SkyShowtime julkaisee suomalais-ruotsalaisen alkuperäistuotannon nimeltään Koodinimi: Annika

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Ensimmäinen pohjoismainen sarja SkyShowtime-suoratoistopalveluun: rikosdraamasarja Koodinimi: Annika – pääroolissa nähdään Vaasasta kotoisin oleva Sannah Nedergård. Katso traileri nyt!

SkyShowtime julkaisee 30. syyskuuta suomalais-ruotsalaisen rikosdraamasarjan Koodinimi: Annika – se on Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn luoma kuusiosainen ja ensimmäinen pohjoismainen sarja SkyShowtime-palvelussa. Sarja vie katsojan taideväärennösten kätkettyyn maailmaan ja tutkii samalla kaksoiselämän haasteita – edustaa pohjoismaista Nordic Noir-tyylisuuntausta.

Sarjan juoni on todella mielenkiintoinen, kun suomalainen rikostutkija Emma on kouluttautumassa peitetehtäviin, kun samaan aikaan hänet lähetetään soluttautumaan Tukholman korruptoituneeseen taidekauppamaailmaan. Hillitty rikostutkija omaksuu hurjan ja tulisen sekä huumeiden ja alkoholin alaisena juhlivan seurapiirikaunottaren Annika Stormaren henkilöllisyyden ja pääsee lähemmäksi gallerianpitäjä Rasmus Ståhgrenia, joka onkin epäiltynä mystistä rahanpesijä Blankoa koskevassa tutkinnassa.

– Käsikirjoitus on todella hyvä, mikä helpottaa näyttelijän työtä. Valmistauduin rooliin muun muassa keskustelemalla entisen keskusrikospoliisin kanssa, kertoo pääroolin saanut ja Vaasasta lähtöisin oleva Sannah Nedergård.

Tutkimus vie rikostutkija Emman syvälle alamaailmaan ja hänen oma persoonallisuutensa alkaa sekoittua liikaa peiteroolinsa Annikan kanssa – rahanpesijä Blankon jäljillä pysyäkseen Emman on tehtävä valintoja, jotka voivat muuttaa hänen ja läheisten elämät ikiajoiksi. Samalla pitää myös muistaa pitää kiinni omasta minästään. Hahmossa on Sannahin mukaan paljon metakerroksia – välillä hän näytteli Emmaa, joskus Emmaa Annikana ja joskus Annikaa, joka unohti olevansa Emma. Siinä on kaksi ihmistä yhdessä tai sitten voi ajatella niinkin, että on vain yksi hahmo, mutta monta versiota samasta tyypistä. Sannahin rooli on siis haastava, mutta todella mielenkiintoinen.

– Samaistun roolihahmoni kanssa siinä, että olemme molemmat itsepäisiä. Hän on työssään määrätietoinen kuten minäkin, hän jatkaa.

Sarjan traileri julki nyt, katso tästä!

Sarjan pääosan sai itselleen näyttelijätär Sannah Nedergård

Kyseessä on naisen ensimmäinen päärooli draamasarjassa, jossa pääseekin nyt näyttelemään rikostutkija Emma Hakaa. Emma tutkii taidepetoksia ja luo sarjassa itselleen peiteroolin koodinimellä Annika – josta sarja onkin saanut nimensä. Sannah kertoo roolin vaatineen paljon aikaa, työtä, energiaa sekä rohkeutta ja itsevarmuutta. Tiimi on ollut kuvausten ajan todella kannustava ja ihana. Jonka takia hän onkin sitä mieltä, että hänellä kävi uskomattoman hyvä tuuri saadessaan niin hyvät vastanäyttelijät.

– Nyt tuntuu jännittävältä, on ollut ihana nähdä pätkiä sarjasta, Sannah kertoo julkisuudessa.

Katso lisää Sannah Nedergårdin mietteitä

30. syyskuuta alkavassa sarjassa nähdään myös suomalais-näyttelijät Miro Lopperi sekä Pekka Strang (alhaalla olevassa kuvassa) – ohjaajana toimi suomalainen AJ Annila. AJ:n eli Antti-Jussi Annilan aiempia teoksia ovat mm. Ikitie-elokuva sekä sarja nimeltään Rauhantekijä.

Muissa pääosissa nähdään Ardalan Esmaili, joka näyttelee Rasmus Ståhlgrenia ja Eva Melander Rina Olanderina sekä Helena Bergström Agatha Torstenssonina. Sarjaa tähdittävät myös useat suomalaiset näyttelijät, kuten Pekka Strang – hänet nähdään sarjassa Raimo Korpena. Muissa rooleissa ovat mm. Clarisse Lhoni-Botte ja Charles Martins.

– Koekuvasimme lähes 30 näyttelijää etsiessämme sitä täydellistä Emmaa. Sannahissa yhdistyi kaikki – erinomainen suomen ja ruotsin kielen taito yhdistettynä koskettavaan herkkyyteen ja kykyyn operoida uskottavasti määrätietoisena undercover-poliisina, sarjan vastaava tuottaja Mia Ylönen kertoo.

Sarjan ensimmäinen jakso julkaistaan 30. syyskuuta yksinoikeudella suoratoistopalvelussa – julkaisupäivän jälkeen uusi jakso tulee nähtäville viikoittain.

Katso myös tänään alkava Viidakon tähdetYksi kommentti artikkeliin ”SkyShowtime julkaisee suomalais-ruotsalaisen alkuperäistuotannon nimeltään Koodinimi: Annika”

Vastaa