mielenkiintoisia kohtaamisia, kuten helmikuun alun kärkikamppailu Ketterä vastaan IPK, joka käydään heti 1.2. Entinen NHL-hyökkääjä ja MM-mitalisti Marko Tuomainen on saanut päävalmentajana IPK:n kovaan lentoon. Joukkueet kohtaavat uudelleen seuraavalla viikolla 6.2. IPK:n isännöimässä ottelussa. Myös la 17.2. Helsingin jäähallissa pelattavassa Jokerit–TUTO-ottelussa jaetaan isoja pisteitä taistelussa runkosarjan kärkinelikon paikoista. Helsingin jäähallissa pelataan myös la 24.2. odotettu Jokerit–Kiekko-Espoo.

Kaikki Mestis-ottelut ovat katsottavissa suorana ja selostettuna suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. MTV:n maksukanavilla nähdään lähtökohtaisesti noin kolme suoraa ottelua viikossa.


NHL

Helmikuussa MTV Katsomossa ja MTV Subilla nähdään kolme suoraa NHL-ottelua lauantai-illoissa, erinomaiseen katseluaikaan. Kuukauden studiopelinä 17.2. pelataan Dallas–Edmonton, jolloin Jukka Lohvan isännöimässä studiossa asiantuntijoina ovat Olli Jokinen ja Sami Lepistö ja selostamoa hallinnoivat Sebastian Waheeb ja Janne Pesonen

Runkosarjan aikana MTV Katsomossa nähdään viikoittainen suomeksi selostettu ottelu, minkä lisäksi tarjontaan kuuluu pudotuspeliotteluita ja kevään Stanley Cup -finaalien ratkaisevat ottelut. Kaikki lähetykset ovat katsottavissa MTV Sub -kanavalta sekä suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella.

10.2. klo 20 Buffalo – St. Louis
17.2. klo 22 Dallas – Edmonton
24.2. klo 22 Philadelphia – NY Rangers

Sveitsin liiga

Sveitsin liigassa seurataan maaliskuun alussa huipentuvan runkosarjan loppukiriä. Yhteensä MTV Katsomossa nähdään seitsemän suoraa ottelua, joiden selostuksesta vastaa Julius Sorjonen. Ottelut ovat katsottavissa suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella sekä MTV:n maksukanavilla.

Helmikuun Sveitsin liigan ottelut:
2.2. klo 20.40 Fribourg – ZSC Lions
13.2. klo 20.40 Lausanne – Biel
16.2. klo 20.40 Biel – Kloten
Loput otteluvalinnat tehdään myöhemmin

SHL

Ruotsin huippukiekkoa nähdään MTV Katsomossa helmikuussa 15 suoran ottelua. Suomenkielisten otteluiden selosuksesta vastaa Teppo Laaksonen. Ottelut ovat katsottavissa suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. Suomeksi selostetut ottelut nähdään myös MTV:n maksukanavilla. 

Helmikuun suomeksi selostetut SHL-ottelut:
1.2. klo 19.55 Frölunda – Leksand
3.2. klo 16.10 HV71 – Oskarshamn
15.2. klo 19.55 Timrå – Malmö
22.2. klo 19.55 Växjö – Färjestad
29.2. klo 19.55 HV71 – MoDo

