Legendaarinen rokkikeikari ja Arto Halosen ensimmäinen koko perheen elokuva Red Carpet Festarin juhlaennakoissa

Kirjoittajan kuva

By admin

Suomen Cannesissa eli Hyvinkäällä nähdään elokuussa kotimaisten elokuvien tähtiloistoa. Seitsemännen kerran järjestettävän Red Carpet Festarin juhlaennakkoelokuvat on suunnattu kaiken ikäisille elokuvien ystäville. Elokuvaohjaaja Arto Halosen ensimmäinen koko perheen elokuva Antero Varovainen ja Onnenkivi kertoo mielikuvituksen voimasta ja onnen etsimisestä. Pääosissa nähdään Mikko Nousiainen, Maria Ylipää, Mikko Töyssy ja Tuija Ernamo. Toisena juhlaennakkona nähdään Michael Monroe -dokumenttielokuva, joka kertoo miehen matkasta kansainväliseen rocktähteyteen ja paluusta takaisin kotimaahan. 60-vuotiaan Monroen unelmat eivät ole sammuneet ja seikkailu jatkuu edelleen. Juhlaennakkojen lisäksi Red Carpet Festarilla esitetään Maahiset-elokuva, joka on kahden jokelalaisen opettajan ja paikallisten nuorten toteuttama ilmastoahdistus- ja suvaitsevaisuusteemaan paneutuva nuortenelokuva. Tarina lähtee liikkeelle, kun Jokelassa tapahtuu ympäristörikos, jota nuoret ryhtyvät selvittämään. Red Carpetin tunnustukset jakaa jury, johon kuuluvat tänä vuonna Pihla Viitala, Linnea Leino, Karim Rapatti ja Matti Eerikäinen.

Red Carpet Festari kokoaa elokuussa 21.–27.8.2023 seitsemättä kertaa Suomen parhaat elokuvat, elokuvantekijät ja musiikin huippunimet. Tapahtumapaikka on Suomen Cannes eli Hyvinkää. Festarille on valittu kaksi juhlaennakkoelokuvaa, jotka esitetään Hyvinkäällä jo ennen niiden ensi-iltaa. Juhlaennakkoelokuvat ovat Michael Monroe -dokumenttielokuva ja Antero Varovainen ja Onnenkivi. Tämän lisäksi festarilla nähdään jokelalaisten opettajien ja nuorten tekemä Maahiset-elokuva.

– Tänä vuonna keskitämme tapahtumia vielä vahvemmin Villatehtaalle ja sen ympäristöön. Red Carpet Konserttien jälkeen on luvassa jatkot, joissa juhlat jatkuvat yöhön asti. Myös perinteinen Red Carpet Gaala siirtyy Villatehtaalle. Gaala järjestetään seitsemännen vuoden kunniaksi näyttävämmin ja isommin, Red Carpet Festarin perustaja ja taiteellinen johtaja Antti Luusuaniemi kertoo.

Dokumenttielokuva rokkikeikarin matkasta maailmalle ja takaisin

Michael Monroe -dokumenttielokuva on tarina rohkeista unelmista. Se kertoo helsinkiläisen Matti Fagerholmin matkan Kekkosen ajan Suomesta Michael Monroeksi kansainvälisen rockmaailman huipulle ja paluun takaisin kotimaahan värikkään seikkailun jälkeen. Unelma rocktähteydestä ei ole haalistunut vaan seikkailu jatkuu. Michael Monroe elää edelleen unelmaansa ja yhä 60-vuotiaanakin uskoo kansainvälisen rocktähteyden mahdollisuuteen.

Ohjaajat: Pete Eklund, Jussi LehtomäkiKäsikirjoitus: Pete Eklund, Jussi Lehtomäki, Patrik SigmundtTuottajat: Patrik Sigmundt, Pete Eklund
Tuotantoyhtiö: Kaiho Republic

Elokuvaohjaaja Arto Halosen ensimmäinen koko perheen elokuva kertoo mielikuvituksen voimasta

Antero Varovainen ja Onnenkivi on tarina mielikuvituksen rikkaudesta ja onnen etsimisestä. Sarjakuvia ja vampyyrikertomuksia ahmivalla Juliuksella on vilkas mielikuvitus. Julius tapaa kaupungin laitamilla hylätyssä talossa asuvan Antero Varovaisen, joka esittäytyy haalistuneeksi, mansikkamehua juovaksi vampyyriksi. Julius ja Varovainen ystävystyvät. Yhdessä he yrittävät valmistaa Onnenkiveä, jonka ohje on Varovaisen isoäidin salaisessa reseptikirjassa. Julius haluaa antaa kiven toisistaan etääntyneille vanhemmilleen, jotta he löytäisivät uudestaan yhteisen onnen. Juliuksen ja Anteron laboratoriokokeet valmistaa Onnenkiveä takkuilevat pahasti kerta toisensa jälkeen, mutta he jatkavat sitkeästi onnen etsintää.

