Robin Packalen muutti Koreaan – avautuu uudesta arjestaan

Kirjoittajan kuva

By Lena

Suomalainen artisti Robin Packalen on ottanut rohkean askeleen urallaan ja henkilökohtaisessa elämässään muuttamalla kevääksi Etelä-Koreaan, maailman yhteen vilkkaimmista miljoonakaupungeista. Tämä 25-vuotias muusikko, joka on tunnettu Suomessa ja ympäri Eurooppaa, on päättänyt viettää kevätkauden Aasian sydämessä, tutustuen uuteen kulttuuriin ja työskennellen kansainvälisen musiikkinsa parissa.

Robin on lähtenyt Koreaan ilman managereitaan tai turvatiimiä, mikä tuo matkaan aitouden ja itsenäisyyden tuntua. Hän on antanut haastattelun Awesome Korea -Youtube-kanavalle, jossa hän jakaa kokemuksiaan ja havaintojaan korealaisesta arjesta.

Samankaltaisuutta ja kulttuurishokkeja

Vaikka Robin on kohdannut joitain haasteita, kuten kolme parkkisakkoa saman päivän aikana ja tiiviin julkisen liikenteen ruuhka-aikoina, hän kuvaa kokemustaan pääosin positiiviseksi. Artisti on löytänyt yhtäläisyyksiä suomalaisten ja korealaisten välillä, erityisesti rehellisyyden ja kunnioituksen osalta. Hänen mukaansa molempien kansojen edustajat ovat hyvin samankaltaisia näissä piirteissä.

Robin on kuitenkin kokenut myös kulttuurishokkeja. Hän on hämmästellyt Koreassa vallitsevaa sähköjohtojen sekamelskaa, joka poikkeaa huomattavasti Suomen maanalaisten sähkölinjojen siisteydestä.

”Yksi juttu pelottaa. Nuo sähköt”, Robin sanoo ja osoittaa ylös.

Toisin kuin Suomessa, Koreassa sähköjohdot ovat korkeissa paaluissa sekalaisen näköisinä nippuina.

”En tiedä mitä tuolla tapahtuu mutta se toimii. Ehkä se näyttää samalta Suomessa, mutta ne ovat vain maan alla,” Robin jatkaa.

Ihmettelyä liikenteessä

Korean liikennekulttuuri, jossa jalankulkijat ja autot jakavat saman tilan kaduilla ilman erillisiä kävelyteitä, on herättänyt huolta ja ihmetystä.

”Miten tämä on edes laillista tai turvallista?” Robin ihmettelee.

Koreassa on kuitenkin kuulemma rauhallinen liikennekulttuuri.

Myös aamuisin täpötäydet julkisen liikenteen välineet ovat hämmästyttäneet artistia.

”Siellä oli aika täyttä. Tuntui, etten kunnioittanut muiden henkilökohtaista tilaa, kun minun piti tunkea sisään”, Robin sanoo naureskellen.

Suuret väkimäärät eivät kuitenkaan haittaa Robinia ja hän kertoo käyttävänsä julkista liikennettä Koreassa mielellään, sillä kukaan ei siellä tunnista häntä.

”Suomessa minut tunnistetaan usein. Siksi olen innoissani metrosta täällä”, Robin kertoo.

Erilainen työkulttuuri

Toinen suuri eroavaisuus, jonka Robin on huomannut, liittyy työkulttuuriin. Korealaiset työskentelevät äärimmäisen pitkiä päiviä, erityisesti musiikkistudiossa, jossa sessiot voivat kestää jopa 16–18 tuntia. Tämä työmoraali on tehnyt vaikutuksen artistiin, vaikka se samalla herättääkin kysymyksiä työ- ja vapaa-ajan tasapainosta.

”Ihmiset tekevät töitä niin kovasti”, Robin hämmästelee.

Robinin Korea-kokemus tarjoaa kiinnostavan näkökulman kahden erilaisen kulttuurin kohtaamiseen. Se kertoo myös tarinaa nuoren artistin rohkeudesta ja halusta kasvaa sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Vaikka Robin suunnittelee paluuta Suomeen kesäksi, on selvää, että tämä kevät Koreassa jättää häneen lähtemättömän vaikutuksen ja tarjoaa uusia inspiraation lähteitä tulevaisuuden musiikille.

Robin Packalenin kasvu lapsitähdestä aikuisstaraksi

Robin Packalen on noussut yhdeksi suomalaisen popmusiikin tunnetuimmista nimistä, ja hänen uransa on ollut täynnä merkittäviä saavutuksia jo nuoresta iästä lähtien. Robinin musiikillinen matka alkoi varhain, ja hän sai ensimmäisen suuren läpimurtonsa jo 13-vuotiaana hitillään ”Frontside Ollie”, joka valloitti Suomen musiikkilistoja ja sydämiä vuonna 2012. Siitä lähtien hänen uransa on ollut jatkuvassa nousukiidossa, ja hän on julkaissut useita albumeita, jotka ovat saavuttaneet suurta suosiota.

Ennen muuttoaan Koreaan Robin oli jo kokeillut siipiään kansainvälisillä markkinoilla, ja hänen musiikkinsa on saanut huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella. Hänen kykynsä yhdistää pohjoismaista melankoliaa tarttuviin popmelodioihin on herättänyt kiinnostusta kansainvälisesti, ja Korea on uusin luku tässä globaalissa tarinassa.

Robinin elämässä ja urassa on aina ollut vahva itsenäisyyden ja uudistumisen teema. Hän on tunnettu siitä, että hän ei pelkää kokeilla uusia tyylejä tai astua mukavuusalueensa ulkopuolelle, olipa kyse sitten musiikin tuottamisesta, kappaleiden kirjoittamisesta tai uuden kulttuurin omaksumisesta. Tämä näkyy myös hänen päätöksessään muuttaa Koreaan – se on rohkea siirto, joka kuvastaa hänen haluaan kasvaa taiteilijana ja ihmisenä.

Korealainen kulttuuri ja musiikkiscene tarjoavat Robinille uudenlaisen ympäristön, jossa hän voi ammentaa inspiraatiota ja kehittyä monipuolisempana artistina. Koreassa K-popin vaikutus on valtava, ja sen innovatiivinen lähestymistapa musiikkiin, visuaaliseen ilmeeseen ja markkinointiin tarjoaa Robinille uudenlaisia näkökulmia ja oppimiskokemuksia.Tämä kokemus tulee epäilemättä heijastumaan hänen tulevassa musiikissaan, antaen sille uusia ulottuvuuksia ja syvyyttä.

Katso koko Robinin haastattelu täältä:Vastaa