JALKAPALLO

manchester-city-v-rb-leipzig-group-g-uefa-champions-league-202324.jpg

Mestarien liiga

Mestarien liigan kirkkaat valot syttyvät jälleen helmikuussa, kun maailman arvostetuimman seurajoukkuekilpailun odotetut pudotuspelit käynnistyvät. Kilpajuoksu kohti 1. kesäkuuta Lontoon Wembleyllä pelattavaa finaalia alkaa neljännesvälierillä. Jäljellä on 16 parasta, ja ensimmäisiin tanssipareihin arpa toi vastakkain muun muassa kilpailun hallitsevan mestarin Manchester Cityn ja syksyn jättisensaation, FC Kööpenhaminan. Ainoa pohjoismaalainen, toista kertaa seurahistoriassaan pudotuspeleihin yltänyt tanskalaisseura, onnistui syksyllä tyrmäämään Parkenilla muun muassa Manchester Unitedin ja nyt on Valioliigaa dominoineen Cityn vuoro yrittää supertähtiensä johdolla. Jalkapallonystävät odottavat vesi kielellä myös syksyllä hyökkäysvoittoisella jalkapallolla hurmanneen Real Sociedadin ja pariisilaisjätti PSG:n kohtaamista. Real Sociedad eteni ensimmäisten joukossa jatkoon, kun taas Kylian Mbappen varassa elävä PSG joutui jännittämään jatkoaan F-lohkosta viimeisille minuuteille saakka. Kevät ei ole ollut perinteisesti pariisilaisten loistoaikaa Mestarien liigassa, mutta toisiko Mbappen jäähyväiskaudeksi ennakoitu sesonki muutoksen? Muissa pareissa kohtaavat muun maussa Serie A:ssa scudettoa vahvasti tavoitteleva Inter ja Mestarien liigassa syksyllä vahvasti esiintynyt Atletico Madid sekä Italian ja Espanjan hallitsevat mestarit, kauden parasta virettään hakevat Napoli ja Barcelona.

Kaikki ottelut aina kevään Wembleyn finaaliin saakka ovat katsottavissa MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella sekä MTV:n maksukanavilta. Jalkapallostudion ovet avautuvat peli-iltoina tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00. Takuuvarmaa viihdettä ja ykkösluokan asiantuntemusta on tarjolla, kun Peetu Pasanen, Mika Väyrynen, Antti Niemi ja Juho Rantala kokoontuvat nauttimaan kevään mahtavimmista illoista katsojien seuraksi.

Neljännesvälierien 1. osaottelut:
ti 13.2. klo 21.00 MTV Urheilun jalkapallostudio
ti 13.2. klo 22.00 Leipzig – Real Madrid 
ti 13.2. klo 22.00 Copenhagen – Manchester City 
ke 14.2. klo 21.00 MTV Urheilun jalkapallostudio
ke 14.2. klo 22.00 Lazio – Bayern Munchen
ke 14.2. klo 22.00 PSG – Real Sociedad

ti 20.2. klo 21.00 MTV Urheilun jalkapallostudio
ti 20.2. klo 22.00 Inter – Atletico Madrid
ti 20.2. klo 22.00 PSV – Dortmund
ke 21.2. klo 21.00 MTV Urheilun jalkapallostudio
ke 21.2. klo 22.00 FC Porto – Arsenal
ke 21.2. klo 22.00 Napoli – Barcelona

La Liga

Espanjan pääsarjassa kausi kääntyy kohti kevättä ja panokset kasvavat mestaruus- ja putoamiskamppailuissa. Helmikuu käynnistyy näyttävästi kärkijoukkueiden, Real Madridin ja Atletico Madridin, iskiessä yhteen Bernabeulla Madridin paikallisottelussa. Syksyllä Atletico tarjoili isoveljelleen tyrmäyksen 3-1-voitolla. La Ligan ykköstykkeihin lukeutuva Alvaro Morata iski ottelussa kaksi maalia. Nyt kentällä nähdäänkin La Ligan kaksi kuuminta maalipyssyä: onko Jude Bellingham tai Alvaro Morata ratkaisevassa roolissa, kun mestaruustaistelun kannalta pelataan isoista pisteistä?

Kaikki La Ligan ottelut ovat katsottavissa suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. Viikoittain lähetetään myös kattavasti suomeksi selostettuja otteluita, joita seurataan myös MTV:n maksukanavilla.

Serie A

Myös Italian Serie A:ssa on edessä kiinnostava alkuvuosi. Hallitseva mestari Napoli on ajautunut kauden edetessä hankaluuksiin ja mestarin vaihtuminen näyttää jopa todennäköiseltä. Italiassa virittäydytään 4.2. jättiottelu Derby d’Italian tunnelmaan, kun Inter isännöi Juventusta. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi marraskuussa tasalukemiin.

Kaikki Serie A:n ottelut ovat katsottavissa suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. Viikoittain lähetetään myös kattavasti suomeksi selostettuja otteluita, joita seurataan myös MTV:n maksukanavilla.

