The Voice of Finlandissa melkoiset apuvalmentajat

Kirjoittajan kuva

By admin

The Voice of Finlandissa tähtivalmentajat saavat avukseen joukon maamme huippumuusikkoja auttamaan vaikeiden päätösten kanssa.

The Voice of Finland etenee Ääni ratkaisee -vaiheen jälkeen jännittäviin Kaksintaisteluihin, joissa kustakin tiimistä kaksi laulajaa kerrallaan kilpailevat pääsystä Knockout-vaiheeseen. Vaikka laulajista vain toinen pääsee oman valmentajansa tiimiläisenä jatkoon, on muilla tähtivalmentajilla mahdollisuus kaapata pudonnut kilpailija omaan talliinsa.

Tähtivalmentajat eivät joudu tekemään vaikeita valintoja yksin, vaan he ovat pyytäneet avukseen maamme musiikkitaivaan kirkkaimpia tähtiä. Maija Vilkkumaan apuvalmentajana toimii Mariska, Elastinen saa avukseen Gettomasan, Sannin apuvalmentajana nähdään KUUMAA-yhtyeen solisti Johannes Brotherus ja Arttu Wiskarin apulaisena Costello Hautamäki.

Mariska

mariska

Mariska on pitkän ja monipuolisen uran tehnyt laulaja-lauluntekijä. Muun muassa Minä liityn sinuun -radiohitistään tunnettu Mariska on myös lukuisten muiden artistien megahittien takana. Hän on kirjoittanut muun muassa Jenni Vartiaisen hitin Missä muruseni on.

Räpin kautta iskelmän ja popin maastoon kotiutunut artisti on saanut uransa aikana lukuisia palkintoehdokkuuksia ja voittanut arvostetut Teosto- ja Reino Helismaa -palkinnot.

Olen tuntenut Mariskan etäältä jo pitkään. Siinä on juuri sellainen hieman eri näkökulma kuin minulla, mutta silti samanlaiset juuret. Voin saada juuri oikealla tavalla eri näkökulman, Maija perustelee valintaansa.

Gettomasa

Gettomasa on Suomen musiikkitaivaan kiintotähti. Vuonna 2012 räpin Suomen mestaruuden voittanut tinkimätön lyyrikko on noussut albumi kerrallaan suosionsa huipulle ja striimausmäärien kärkikahinoihin. Moninkertainen Emma-voittja on saanut lempinimensä Chosen One menestyksekkään esikoisalbuminsa mukaan.

Gettomasan albumi Vastustamaton nappasi ilmestymisvuonnaan vuoden myydyimmän albumin tittelin tehden räppäristä suurten areenojen artistin.

Halusin Gettomasan tähän, koska musiikkiasioissani voin soittaa hänelle ja pyytä mielipiteen. Hän sanoo sen aina suoraan, Elastinen sanoo.

Johannes Brotherus

Johannes Brotherus tunnetaan KUUMAA-yhtyeen solistina ja lauluntekijänä. Yhtye on viettänyt uransa huippukautta, ja heidän viimeisin albuminsa Hyvikset ja pahikset on striimannut nelinkertaista platinaa, ja se nappasi vuoden myydyimmän albumin Emman toissa viikonloppuna järjestetyssä Emma-gaalassa. KUUMAA palkittiin gaalassa kaikkiaan neljällä palkinnolla.

Kevään loppuunmyyty keikka Helsingin jäähallissa kruunaa yhtyeen kiireisen keikkakauden. Musiikkiareenoiden lisäksi Johannes on nähty myös näyttelijänä useissa kotimaisissa menestyselokuvissa ja tv-sarjoissa.Halusin Johanneksen apuvalmentajaksi, koska arvostan häntä lauluntekijänä, muusikkona ja esiintyjänä. Meillä on Johanneksen kanssa samanlainen värähtely, me aistimme paljon asioita, Sanni perustelee.

