Suomen kaunein kesämökki 2023 löytyy Pälkäneeltä – tervetuloa Balille!

Kirjoittajan kuva

By admin

Kevään ajan katsojia viihdyttänyt Suomen kaunein koti: Kesämökit -kausi saatiin päätökseensä torstaina. Katsojat äänestivät Suomen kauneimmaksi kesäpaikaksi tunnelmallisesta lahdenpoukamasta Pälkäneeltä löytyvän skandinaavisen ja maalaisromanttisen lomaparatiisin.

jamsan-perhe-ja-tuomarit.jpg

Suomen kaunein koti: Kesämökit -ohjelmassa vierailtiin kuluneen kevään aikana 30 inspiroivassa, kauniissa ja erityislaatuisessa kesänviettopaikassa ympäri Suomea. Mukaan mahtui erilaisiin käyttötarkoituksiin suunniteltuja kesäpaikkoja, joiden joukosta tuomarit toimittaja Hanna Sumari, sisustusarkkitehti Tero Pennanen ja arkkitehti Sini Rainio valitsivat 10 finalistia, joista katsojat äänestivät Suomen kauneimman kesämökin 2023.

Katsojat äänestivät voittajaksi Pälkäneellä sijaitsevan skandinaavisen ja maalaisromanttisen lomaparatiisin, joka on sisustettu boheemilla otteella. Vuonna 2000 valmistunut 65-neliöinen hirsimökki on remontoitu täysin nykyisten omistajien toimesta ja on kaikilla mukavuuksilla varustettu. Niin tuomaristo kuin katsojat ihastuivat mökin mökkimäisyyteen, kodikkuuteen, tyylikkäästi toteutettuihin sisustusratkaisuihin sekä rauhalliseen ja aitoon tunnelmaan.

tero-pennanen-hanna-sumari-ja-sini-rainio.jpg

Yleensä rakennuksen vaihtaessa omistajaansa siihen tehdään muutoksia, jotta siitä tulee omistajansa näköinen. Voittajamökki on hyvä esimerkki siitä, kuinka rakennus elää ja muuntuu vuosien saatossa kulloiseenkin tarpeeseen. Uudistus oli tehty maltilla ja onnistuneesti, ja luulen, että mökki jatkaa uudistumistaan myös tulevaisuudessa omistajiensa hellissä käsissä”, Sini Rainio kuvailee.

Minua sykähdytti perheen tapa puhaltaa yhteen hiileen ja nauttia yhteisistä hetkistä mökillä. Voittajamökki on suomalaisten unelmamökki: kodikas kokonaisuus järven rannalla, ei kovin suuri, sopivasti vanha ja sopivasti uusi. Puutarha on rakennettu kauniisti, mutta ei kuitenkaan vaadi hoitajaltaan mahdottomuuksia”, Hanna Sumari sanoo.

Musta tuntuu, että Pälkäneen mökin salaisuus oli tasapainoinen kokonaisuus ja tietynlainen tuttuus. Samoja mökkityyppejä on Suomi pullollaan, ja väitän, että aika moni ihminen painii samojen asioiden kanssa. Tämä mökki oli mökkimäinen, vaikka se sisälsi kaiken modernin tekniikan; vessan, tiskikoneen, nykyajan mukavuudet… Väittäisin, että kyse oli sellaisesta hienovaraisesta balanssista, joka tällä kertaa osui ihmisiin”, Tero Pennanen arvelee.

Oikeasti voidaan puhua mökistä

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s11_eps10_palkane_006.jpg

Äänestykseen osallistuneiden katsojien kommenteista paistoi läpi samat vaikutelmat mökistä kuin paikan päällä vierailleilta tuomareilta. Aito mökkitunnelma ja kodikkuus vetosivat myös heihin.

”Mökki oli hyvällä maulla tehty ja sisustettu tavallisten ihmisten mökki. Kodikas tunnelma välittyi ruudun taakse. Tuolla viihtyy varmasti.”

”Mökillä on onnistuneesti yhdistetty uusi ja vanha mökki. Ja siinä oli mökkifiilistä.”

”En pidä liian moderneista mökeistä. Tämä oli sopivasti perinteisen ja modernin välimuoto.”

”Oikeasti voidaan puhua mökistä. Hyvällä maulla remontoitu, kaunis ja tunnelmallinen!”

”Tästä mökistä huokui kodikkuus ja lämmin tunnelma. Pidin sisustuksesta. Tässä mökissä todella viihtyisin.”

suomen_kaunein_koti_kesamokit_s11_eps10_palkane_002.jpg

Voittorahat johonkin mieltä kohottavaan

jamsan-perhe.jpg

Voittomökin omistaa Jämsän perhe: Johanna ja Jukka Jämsä lastensa Juulian ja Jaakon kanssa. Katsojien äänillä tullut voittotitteli oli koko perheelle iso ilo ja suuri kunnia.

”Voitto tuli meille täytenä yllätyksenä, sillä finalisteina oli niin monta ihanaa vaihtoehtoa, ettei yhtään pystynyt ennakoimaan, minkä tyyppisistä mökeistä äänestäjät innostuvat”, Johanna Jämsä kertoo.

”Riemu oli rajaton, kun kuulimme, että voitto tuli mökillemme – tunnelma oli ikimuistoinen”, Jukka Jämsä jatkaa.

Voitto tuo mukanaan 10 000 euroa, ja rahoille onkin jo monia mahdollisia käyttökohteita mietittynä.

”Pitää tarkkaan suunnitella, mihin rahan laittaa. Ollaan heitelty ilmaan pihavaloja, kasvihuonetta, kesäkeittiökokonaisuutta… Katsotaan mihin raha riittää”, Johanna pohtii.

”Nyt on aika monta rahareikää keksitty, että jos voittoraha olisi 50 000 euroa, niin sekin menisi! Ehdotin viemärijärjestelmän päivittämistä, mutta siitä ei kukaan innostunut”, Jukka naurahtaa.

”Ei näitä erikoisrahoja voi laittaa sellaiseen – pitää olla jotain enemmän mieltä kohottavampaa”, Johanna toteaa.

Äänestäjille pariskunta haluaa kertoa suuret kiitokset.

”Lämmin ja nöyrä kiitos! Ihanaa, että jaatte kanssamme samanlaisia mökkiunelmia ja nautitte samanlaisista asioista kuin mekin”, he summaavat.

Ohjelman MTV:lle tuotti Banijay Finland.

#suomenkauneinkoti

Suomen kaunein koti: Kesämökit -tuotantokauden kaikki jaksot löytyvät MTV Katsomosta.Yksi kommentti artikkeliin ”Suomen kaunein kesämökki 2023 löytyy Pälkäneeltä – tervetuloa Balille!”

Vastaa