Syksyn suositukset: Ruutu+ sarjat – älä enää etsi katsottavaa! Tässä on sinulle jotain uutta ja jotain vanhaa

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Haluan nostaa esiin viihdyttäviä, mielenkiintoisia ja legendaarisia sarjoja sekä elokuvia eri suoratoistopalveluista: tällä kertaa valikoitui sarjoja Ruutu+-palvelusta. Milloin olet viimeksi leikkinyt poliisia ja rosvoa? Entä katsonut Annen ja Ellun kommelluksia suositussa ja legendaarisessa Kumman kaa-sarjassa? Lue myös uudesta pohjoismaisesta sarjasta!

Seuraavaksi suosittelen kolmea aivan mahtavaa sarjaa, jotka ovat keskenään erilaisia. Jokainen niistä on silti todella viihdyttävä, mielenkiintoinen ja niille saa nauraa vedet silmissä. Kilpailuhenkeä, avoimuutta sekä seikkailuja ei näistä puutu – ensi kerralla etsiessäsi katsottavaa, luota tähän artikkeliin ja ylläty.

1. Daniel Ahola: Poliisia ja rosvoa – Daniel Ahola on YouTubesta tuttu kasvo – satoja tuhansia näyttökertoja saanut Poliisia ja Rosvoa-konsepti laajenee osaksi ruudun ohjelmistoa. Ensin siis YouTube-maailmassa suosioon noussut idea kilpailla nuoruudesta tutulla leikillä, on nyt myös nähtävillä Ruutu+-palvelussa. Jaksoja on yhteensä kuusi ja itse katsoin ne kaikki kerralla, sillä nauroin kirjaimellisesti vedet silmissä.

Leikki on monille varmasti tuttu, tässä ohjelmassa nähdään monia YouTubesta tai muualta julkisuudesta tuttuja henkilöitä rosvojen rooleissa kilpailemassa poliiseja vastaan muun muassa Duudsoneita, Iha just imus-YouTube-trio ja Syke-sarjasta tuttuja kasvoja sekä entisiä Miss Suomi-voittajia. Poliisina toimii useasti itse Daniel Ahola ja hänen lähipiiristä tuttuja henkilöitä.

Sarjassa seurataan siis ajojahtia poliisien tiimin ja rosvojen välillä – he liikkuvat suurissa suomalaisissa kaupungeissa esimerkiksi Tampereen seudulla. Rosvot kamppailevat paljon paineiden ja vainoharhaisuuden kanssa, poliisit enemmänkin ajan kanssa. Rosvojen sijainti näkyy poliiseille aina tietyn ajan välein, rosvot taas joutuvat olemaan epätietoisia ja katselemaan enemmän olkiensa yli kuin normaalisti. Kilpailussa oikeastaan mikään ei ole kiellettyä, kiinni saadun rosvon pystyy pelastamaan ja oljenkorsia on myös käytettävissä – palkintona raha, jolla pystyy yrittämään rosvojen lahjontaa sekä tavallisten kansalaisten, sillä käytössä on myös sosiaalinen media ja kansalaispidätys.

2. Kumman kaa – ruotsin opettajan Annen (Heli Sutela) sekä samassa koulussa työskentelevän kouluterveydenhoitaja Ellun (Minna Koskela) kommelluksia vapaa-ajalla. Anne ja Ellu viihtyvät töissä yleisesti Ellun terveydenhoito-huoneessa tai puhelin ääressä tekstaillen toisilleen. Sarjassa on myös muita tutuksi tulevia hahmoja, kuten koulun rehtori Aki (Robin Svartström) ja koulukuraattori Tarja (Tiina Pirhonen) sekä Annen veli Vesa (Ilkka Merivaara). Oppilaat yrittävät saada Ellulta hoitoa, Tarja yrittää saada Ellua lopettamaan oppilaiden psykoterapoinnin ja rehtori Aki yrittää saada Annea kursseille, talkoisiin ja työntekoon.

Myös monia tunnettuja kasvoja vierailee sarjassa, kuten Juha Veijonen.

Töiden ohella Anne ja Ellu pitävät juhlimisesta ja paljon – heillä onkin ankaraa biletystä ja tutuksi tulee katsojille kysymys: ”kumman kaa olisit mielummin” sekä sana: näkäräinen. Juhlimista ja naisten yksityiselämää häiritsee puolestaan Annen veli eli Vesa, joka n naisten mielestä aina väärään aikaan paikalla. Kaksikko joutuu mitä oudoimpiin tilanteisiin ja noloihin tilanteisiin miesten kanssa.

Miten Kumman kaa-sarja oli edellä kävijä?

Ohjelmaa on Ruudussa kaksi kautta – Annea ja Ellua näyttelevät Heli Sutela ja Minna Koskela ovat kirjoittaneet sarjat käsikirjoituksen itse. Tämä sarja saa vatsalihakset kipeäksi ja vedet vuotamaan silmistä, sillä on hyvin viihdyttävä ja niin aito sekä höpsö kertomus kahden keski-ikäisen naisen elämästä – jossa mukana erilaisia ihmisiä ja seikkailuja.

3. Farmi Suomi – kaikki kaudet vaikka sohvan pohjalta, kun sairastaa. Ei tarvitse liikaa keskittyä eikä tajuta asioista sen enempää. Huumoria on ja mielenkiintoa, unohtamatta mielenkiintoisia osallistujia. Ruudussa nyt kaudet 1-4. sekä uusi kausi on tulossa pian.

Kanat kaakattavat ja lampaat määkivät, kun julkisuudesta tunnetut henkilöt saapuvat Farmille erilaisten tehtävien pariin – tienaavat niistä suoriutumalla palkintoja. He elävät siellä niinkuin ennen vanhaan elettiin ja pehtoori tarkistaa ja hyväksyy suoritetut tehtävät sekä jakaa heille palkinnot ja uudet tehtävät.

Mielenkiintoinen ja erilainen kilpailu-ohjelma, mitä Suomessa ei ole ennen tätä nähty.

Tutustu uuden kauden kilpailijoihin tästä

Tässä ovat kolme poimintaa Ruutu+-palvelusta, joita mielestäni jokaisen pitäisi katsoa – esimerkiksi juurikin sairastaessa syys-flunssan nämä piristävät ja päivät kuluvat äkkiä sängyn pohjalla. ’syys-flunssan nämä piristävät ja päivät kuluvat äkkiä sängyn pohjalla.Yksi kommentti artikkeliin ”Syksyn suositukset: Ruutu+ sarjat – älä enää etsi katsottavaa! Tässä on sinulle jotain uutta ja jotain vanhaa”

Vastaa