Costello Hautamäki

Costello Hautamäki on legendaarinen kitaravirtuoosi ja merkittävä osa suomalaista rock-perinnettä – aivan kuten yhtyeensä Popedakin. Bändin eturivissä kitaristilla keikkoja on kertynyt yli 4 000, albumeja parikymmentä ja kruununa urasta Popedan saama Suomi-palkinto. Popedan kappaleiden säveltämisen lisäksi Costello on julkaissut kolme sooloalbumia ja kiertänyt maailmalla Hanoi Rocksin kanssa.

Kitaristi-säveltäjän legendaarisuudesta kielii sekin, että tuotannossa hänen nimeään kantava kitaramalli Costello Bird.

Halusin Costellon apuvalmentajaksi, koska hän tuo rauhallisuutta. Hän voi tuoda paljon asioita, jotka helpottavat lavalla olemista, Arttu pohtii.

VIDEO: Gettomassa tiukkana The Voice of Finalandissa: ”Lopetat lattiaan tuijottamisen ja mietiskelyn”

Perjantain jaksossa

16-vuotias rokkari saa tähtivalmentajat häkeltymään

Perjantaina nähdään viimeinen Ääni ratkaisee -jakso. Tähtivalmentajien eteen astelee 16-vuotias kauhajokelainen Jonathan Timonen, joka esittää kilpailun tähän mennessä räväkimmän kappaleen. Nuori rokkari esittää Slipknot-yhtyeen kappaleen Psychosocial. Kappaleessa yhdistyvät growl-laulutyyli ja melodinen laulu.

Tähtivalmentajat kuuntelevat aluksi jännityksellä kappaleen etenemistä, mutta kertosäkeen kohdalla kaikki tähtivalmentajat kääntyvät.

Suomalaisen rockin kuningatar Maija Vilkkumaa kertoo Jonathanille pystyvänsä tuomaan vielä hieman lisää jo valmiilta tuntuvaan kokonaisuuteen.

Se, että vetää tuollaisella growl-tyylillä vakuuttavasti ja samassa biisissä niin sanotusti normaalisti, ei ole helppoa. Tuntuu, että silmiesi intensiteetti hieman vaimeni kertosäkeen kohdalla. Se on sellainen asia, jossa minulla on sinulle vielä annettavaa, Maija sanoo.

Arttu Wiskari on erittäin vaikuttunut Jonathanin taidoista.

Arvostan, uskallat olla erilainen. Tiedän, miten vaativaa tuo on. Olen joskus kokeillut tuota laulutyyliä, eikä siitä tullut mitään. Näen sinut joukkueessani, koska haluan tehdä aivan poikkeuksellisen numeron kanssasi, Arttu haaveilee.

Myös Sanni on huojentunut nuoren laulajalupauksen lahjakkuudesta.

Ensinnäkin kiitos tunnepitoisesta pläjäyksestä. Tuntuu, että tuolin läpi tuli läpi sellaista tunnetta, että oli pakko kääntyä ja katsoa mitä tapahtuu. Minulla on paljon annettavaa ihmiselle, joka selvästi erottuu massasta. Jos haluat tehdä jotain mikä koskettaa, missä on tuo voima ja mikä voi parhaimmillaan räjäyttää Suomen isossa kuvassa, uskon olevani oikea ihminen sinulle, Sanni pyörittelee.

Elastinen jää rannalle ruikuttamaan, sillä Arttu Wiskari iski hänelle blokkauksen.

Tiedätkö, miksi blokkasin sinut? Perustelen vain kerran. Se oli sana ”rähinä”. Se pelotti minua, Arttu sanoo.

Se on meidän molempien pettymys nyt. Minä olen pettynyt, koska en saanut sinua joukkueeseeni, Elastinen harmittelee.

Kenen tiimiin Jonathan menee? Se selviää viimeisessä Ääni ratkaisee -jaksossa perjantaina!

VIDEO: Sykähdyttävä rock-veto The Voice of Finlandissa – Jonathan, 16, kääntää kaikki tuolit: ”Mä tiedän miten vaativaa tuo on”Yksi kommentti artikkeliin ”The Voice of Finlandissa melkoiset apuvalmentajat”

Vastaa