Mikko Leppilampi halusi olla onnellinen ja jätti juontamisen – päätöksiä uransa suhteen

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Uutta Comeback-rokkikomediaa tähdittävä Mikko Leppilampi kertoi muutama vuosi sitten, että haluaa tällä hetkellä panostaa nimenomaan näyttelemiseen.

Kuvaukset Amerikassa – lue lisää tästä

Comeback-komedian lisäksi Ruutu-palveluun tuli kesällä Mikon yhdessä Antti Luusuaniemen kanssa tähdittämä sarja Los Angelesin kuningas. Loppuvuonna samassa palvelussa nähdään dopingskandaalisarja Lahti 2001 ja ensi vuonna hän on myös pääosassa Hautalehto-sarjan uudella kaudella Rakennus 31. Lisäksi hänet on nähty muun muassa Koputus-elokuvassa.

– Teatterikorkeakouluaikojen jälkeen 2000-luvun alussa seurasin aitoa intohimoa ja halusin näytellä mahdollisimman paljon. Sitten ehkä vähän itsestäni riippumattomista syistä löysin itseni juontamasta television viihdeohjelmia, Mikko kertoo.

– Opin arvostamaan niitä töitä, ja innostuvana tyyppinä niistäkin tuli intohimoja. Ehkä vähän lapsellisestikin ajattelin, että voin tehdä kaikkea – voin juontaa, näytellä ja laulaa. Katsoin vain, kuinka kalenteri täyttyy töistä ja että tällaista minun elämä nyt on, hän jatkaa.

Jossain vaiheessa hän kuitenkin heräsi kunnolla siihen ajatukseen, että hänen elämässään on muitakin kuin hän itse.

– Omat tekemiset heijastuvat siinä ympärillä olevassa yhteisössä. Omat hommanikin menivät ehkä vähän sekavaksi. Konkreettisena asiana ymmärsin, että en ole itse onnellinen. Aloin miettiä, että miksi olen koko ajan vähän rauhaton, Mikko kertoo.

Mikko alkoi etsimään syitä ja ratkaisuja.

– Osaltaan siihen vaikutti vaikkapa jo osallistuminen Atlantin yli -sarjan vuoden 2017 kauteen. Siellä valtameren keskellä elämä näytti selkeältä ja tajusin, mitä minun pitää tehdä ollakseni onnellinen. Muutos ei silti tapahdu hetkessä, mutta prosessiin vaikuttivat esimerkiksi toisen lapseni syntyminen vuonna 2021 ja koronakriisikin, Mikko luettelee.

– Tajusin, että onnellisuuden löytääkseni minun on tehtävä selkeitä päätöksiä ja tekoja. Jos haluan, että minut noteerataan näyttelijänä, niin minun kannattaa silloin näytellä ja vain näytellä. Jos haluan, että minut spiikattaisiin joskus sisään, niin minun pitää lopettaa muiden spiikkaaminen sisään, Mikko sanoo.

– Minun piti myös arvottaa asioita uusiksi. Esimerkiksi sitä, kuinka paljon haluan rahaa suhteessa aineettomampaan pääomaan. Olenko valmis luopumaan tietyistä asioista, että löydän onnellisuutta ja rauhaa? Sitten, kun nämä asiat istahtivat paikoilleen, niin päätökset olivat aika selkeitä.

Elokuva Comeback saa ensi-iltansa elokuvateattereissa perjantaina 6. lokakuuta.3 kommenttia artikkeliin ”Mikko Leppilampi halusi olla onnellinen ja jätti juontamisen – päätöksiä uransa suhteen”

Vastaa