Popedan uusi laulaja on Olli Herman!

Kirjoittajan kuva

By admin

Popedan alkuperäisen solistin Pate Mustajärven jättäydyttyä yhtyeestä, laulajan paikalle astuu kansainvälistä uraa tehnyt rock-laulaja Olli Herman. Herman tunnetaan kotimaisen Reckless Loven ja ruotsalaisen Crashdïetin entisenä solistina. Lisäksi hän on tehnyt suomenkielistä soolouraa. 

Popedan uusi alku alkaa nyt

”Pauli Mustajärven ilmoitettua jäävänsä pois yhtyeestä Ratinan stadionin jälkeisellä pysäkillä, aloin miettimään uutta laulusolistia, jonka kanssa jatkaisin Popedan ilon ja valon sanoman levittämistä jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan. Hämmästyttävintä oli huomata, kuinka paljon sain ’työpaikkahakemuksia’ solistin virkaan. Mukana oli tuttuja ja tuntemattomia solisteja. Lisäksi kaverit ja tuttavat ehdottelivat eri solisteja. Kaikkia ehdokkaita puntaroin ja harkitsin – kunnes kohtalo puuttui peliin”, avaa taustaa Costello Hautamäki

Costello kärsi kesällä flunssasta, jonka takia ääni alkoi häipyä hänen soolokeikoillaan. ”Olli Herman oli käynyt edellisellä viikolla jo laulamassa Popedan Kuopion keikalla Kuuman Kesän, joten soitin Ollille ja kerroin, että olisi tällainen hätätilanne. Tulisitko varmuuden vuoksi paikan päälle, jos lauluääni katoaa soolokeikalla? Tsekkaa ja ota haltuun muutamat Popeda-biisit ja tuu mestoille.”

Olli Herman saapui paikalle. Costellon lauluääni alkoi kadota keikan edetessä ja Herman hyppäsi solistin paikalle. Yleisö oli villinä. ”Keikan jälkeen istuessani takahuoneessa ääni poissa, aloin miettimään, että näinkö kohtalo tarjosi minulle laulusolistin suoraan eteeni. Soitin Ollille ja kysyin, tahdotko?”, Costello muistelee. 

Yllätyspuhelu

Olli Herman oli yllättynyt saadessaan puhelun Costello Hautamäeltä puhelun. ”Olo oli sellainen kuin olisi halolla päähän lyöty, eli pöllämystynyt, hieman ehkä hölmistynyt, mutta samaan aikaan myös erittäin otettu ja imarreltu. Ajattelin, ettei tätä puhelua voinut kukaan vielä hetki sitten kuvitella tapahtuvaksi, mutta niin vain kävi, että Costello kysyy minua laulajaksi Popedaan. Ei minulla ollut kuin yksi mahdollinen vastaus antaa: Kyllä, tottakai minä tulen.”

Olli saapui Popedan treenikämpälle ja oli ottanut kaikki Popedan keikkabiisit hyvin haltuun. ”Sehän oli sitten siinä! Lisäksi koko orkesteri oli samaa mieltä, että Olli on mies paikallaan jatkamaan Popedan solistisia tehtäviä”, Costello kiteyttää.

Kevään ainoa keikka – kesällä festivaalilavoille

Popedan kevään ainoa keikka on Tampereen Tavara-asemalla lauantaina 30.3.2024. Lipunmyynti keikalle alkaa Tiketissä tiistaina 2.1.2024 klo 9.00. Yhtye kiertää myös festivaalilavoja tulevan kesän ajan. ”Rokki soi ja aurinko paistaa!”, Costello vinkkaa.

”Yllättyneisyys on nyt vaihtunut muutamien bänditreenien myötä innokkuudeksi ja palavaksi haluksi päästä jo keikoille. Popeda on maailman paras rock-bändi. Sen musiikki ja erityisesti live-esiintyminen on puhutellut mua aina ja samasta rokkenrollin positiivisesta energiasta minutkin on valettu. On kunnia päästä mukaan”, kommentoi Herman.

Olli Herman, tunnettu myös nimellä Olli Herman Kosunen, on suomalaisen rock-musiikin tunnetuimpia hahmoja. Hänen uransa alkoi jo nuorena, ja vuosien varrella hänestä on tullut yksi kotimaisen rockin ikoneista. Hänen ainutlaatuinen äänensä, lavakarismansa ja persoonallinen tyyli ovat tehneet hänestä fanien suosikin sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Nuoruus ja musiikillinen alku

Olli Hermanin musiikillinen matka alkoi jo varhain. Hänen nuoruudessaan musiikki oli merkittävä osa elämää, ja rock-musiikin vaikutteet olivat vahvasti läsnä hänen kasvuympäristössään. Tämä ajanjakso oli ratkaiseva hänen myöhemmälle musiikkiuralleen, sillä juuri silloin hän kehitti intohimonsa rock-musiikkia kohtaan.

Läpimurto ja menestys

Olli Hermanin läpimurto tapahtui, kun hän liittyi suomalaiseen rock-yhtyeeseen, joka nopeasti saavutti suosiota niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hänen energinen esiintymisensä ja tarttuvat kappaleensa valloittivat kuulijoiden sydämet. Yhtyeen menestys oli merkittävä askel hänen urallaan, ja se avasi ovia kansainvälisille markkinoille.

Oman tien kulkija

Vaikka Olli Herman tunnetaan parhaiten yhtyeensä kautta, hän on myös tehnyt soolouraa. Hänen soolotuotantonsa on osoittanut hänen monipuolisuutensa artistina. Soolourallaan hän on kokeillut erilaisia musiikkityylejä ja laajentanut ilmaisuaan, mikä on tuonut lisää syvyyttä hänen musiikkiinsa.

Vaikutus suomalaiseen musiikkikulttuuriin

Olli Hermanin vaikutus suomalaiseen musiikkikulttuuriin on ollut merkittävä. Hän on inspiroinut lukuisia nuoria muusikoita ja vaikuttanut suomirockin suuntaan. Hänen ainutlaatuinen tyylinsä ja omistautumisensa musiikille ovat tehneet hänestä esikuvan monille.

Kansainvälinen suosio

Olli Hermanin suosio ei rajoitu vain Suomeen. Hän on tunnettu myös kansainvälisesti, erityisesti Euroopassa ja Aasiassa. Hänen kykynsä esiintyä eri kielillä ja kulttuurien yli ulottuva karismansa ovat tehneet hänestä halutun artistin ulkomailla.

Mies lavan takana

Vaikka Olli Herman tunnetaan parhaiten lavapersoonanaan, on hän myös vaikuttava hahmo lavan ulkopuolella. Hänen työnsä musiikin parissa, mukaan lukien nuorten muusikoiden tukeminen ja musiikkikulttuurin edistäminen, osoittavat hänen syvän rakkautensa alaan.2 kommenttia artikkeliin ”Popedan uusi laulaja on Olli Herman!”

Vastaa