Elokuvan on ohjannut Arto Halonen, joka on myös käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Jukka Itkosen kanssa. Elokuvan tuottaa Arto Halonen Art Filmsiltä. Latvian osatuottaja on Tasse Films.

Näyttelijät: Mikko Nousiainen, Maria Ylipää, Mikko Töyssy ja Tuija Ernamo. Lapsipääosissa ovat Emil Paloniemi ja Luna Huotari

Jokelan nuoret pohtivat suvaitsevaisuutta ja ilmastoahdistusta

Juhlaennakkojen lisäksi Red Carper Festarilla esitetään Maahiset-elokuva. Se on kokopitkä draamakomedia, joka käsittelee nuorten maailmasta nousevia teemoja, kuten suvaitsevaisuutta ja ilmastoahdistusta. 13-vuotiasta liikuntarajoitteista Sakaria kiusataan koulussa. Koulun ulkopuolella hän kuitenkin tutustuu Maahiset-nimiseen ympäristöaktivistien ryhmään, jonka suosioon hän pääsee luovan mielensä takia. Sakari tutustuu myös metsässä asuvaan mystiseen erakkoon, jolta saa tehtäväkseen estää laajemman ympäristörikoksen. Pikkukylään sijoittuvaan tarinaan kietoutuvat pian myös Maahisten sotkuiset perhetilanteet. Elokuva kuvattiin Jokelan alueella kesällä 2022 ja sen näyttelijät koottiin paikallisista nuorista.

Elokuvan tuottajat ovat Rasmus Mäntymaa ja Hanns-J. Sajaniemi, kaksi Jokelassa vaikuttavaa opettajaa. Mäntymaa vastasi pääosin käsikirjoituksesta ja ohjaamisesta, Sajaniemi musiikista ja markkinoinnista.

Elokuvan teknisestä toteutuksesta vastasi Arttu Väisälä. Pääosan esittäjä on Eliel Mäntymaa.

Jury kokoaa yhteen laajaa elokuva-alan osaamista

Red Carpet Festari jakaa tunnustuksia suomalaisen elokuvan tekijöille ja vaikuttajille. Tunnustukset jakaa Red Carpet Jury, johon kuuluvat tänä vuonna näyttelijät Pihla Viitala, Linnea Leino ja Karim Rapatti sekä elokuvaaja Matti Eerikäinen.

– Red Carpet Festarilla jaetaan elokuva-alan tunnustuksia, mutta se ei ole kilpailu. Haluamme nostaa esiin elokuva-alan osaajia, jotka ansaitsevat enemmän huomiota. Aiempina vuosina juryt ovat myöntäneet tunnustuksen myös sellaisille osaajille, joita ei muissa alan gaaloissa ole huomioitu, sanoo Luusuaniemi.

Red Carpet Jury valitsee vuosittain kaksi henkilöä, jotka saavat Hollywood-tyyliin oman tähden Hyvinkään Tähtiraitille. Tähän mennessä Tähtiraitille on ikuistettu kymmenen tähteä. Tähtensä ovat saaneet Outi Mäenpää, Vesa-Matti Loiri, Krista Kosonen, Laura Birn, Kati Outinen, Peter Franzén, Seela Sella, Elina Salo, Anneli Sauli ja Esko Salminen. Elokuvanäytösten lisäksi Villatehtaalla järjestetään Red Carpet Konsertit perjantaina ja lauantaina 25.–26.8.2023. Lavalle nousevat Kuumaa, Bess, Anna Puu, Olavi Uusivirta, Roope Salminen & Koirat, Jukka Poika, Kasmir, Sara Siipola, Malla, Emilia Sisco, Silva Emilia ja Osmo Ikonen. Tänä vuonna konserttien päättymisen jälkeen on luvassa myös jatkot, joissa juhlitaan DJ:n johdollaYksi kommentti artikkeliin ”Legendaarinen rokkikeikari ja Arto Halosen ensimmäinen koko perheen elokuva Red Carpet Festarin juhlaennakoissa”

Vastaa