Lisää syyskuun sarjasuosituksia – katso joku näistä kolmesta erilaisesta sarjasta

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Syyskuun sarjasuosituksia tulee taas ja nyt varsin erilaisin teemoin – on musiikkia, tositapahtumiin perustuvaa sekä yllättävien käänteiden täyttävää mysteeriä. Paljon eri-ikäisiä näyttelijöitä, tuttuja naamoja sekä uusia lupauksia. Tässä kolme uutta suositusta!

Savela

Kurkista Savelaan, niin pääset tutustumaan kiinnostavaan nuorison rap- ja lähiöelämään. Rap-tähteydestä haaveilevat nuoret kertovat tarinaansa kotimaisessa draamakomediassa, joka koskettaa ja naurattaa niin kaikenikäisiä. Upeiden nuorien näyttelijöiden ja heidän kykyjensä ansiosta sarja on entistä uskottavampi.

Sarjan näkee Yle Areenasta ja sen on käsikirjoittanut Samuel Kirkhope. Musiikista vastaa MC Solonen, Davo sekä Asa, ohjaajana toimi Olli Koivula ja tuotannosta vastasi Solar Republic. Toisen tuotantokauden kuvaukset ovat tällä hetkellä käynnissä, joten uutta kautta ei tarvitse odottaa hirvittävän kauaa.

– Mun suhde räppiin on erinomainen. Joskus viime vuosituhannella tutustuin ja rakastuin, enkä ole taakseni katsonut. Se on vienyt täysin mukanaan, ja joka päivä kuljen kuulokkeet korvissa, ohjaaja Olli Koivula kertoo.

Sarjan kuvauksissa Olli Koivula huomasi tulevansa nuorimpien näyttelijöiden kanssa juttuun rap-musiikin ansiosta, sillä yhteinen intohimo pyyhki pois mahdolliset sukupolvien väliset kuilut. Olli on itse nelikymppinen ja sarjan nuorimmat ovat 16-vuotiaita, mutta hän kertoo kuvauksissa käytyjen keskustelujen tuntuneen tismalleen samalta kuin juttelisi kenen tahansa ystävän kanssa esimerkiksi räpistä.

– Moni näyttelijöistä räppää itsekin, ja muutenkin junnut ovat nykyään räppipäissään. Onneksi, Olli kertoo.

Katso traileri tästä

Piiritys

Tämän vuoden alussa ilmestynyt tositapahtumiin perustuva Piiritys-niminen rikossarja seuraa tunnetun rikollisen Ilpo Larhan tarinaa sekä yhteensä 55 tuntia kestänyttä piinaavaa ja jännittävää panttivanki-tilannetta. Sympaattisen ihanasta Aikuiset-sarjasta tuttu Elias Salonen tekee täyden nappisuorituksen räiskyvänä ja rohkeana Ilpo Larhana eli yhtenä 1990-luvun tunnetuimmista rikollisista.

Miltä näyttää Ivalon kolmas kausi – katso tästä

Koko maa seurasi kuumottavaa tilannetta, joka kesti 55 tuntia putkeen. Sarjassa avataan ainutlaatuista suomalaista rikosvyyhtiä rikollisten sekä myös viranomaisten näkökulmasta. Ensin taksikuski, sitten hengenvaarallinen palkkamurhaaja, vankikarkuri ja pankkiryöstäjä vie meidät seuraamaan tilanteen kulkua ja samalla miehen omaa elämää – rakkautta, aseita ja oikeudenkäyntejä.

Sarjassa näyttelee myös Jussi Vatanen, joka tekee suuren ja upean työn omassa roolissaan rikoskomisariona sekä piiritystilanteen neuvottelijana. Sarjan on ohjannut Jussi-palkinnon saanut Petri Kotwica. Sarjan voi katsoa Ruutu+-palvelusta.

Katso traileri tästä

Kaikki synnit

Kaikki synnit on suomalainen rikosdraamasarja, joka sijoittuu fiktiiviseen Oulun kupeessa sijaitsevaan Varjakan kuntaan sekä sen voimakkaaseen vanhanaikaiseen lestadiolaiseen yhteisöön. Kylmäveristen murhien selvittäminen alkaa ja se samalla vangitsee katsojan tuijottamaan sarjaa niin, että seuraavaa jaksoa ei malta odottaa.

Juuri ilmestyneellä kolmannella tuotantokaudella edellisen kahden kauden mysteerit nivoutuvat yhteen ja uskomaton juoni alkaa selvitä. Taitavia näyttelijöitä on myös mukana sarjassa muun muuassa Matti Ristinen, Maria Sid sekä Johannes Holopainen.

Katso myös Etsijät-sarja – lue lisää tästä

Sarjan ovat käsikirjoittaneet Venla Aakko ja Mika Ronkainen, joka myös ohjasi sarjan jokaisen jakson. Ensimmäiset kaksi kautta kertoo itsenäisen tarinan ja kolmannella kaudella on ne kaksi tarinaa ovelasti ja kekseliäästi nidottu yhteen – eikä sitä voinut todellakaan odottaa kukaan. Sarja on kansainvälisesti myydyin Elisa Viihteen alkuperäissarja – kaikki kaudet voi katsoa Elisa Viihde Viaplaysta.

Katso traileri tästä


Vastaa