Tältä näyttää Ivalo-sarjan uusi kausi – hyytävä ja näyttävä sarja lumisista maisemista

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Suositun Ivalo-sarjan traileri on julkaistu – Huippusuosittu Ivalo-sarja palaa kolmannen kauden jaksoin ja traileri on julkaistu, se on hyytävä ja kerrassaan näyttävä. Ivalo on rikosdraama-sarja, jonka ensimmäiset jaksot julkaistiin vuonna 2018 – sitä on kuvailtu suomalais-saksalaiseksi-sarjaksi, koska siinä ovat näytelleet myös saksalaiset näyttelijät.

Lue myös lisää Aki Kaurismäen uudesta elokuvasta: Kuolleet lehdet

Ensimmäisen kauden kuvaukset alkoivat marraskuussa vuonna 2017 ja seuraavana keväänä niitä jatkettiin Inarissa ja Utsjoella. Ensimmäisellä ja toisella kaudella on todella jännittäviä käänteitä, hyviä yksityiskohtia sekä kiinnostavat henkilöt ja juonet. Kolmas kausi vie katsojat taas pohjoisen maisemiin ja kuvauksien aikana paukkuivat vuorotellen pommit ja pakkanen. Kaikilla kausilla on myös ollut läsnä vanhemmuus. Kolmannen kauden suuri teema on koulukiusaaminen ja kiusaaminen ylipäätään – arka aihe siis.

Huippusuosittu Ivalo-sarja saa jatkoa, kun Iina Kuustosen esittämä Nina Kautsalo nimitetään Inarin kunnan poliisipäälliköksi. Poliisin työ Lapin lumisissa maisemissa ei ole helppoa, sillä Nina Kautsalo joutuu heti ensimmäiseksi selvittämään paikallisen apteekkarin murhaa. Naisen yksityiselämä on myös kriisissä, koska hän haluaa, erota poikaystävästään ex-jääkiekkoilija Toni Kajanteesta, jota näyttelee uusimmalla kaudella Mikko Nousiainen. Murhatutkimus saa uusia kierroksia, kun Nina tajuaa apteekkarin kuoleman liittyvän kansainväliseen autobisnekseen.

Katso traileri tästä

Ivalon uutta kautta tähdittävät Iina Kuustosen lisäksi Pihla Viitala, Janne Kataja, Mikko Leppilampi, Venla Ronkainen ja Taneli Mäkelä.

Iina Kuustonen on tehnyt monia merkittäviä ja hienoja roolisuorituksia – yksi Suomen kovimmista nais-näyttelijöistä. Hän onkin sitä mieltä, että Lapissa puhutaan hitaammin ja asiat tehdään siellä myös hitaammin kuin etelässä, mikä on Iinalle tutumpi ympäristö. Hänen mielestään on merkittävää, että tuotantoa kuvataan oikeasti Ivalossa – lappilainen elämäntyyli onkin tehnyt suuren vaikutuksen näyttelijättäreen.

Sarjan ulkona tehdyt kohtaukset on kuvattu Lapissa, kun taas pääkaupunkiseudulla studiossa on kuvattu sisätilojen tapahtumat. Iina kokee, että uudella kaudella edellisten kausien lupauksia on lunastettu.

Sarja kiinnostaa myös ulkomailla

Rikossarja on ollut myös kansainvälisesti suosittu. Ohjaaja Juha Lankinen kertoo, että suomalainen omalaatuisuus ja miljöö ovat sarjan etuna ja Inarin alue edustaa suomalaisuutta parhaimmillaan.

– Se tuo sitkeyden ja sisun ja todella kuivan huumorin ihmisistä esiin, Juha sanoo.

– Siinä otettiin luulot pois työryhmältä heti, hän muistelee.

Kylmässä ilmastossa tv-viihteen tekeminen aiheuttaa omat vaikeutensa. Kun kuvaustiimi aloitti kuvaamisen pohjoisessa maaliskuun alkupuolella, pakkasta oli ensimmäisenä aamuna 31 astetta. Ohjaaja kertoo tuolloin kamerat eivät toimineet ja lavasteautotkin ”paukkuivat rikki”.

– Voi tulla todella kova lumimyräkkä ja sitten me ei nähdäkään mitään, mutta se näyttää hyvältä kuvissa, niin me ollaan siihenkin tyytyväisiä, Juha sanoo.

Kylmyys tekee työstä hitaampaa, mutta hienot maisemat ja luonto ovat etuna sarjalle. Sään nopea vaihtuminenkaan ei haittaa.

Tuottaja taas kertoo, että Ivalossa yhdistyvät perinteinen poliisitarina ja korkealentoiset kansainväliset tapahtumat – näillä aineksilla vedotaan yleisöön ulkomailla. Kansainvälisyys on aiemminkin ollut suuressa roolissa sarjassa. Toisella kaudella sarjassa liikuttiin Ivalon lisäksi Rovaniemellä sekä Venäjän puolella Muurmanskin alueella.

Ivalon 3. kausi on katsottavissa Ruutu+:ssa 4. lokakuuta alkaen, kausi ilmestyy myös tämän vuoden loppupuolella ensin Elisa-viihteelle ja sen jälkeen Ylen kanavalle.3 kommenttia artikkeliin ”Tältä näyttää Ivalo-sarjan uusi kausi – hyytävä ja näyttävä sarja lumisista maisemista”

Vastaa