Näin Onnela-sarjan niukka rahoitus vaikutti tuotantoon

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Onnela-sarjan pääosaa näyttelevä Eero Ritala paljastaa, miten niukka budjetti vaikutti Onnela-sarjan tuotantoon – sarja perustuu Solsidan-komediaan.

– Tämä kausi on edeltäjäänsä ehdottomasti hauskempi, Eero sanoo.

MTV:n alkuperäissarja Onnelan viidennen kauden jaksot vievät katsojat taas kerran kauniiseen ja tapahtumarikkaaseen Poutaniemeen. Siellä elämä on näennäisesti idyllistä, mutta lähemmin tarkasteltuna perheiden arki onkin yhtä toimintaa. Eero Ritalan näyttelemä Antti Hyvärinen ajautuu vaimonsa kanssa arjen yllättävien haasteiden keskellä hykerryttäviin ja kiusallisiin tilanteisiin. Vaimoa Saaraa näyttelee sarjassa Elena Leeve.

– Olemme tunteneet Elenan kanssa jo lukion ensimmäiseltä luokalta lähtien, ja ennestäänkin tehty paljon töitä yhdessä. Oli erittäin helppoa jatkaa työskentelyä yhdessä tämänkin sarjan parissa, hän jatkaa.

Uusi kausi alkaa pariskunnan lapsen syntymäpäiväjuhlista. Pari ei ole ihan samoilla linjoilla siitä, miten juhlat tulisi hoitaa. Elämä tarjoaa heille aurinkoisia päiviä, mutta onnea varjostaa Saaran uudet paineet uralla – näyttelijänä, ja Anttia taas huolettaa heidän omakotitalonsa tontin arvo.

– Antin vaimo Saara hakee uuttaa roolia. Kauden aikana nähdään koekuvauksiin harjoittelua, ja olikin hauska näytellä ihmistä, joka ei ymmärrä siitä maailmasta juuri mitään, Eero kertoo.

Myös muut Onnelan perheet löytävät itsensä uusista aallokoista. Meten (Anna-Maija Tuokko) ja Markuksen (Max Forsman) kotona kuohuu, sillä Mette on kyllästynyt olemaan kotiäitinä ja haluaa kokeilla menestystään kauneudenhoito-alan yrittäjänä. Se huojuttaa parin tasapainoa, että apuun tarvitaan jopa pariterapian aikoja. Titta (Pirjo Heikkilä) ja Jorma (Santtu Karvonen) löytävät itsensä hulvattomista tilanteista.

Onnela perustuu ruotsalaiseen Solsidan-sarjaan, kyseisessä sarjassa Felix Herngren näyttelee hahmoa, johon kotimaisessa sarjassa Eeron rooli perustuu. Vaikka tarinat muistuttavatkin toisiaan, Jussi-palkitulla Eerolla työntekoon pätee minä olen minä-asenne.

– Pyrin välttämään Solsidanin katsomista ennen Onnelan kuvauksia. Teen roolin omalla tyylilläni. Jälkikäteen saatan katsoa mielenkiinnosta Ruotsin versiosta saman kauden, jotta näen miten tietyt asiat on siellä tehty.

– Nykyisin tämänkaltaiset tuotannot täytyy tehdä nopealla tahdilla rahoituksen vuoksi. Meillä hallitus leikkaa lähes jokaiselta alalta. Esimerkiksi, kun vertaa Ruotsiin, siellä he voivat ottaa useamman oton. Onnelan työryhmässä on kuitenkin pysynyt koko ajan hyvä tekemisen meininki yllä ja olemme nauttineet tekemisestä.

Eero nähdään myöhemmin mm. paljon Venla-palkintoja voittaneessa viihdeohjelmassa, jonka nimeä hän ei vielä voi paljastaa, lisäksi Melkein Mensasta-sarjasta on kuvattu uusi kausi.

– Melkein Mensaa on kuvattu jo 80 jaksoa yhteensä. Se on ihan pimeää, mutta hauskaa, ja sähköiskuja on kyllä tullut otettua vastaan.

– Olen myös viettänyt aikaa kotona 10-kuukautisen vauvan kanssa.Vastaa