MOOTTORIURHEILU

MM-ralli

Helmikuussa rallin MM-sarja siirtyy Ruotsin lumille. Suomalaisittain luvassa on todennäköisesti kiinnostava kisa, sillä sekä Esapekka Lapin että Kalle Rovanperän arvellaan avaavan kisakautensa Ruotsissa. Molemmat suomalaistähdet ovat aina ralliin startatessaan mukana voittotaistossa. 

MTV Katsomon monipuolinen lähetyskokonaisuus tarjoilee suorana ja suomeksi selostettuna tärkeimmät tapahtumat kauden jokaisen 13 osakilpailun kaikista erikoiskokeista. Lisäksi ralliviikonloppua rytmittävät studio-osuudet. Kaikki MM-rallin pätkät ovat katsottavissa MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. Lähetykset esitetään sekä suoratoistopalvelussa että MTV Max -kanavalla.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO

NFL

Amerikkalaisen jalkapallon NFL-kausi huipentuu Super Bowliin sunnuntaina 11.2. Ottelu pelataan Las Vegasissa, Nevadassa. Tammikuun pudotuspelit karsivat jyvät akanoista ja helmikuussa konferenssien voittajat kamppailevat himotusta mestaruuspokaalista. Super Bowl on yksi maailman seuratuimmista urheilutapahtumista ja samalla myös viihdespektaakkeli. Puoliajan tähtiartistina on tällä kertaa Usher

Super Bowl -studiossa on juontajana Peetu Pasanen ja asiantuntijoina Miro Kadmiry ja Akseli Olin. Selostajana toimii Mika Laurila. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä klo 01.30 käynnistyvä ottelu esitetään MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. 

YLEISURHEILU

World Athletics Indoor Tour

MTV Katsomon yleisurheiluvuosi alkaa tammi-helmikuussa käytävillä World Athletics Idoor Tourin yksipäiväisillä hallikisoilla. Kisoissa nähdään taatusti myös suomalaisnimiä, mutta heidän mahdollinen osallistumisensa selviää lähempänä kisoja. Lähetykset ovat katsottavissa MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella suoratoistopalvelusta sekä MTV:n maksukanavilla.

4.2. Halliyleisurheilua: Düsseldorf
3.2. Halliyleisurheilua: Metz
4.2. Halliyleisurheilua: Boston
6.2. Halliyleisurheilua: Torún
10.2. Halliyleisurheilua: Liévin
11.2. Halliyleisurheilua: Pariisi
11.2. Halliyleisurheilua: New York
23.2. Halliyleisurheilua: Madrid
23.2. Halliyleisurheilua: Berliini
27.2. Halliyleisurheilua: Astana

TENNIS

ATP

Tenniksessä karvapallo pomppii ympäri maapalloa tiuhasti, kun luvassa on tuhti 13 kisan kuukausi. Tammikuussa toista kertaa urallaan finaaliin saakka pelannutta Emil Ruusuvuorta odotetaan ainakin helmikuun Rotterdamin ja Dohan turnauksiin. ATP-kiertueen tapahtumat ovat katsottavissa suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella. Lähetykset nähdään muusta urheilutarjonnasta riippuen myös MTV:n maksukanavilla.

29.1.–4.2. ATP 250, Montpellier
5.–11.2. ATP 250, Dallas
5.–11.2. ATP 250, Marseille
5.–11.2. ATP 250, Córdoba
12.–18.2. ATP 500, Rotterdam
12.–18.2. ATP 250, Delray Beach
12.–18.2. ATP 250, Buenos Aires
19.–25.2. ATP 500, Rio de Janeiro
19.–24.2. ATP 250, Doha
19.–24.2. ATP 250, Los Cabos
26.2.–2.3. ATP 500, Dubai
26.2.–2.3. ATP 500, Acapulco
26.2.–3.3. ATP 250, Santiago


RAVIT

Raveja seurataan vuoden ympäri ja lähes päivittäin. Lähetykset ovat katsottavissa suoratoistopalvelusta MTV Katsomo+ Urheilu -tilauksella sekä muusta urheilutarjonnasta riippuen myös MTV:n maksukanavilla.3 kommenttia artikkeliin ”MTV Katsomon helmikuun kärkitärpit: draamaa, urheilua ja jännitystä”

Vastaa