Kotimaisia elokuvasarjoja – tuleeko vielä jatkoa tai uusia versioita?

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Elokuvasarja on sarja toisiinsa liittyvistä elokuvista, joissa usein seikkailevat samat hahmot – uusimmissa versioissa kyseessä saattaa olla alkuperäisten hahmojen lapset tai ystävät, joista edellinen tarina jatkuu tai täysin uusi tarina.

Vares Elokuvasarja perustuu kirjailija Reijo Mäen kirjoittamiin rikoskirjoihin, jotka kertovat turkulaisesta yksityisetsivästä nimeltään Jussi Vares. Elokuvia on yhteensä yhdeksän.

Kahdessa ensimmäisessä elokuvassa, pääroolia näyttelee Juha Veijonen: Vares – yksityisetsivä (2004) ja V2 – Jäätynyt enkeli (2007). Lopuissa Antti Reini tähdittää päähahmoa: Pahan Suudelma, Huhtikuun tytöt ja Sukkanauhakäärme – kaikki vuodelta 2011. Kaidan tien kulkijat, Uhkapelimerkki ja Pimeyden tango – vuodelta 2015 sekä Sheriffi (2015). Vares on Solar Filmsin tuottama elokuvasarja.

Vares-elokuvasarja on yksi suosituimpia kotimaisia, jossa jokaisessa elokuvassa on omanlainen juonensa eikä jännitystä puutu. En kuitenkaan uskoa jatkoa enää tulevan, jos kuitenkin tulisi niin uudistetussa versiossa, jossa olisi täysin uudet kasvot.

Katso Vares – Kaidan tien kulkijat-elokuvan traileri tästä!

Luokkakokous – Elokuvia on kolme, uskon neljännenkin olevan mahdollinen. Luokkakokous-elokuvissa on kyse kolmesta miehestä, jotka ovat olleet kaveruksia kouluvuosilta saakka.

Ensimmäinen elokuva julkaistiin vuonna 2015 nimellä Luokkakokous, sen jälkeen Luokkakokous 2 – Polttarit (2016) ja viimeisimpänä Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily. Jokaisessa elokuvassa miehet lähtevät erilaisille reissuille, jotka sisältävät kommelluksia sekä saavat katsojissa aikaan myötähäpeän ja naurun hetkiä.

Päärooleissa ovat Sami Hedberg, Jaajo Linnonmaa sekä Aku Hirviniemi. Kahden ensimmäisen teoksen on ohjannut Taneli Mustonen, mutta kolmannessa ohjaajaksi tuli Renny Harlin.

Voisin hyvin kuvitella tälle elokuvasarjalle tulevan vielä jatkoa, jopa samalla kokoonpanolla päänäyttelijöiden suhteen. Mutta se jää nähtäväksi, esimakua elokuvien tyylistä saat katsomalla alla olevan trailerin:

Katso Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily-elokuvan traileri tästä!

Napapiirin sankarit – elokuvia on tällä hetkellä neljä kappaletta. Tässä elokuvasarjassa miehistä koostuva ystäväporukka seikkailee erilaisissa tilanteissa, eikä epäonnistumisilta tai naurulta vältytä tässäkään.

Dome Karukosken ohjaama kotimainen komediaelokuva nimeltään Luokkakokous (2010), jonka jatko-osat ovat Napapiirin sankarit 2 (2015), Napapiirin sankarit 3 (2017) sekä Napapiirin sankarit 4 (2022). Ensimmäisen elokuvan päärooleissa olivat Jussi Vatanen, Jasper Pääkkönen, Timo Lavikainen ja Pamela Tola. Toisessa elokuvassa mukaan astuu uusia kasvoja Jasper Pääkkösen jäädessä pois. Viimeisessä elokuvassa ei ole enää Jussi Vatanen mukana. Myös Miia Nuutila ja Kari Ketonen on paljon esillä.

Napapiirin sankarit-elokuvasarja on todella viihdyttävä, hauska ja epäonnistumisia täynnä oleva tarina ystävyksistä, rakkaudesta ja aidoista ihmisistä – katso traileri kolmannesta elokuvasta tästä:

Katso Napapiirin sankarit 3-elokuvan traileri tästä!2 kommenttia artikkeliin ”Kotimaisia elokuvasarjoja – tuleeko vielä jatkoa tai uusia versioita?”

Vastaa