Nyt on suomalaisten nuorten vuoro! Arman Alizadin ohjaama Mun maailma -realitysarja vie katsojan viiden käännekohdassa olevan nuoren maailmaan

Kirjoittajan kuva

By admin

Arman Alizad nostaa ohjaamassaan Mun maailma -realitysarjassa pöydälle kysymyksiä 2020-luvun nuorten maailmasta ja antaa nuorten vastata niihin itse. Sarjassa käsitellään erilaisuutta ja sopeutumista, paineita ja hyväksynnän tarvetta, yksinäisyyttä ja rakkautta sekä itsensä etsimistä ja löytämistä aikuisuuden kynnyksellä. Uutuussarja alkaa MTV Katsomossa 27.3.

mun_maailma_vaakakuva_logolla-1.jpg

Seitsemällä kultaisella Venlalla palkittu dokumentaristi ja maailmantutkija Arman Alizad on viimeisen 15 vuoden ajan tuonut maailman monimuotoisuutta, erilaisia kulttuureja, uskontoja ja yhteisöjä lähemmäksi katsojia. Nyt on suomalaisten nuorten vuoro.

Alizadin ohjaama uusi realitysarja Mun maailma vie meidät 27.3. alkaen MTV Katsomossa viiden hurmaavan 18-25 -vuotiaan nuoren maailmaan, joiden elämä on eräänlaisessa käännekohdassa. Mitä unelmat merkitsevät nuorelle aikuiselle ja voiko niitä saavuttaa? Miten lyödä itsensä läpi suunnittelijaksi muotimaailmassa? Mitä vaatii julkaista ensimmäinen albumi? Miten yhteiskunta hyväksyy transnuoren tai uskovaisen nuoren? Miten selvitä, kun elämää muuttaa äkillinen sairaus? Arman nostaa pöydälle kysymyksiä 2020-luvun nuorten maailmasta ja antaa nuorten vastata niihin itse. 

Sarja koostuu päähenkilöiden itse kuvaamista videopäiväkirjoista sekä seurantamateriaaleista, jotka nivoutuvat yhteen päähenkilöiden elämässä tapahtuvien asioiden myötä. 

Arman Alizad on itse kasvanut kahden kulttuurin välissä ja kokee tärkeäksi kuulla tämän sukupolven nuorten kokemuksia. Sarjassa käsitellään erilaisuutta ja sopeutumista, paineita ja hyväksynnän tarvetta, yksinäisyyttä ja rakkautta sekä itsensä etsimistä ja löytämistä aikuisuuden kynnyksellä. Sarja opettaa, koskettaa, naurattaa ja liikuttaa.

mun_maailma_16x9.jpg

”Haluan sarjalla avata nuorten maailmaa siten, että nuoremmat katsojat saavat siitä samaistumispintaa ja vanhemmat katsojat yhtymäkohtia sekä ymmärrystä”, Arman Alizad kertoo.

TUTUSTU OHJELMAN NUORIIN:

mun-maailma_s1_promo_05.jpg

Aron Luokkala
Aron
 on 23-vuotias transmies Helsingistä. Aron opiskelee käsikirjoittajaksi ja tekee näyttelijän sekä esiintyjän roolissa töitä. Aron on lapsesta saakka tiennyt olevansa mies naisen vartalossa ja käy läpi transitiota. Aronin transitioituminen koki suuren käänteen, kun Aron teki vuoden 2022 joulukuussa rintojenpoistoleikkauksen. 

mauro.jpg

Mauro Severino
Mauro
 on 24-vuotias jalkapalloilija ja muotisuunnittelija. Mauro on kotoisin Angolasta, josta hän on muuttanut nuorena Tampereelle ja sieltä Helsinkiin. Mauro on erittäin perhekeskeinen ja tulee suuresta perheestä. Sarjassa Mauro pyrkii läpimurtoon muotimaailmassa työskentelemällä ja ompelemalla kotona lukuisia tunteja – yöt ja päivät – treenaten virallisen päivätyönsä ohella intohimoisesti jalkapalloa. Mauro on tuttu kasvo myös Muodin huipulle -ohjelmasta.

hanna.jpg

Hanna Haavisto
Hanna
 on 19-vuotias nuori nainen Tampereelta. Hanna on syntynyt todella uskonnolliseen perheeseen ja kristinusko on erittäin tärkeä osa Hannan elämää. Hanna viettää paljon vapaa-ajastaan kirkossa ystäviensä kanssa. Sarjassa Hanna on loppusuoralla ylioppilaaksi valmistumisen kanssa, joten Hanna jakaa aikansa opiskelun, kirkon, töiden sekä perheen kesken ja pyrkii suorittamaan ylioppilastutkintonsa loppuun. 

fuge.jpg

Theo Ihonen
Theo
, joka tunnetaan musiikkimaailmassa myös nimellä Fuge, on 24-vuotias artisti ja dj Helsingistä. Theo on tehnyt omaa musiikkia sekä toiminut alusta asti erittäin tunnetun Cledoksen dj:nä. Läpimurtoa omalla musiikillaan tehdessään Theo keskittyy vapaa-ajallaan myös treenaamiseen. Hän teki huikean muodonmuutoksen astuen fitneksen pariin ja pudottamalla yli 40 kiloa painoa. 

