Sami Sykkö pohtii parisuhteita tv:ssä: ”Olisi rakastajia ympäri maailmaa”

Kirjoittajan kuva

By Lena

Tunnettu toimittaja ja työelämäprofessori Sami Sykkö päästi kollegansa Maria Veitolan tutustumaan lähemmin hänen henkilökohtaiseen ja yksityiseen elämäänsä suositussa ”Yökylässä Maria Veitola” -televisio-ohjelmassa. Ohjelman aikana Sykkö, ja joukko merkittäviä kulttuurihenkilöitä, kuten kokki Pipsa Hurmerinta, toimittaja Baba Lybeck, balettitanssija Atte Kilpinen ja koreografi Jorma Uotinen, jakoivat illallispöydässä näkemyksiään elämästä, ystävyydestä ja ihmissuhteista.

Ei pitkiä parisuhteita

Sykön suhde-elämä on ollut monien kiinnostuksen kohteena, ja ohjelmassa hän avasi katsojille näkemyksiään parisuhteista ja rakkaudesta. Vaikka Sykkö on ollut useissa seurustelusuhteissa, hän kertoi, ettei ole viihtynyt pitkissä suhteissa ja että hänen seurustelusuhteensa ovat yleensä kestäneet alle vuoden. Sykkö kuvailee elämänsä olevan täyttä myös ilman pitkäaikaista kumppania, korostaen, ettei ole kokenut yksinäisyyttä.

”Mä asun yksin, mutta en ole ollut yksinäinen, ikinä. Jos puuttuisi jotakin, sitten varmaan hakisin siihen jotakin ratkaisua”, Sykkö pohtii.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Sykkö mainitsi myös, että vaikka hän ei ole pitkäaikaisten parisuhteiden kannattaja, on hänellä ollut elämässään ”rakastajia”. Tämä kommentti heijastaa hänen vapaamielistä suhtautumistaan ihmissuhteisiin, jotka eivät noudata perinteisiä kaavoja.

”Minusta se on aika hauska idea, että olisi rakastajia eri puolilla maailmaa. Sitten, kun menisi sinne, tavattaisiin”, hän jatkaa.

Ystävyyden merkitys

Sykkö puhui myös ystävyyden merkityksestä ja siitä, kuinka arvostaa ihmisiä, jotka ovat fiksuja, hauskoja ja joilla on kokemusta elämästä. Hän toi esille kiinnostuksensa estetiikkaan, erityisesti latinalaiseen kulttuuriin, jossa estetiikkaa arvostetaan korkealle.

”Latinalaisessa kulttuurissa estetiikka on selvää, sitä ei koskaan väheksytä. Suomessa ajatellaan monta kertaa niin päin, että se on pintaa ja turhaa,” Sykkö jatkaa.

Keskustelu vei myös hauskaan sivupolkuun, kun Atte Kilpinen kertoi, kuinka häntä ja Sykköä on toisinaan luultu pariskunnaksi.

”Tämä on ollut uskomatonta, koska jopa minun läheiset ystävät, jopa sellaiset, joita olen pitänyt läheisinä ystävinä ovat tulleet: kysymään, että niin, oletteko te pari Samin kanssa?”, Kilpinen kuvailee.

Sykkö kertoo, että myös häntä ja Jorma Uotista on pidetty pariskuntana.

”Kyllä! Ja jotkut ovat toivoneetkin! Eikö näin?” Sykkö kertoo.

”No te sopisitte hyvin yhteen! Teillä on molemmilla isot rillit!” Veitola toteaa,

Tämä herätti ohjelmassa naurua ja kevyttä keskustelua suhteiden moninaisuudesta ja siitä, kuinka ulkopuoliset voivat tehdä virheellisiä oletuksia ihmisten välisistä suhteista.

Sykön avoimuus omasta elämästään ja ihmissuhteistaan tarjoaa kiinnostavan näkökulman julkkisten yksityiselämään ja siihen, kuinka he suhtautuvat rakkauteen ja ystävyyteen julkisuuden valokeilassa. Hänen tarinansa voi inspiroida muita omaksumaan yksilöllisen näkemyksen ihmissuhteista, vapauttaen meidät perinteisten odotusten kahleista.

Sami Sykön ura

Sami Sykkö on suomalainen toimittaja, kirjailija ja tv-esiintyjä, joka on tullut tunnetuksi erityisesti muoti- ja lifestyle-aiheisista jutuistaan. Hän on työskennellyt pitkään Helsingin Sanomissa, missä hän on kirjoittanut muun muassa muotia, designia ja kulttuuria käsitteleviä artikkeleita. Sykkö on tunnustettu muotialan asiantuntija, ja hänen kirjoituksensa ja kommenttinsa muotimaailman ilmiöistä ovat herättäneet huomiota niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Lisäksi Sami Sykkö on toiminut televisiossa juontajana ja asiantuntijana erilaisissa ohjelmissa, jotka käsittelevät muotia ja lifestyleä. Hän on ollut mukana tuomassa esille suomalaista muotia ja designia laajemmalle yleisölle ja edistänyt näin suomalaisen muotialan tunnettuutta.

Sykkö on myös kirjoittanut useita kirjoja, jotka käsittelevät muotia, tyyliä ja elämäntapaa. Hänen teoksensa tarjoavat lukijoille paitsi tietoa ja näkemyksiä muotimaailmasta, myös inspiraatiota ja vinkkejä oman tyylitajun kehittämiseen. Sami Sykön panos suomalaiseen muoti- ja kulttuurijournalismiin on merkittävä, ja hän on omalla työllään vaikuttanut siihen, miten muotia ja designia arvostetaan ja ymmärretään Suomessa.Vastaa