mun-maailma_s1_promo_10.jpg

Elli Kuivala
Elli 
on 25-vuotias nuori nainen, joka koki elämässään suuren käännekohdan halvaantuessaan äkillisesti muutama vuosi sitten. Elli unelmoi ennen armeijasta ja oli erittäin liikunnallinen, mutta halvaantuessaan Ellin arki kääntyi pyörätuolissa elämisen opetteluun. Elli tykkää kokata ja hän omistaa lemmikkirottia, joiden kanssa Elli rakastaa puuhailla ystäviensä ja perheen lisäksi. Elli on erittäin reipas, avoin ja omatoiminen, eikä Ellin hyväntuulisuutta tunnu pysäyttävän mikään!

JAKSOT 1-4

mun_maailma_s01_e01_005.jpg

Jakso 1 – Nuoret esittäytyvät
Kausi 1, 1/20. Parikymppinen räppäri-tiskijukka Theo eli “Fuge” tunnetaan Cledoksen dj:nä, mutta nyt on aika lähteä omalle soolouralle. 22-vuotias Aron huomasi jo lapsena olevansa mies naisen vartalossa ja haluaa nyt lisätä tietoa transsukupuolisuudesta. Elokuvaurasta haaveileva transmies on vihdoin päässyt aloittamaan testosteronihoidon, mutta edessä on vielä vaikea tie. 18-vuotias Hanna on kasvanut pikkupaikkakunnalla uskonnollisen perheeseen ja uskoo pelkästään Raamattuun. Rasismista kärsinyt Hanna on muuttanut Tampereelle. Nyt hänen on sopeuduttava uuteen kaupunkiin ja löydettävä uusi yhteisö. 

mun_maailma_s01_e02_004.jpg

Jakso 2 – Mikä elämässä on tärkeintä?
Kausi 1, 2/20. Hanna on aloittanut vapaaehtoisena Tampereen Helluntaiseurakunnassa ja löytää samanhenkisiä ystäviä, joiden kanssa voi puhua unelmistaan: armeijasta ja työpaikan löytämisestä. Aron tykkää käydä salilla, mutta pukuhuone herättää pelkoa ja hän joutuu jatkuvasti peittelemään omaa kehoaan. Edessä on pitkään odotettu rintojen poisto, mutta hän kokeekin pahan takaiskun. Fuge käy äitinsä luona ja mummi kaivaa esiin vanhan kouluvihkon, jossa on villejä satuja. Nuoruuden muistoista nousee esiin myös kiusaamista. 

mun_maailma_s01_e03_003.jpg

Jakso 3 – Itseinhoa ja inspiraatiota
Kausi 1, 3/20. 23-vuotias angolalaistaustainen Mauro on vaatesuunnittelija, jalkapalloilija ja suurperheen poika, jolta ei energia tunnu loppuvan. Laulaja Tuuli on nähnyt Mauron luomuksia somessa ja tulee sovittamaan tilausasua. Fuge on kyllästynyt entiseen epäterveelliseen minäänsä ja päättää pistää elämän remonttiin. Motivaatio saa alkuun, mutta itsekuri vie eteenpäin. Aron valmistautuu suureen leikkaukseen ja suunnittelee menevänsä vanhempien luokse toipumaan. Hanna pohtii kavereiden kanssa, millainen on hyvä mies. Luonne on tärkeä, mutta usko Jumalaan kaikista tärkein. 

mun_maailma_s01_e04_004.jpg

Jakso 4 – Asiat ei oo tehty helpoiksi
Kausi 1, 4/20. 24-vuotiaan Ellin elämä muuttui täysin, kun hän halvaantui äkillisesti kaksi vuotta sitten. Millaista on opetella elämään pyörätuolissa, kun asuu yksin lemmikkirottien kanssa ilman avustajaa? Fuge on kasvanut Itä-Helsingissä ja osaa nähdä siinä niin hyvät kuin pahat puolet. Mauron kiireisessä arjessa vierailevat vuorotellen tyttöystävä Emilia, kaksoisveli Marcio ja ystävä Kalisto. Hanna lähtee kadulle evankelioimaan ja lähestyy ihmisiä Jeesuksen sanomalla. Aronin leikkauspäivä on vihdoin koittanut ja tunnelma vaihtelee jännityksen ja helpotuksen välillä, mutta mitä jos hän katuu?

Katso esimakua Mun maailma -ohjelmasta täältä.
Salasana: Munmaailma1

#munmaailma

Mun maailma alkaa MTV Katsomossa ke 27.3. Jaksoja julkaistaan kolme jaksoa viikossa keskiviikkoisin.
MTV Katsomo+ -tilaajille julkaistaan ensimmäisellä viikolla kuusi jaksoa, jonka jälkeen sarjaa julkaistaan kolmen jakson viikkotahdilla keskiviikkoisin.

Mun maailma -ohjelman MTV:lle tuottaa Armanin maailma.Vastaa