Suomen kaunein koti vie katsojat joogastudioihin ja vanhoihin tehtaisiin

Kirjoittajan kuva

By admin

Suomen kaunein koti -tuomarit kuljettavat katsojia toinen toistaan persoonallisimpiin, tyylikkäimpiin ja hurmaavampiin koteihin suosikkisarjan uudella kaudella. Helsingistä Rovaniemelle ulottuva kotimaan kierros kodista kotiin alkaa tiistaina 29.8. MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

suomen_kaunein_koti_s12_tuomarit.jpg

Tuttu Suomen kaunein koti -tuomarikolmikko, eli toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen kiertävät taas uudella kaudella tutustumassa mielenkiintoisiin koteihin eri puolilla Suomea. Uusien jaksojen ääreen päästään tiistaisin 29. elokuuta alkaen MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Hanna, Sini ja Tero vievät katsojat kurkistamaan upeita perinteisiä pohjalaistaloja, idyllisiä suomalaisia maalaiskoteja, vanhoja tehtaita ja työläisperheiden taloja, joogastudioita ja valoisia ateljeetiloja. Kaudella on mukana 30 kotia rustiikkista rouheutta, boheemia ajan henkeä, eurooppalaista runsautta sekä yllättäviä ja rohkeita sisustusratkaisuja tutun ja suositun modernimman asumisen lisäksi.

”Olen innoissani siitä, että tällä kaudella kotien kirjo on erityisen moninainen. Sisustuksen trendit näkyvät joissain kodeissa ja joissain tunnelma on puolestaan klassinen. Mukana on myös meheviä yllätyksiä, suloisia kaunokaisia ja upeita kansainvälisen tyylin edustajia. Kerrassaan mahtava kausi!”, kertoo Hanna Sumari.

On myös mielenkiintoista, miten meidän tuomareiden näkemykset ovat välillä täysin poikkeavia toisistaan ja on jännittävää nähdä miten katsojat suhtautuvat näkemäänsä”

Kauden päätteeksi katsojat valitsevat 10 tuomareiden valitsemasta finalistista oman Suomen kaunein koti 2023 -suosikkinsa. Voittaja saa 10 000 euroa omien sisustusunelmiensa toteuttamiseen.

Kun kaikki kauneimman kodin tittelistä kisaavat kodit on esitelty, nähdään kauden erikoisjakso, jossa Hanna Sumari vierailee myös kolmessa upeassa taiteilijakodissa. Jo edesmenneen säveltäjän Joonas Kokkosen linjakas koti sijaitsee Tuusulanjärven rannalla. Tämä mestariteos on yksi harvoista Alvar Aallon yksityiseen käyttöön suunnittelemista rakennuksista! Sen lisäksi jaksossa vieraillaan kuvanveistäjä ja korutaiteilija Björn Weckströmin ainutlaatuisessa ja vaikuttavassa kotigalleriassa Espoossa sekä päästään näkemään keramiikkataiteilija ja suunnittelija Anu Pentikin uniikki koti Posiolla.

Suomen kaunein koti -ohjelman järjestyksessään 12. tuotantokausi vie meidät seuraaville paikkakunnille: Espoo, Helsinki, Isojoki, Jyväskylä, Järvenpää, Karjaa, Lappeenranta, Naantali, Perniö, Pyhtää, Rauma, Rovaniemi, Seinäjoki, Sipoo, Siuntio, Taalintehdas, Tammisaari, Tampere, Turku, Uusikaupunki ja Vaasa.

Jaksot 1–3

Jakso 1: Urbaania värikkyyttä
MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 29.8.

Turun, Jyväskylän ja Helsingin keskustan läheisyydessä sijaitsevat kerrostaloasunnot ovat iloisen värikkäitä, uniikkeja ja persoonallisia koteja. Näissä alle 70 neliön asunnoissa on yhdistelty eri tyylisuuntien kalusteita ja esineitä rohkealla otteella oman maun mukaan. Urbaanin värikäs tunnelma hurmaa tuomarit omintakeisuudellaan, leikkisyydellään ja yllättävyydellään.

Jakso 2: Jugendia
MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 5.9.

1900-luvun alussa valmistuneiden rakennuksien upea arkkitehtuuri kätkee sisälleen kolme upeaa kotia Sipoossa, Tampereella ja Vaasassa. Sisustus on rakennuksen aikakauteen sopivan eleganssia ja harmonista. Tyylikkäät ja tarkoin mietityt yksityiskohdat luovat oman lisänsä näiden ainutlaatuisten kotien kauniisiin kokonaisuuksiin.

Jakso 3: Sadan vuoden takaa
MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 12.9.

Historian havinaa löytyy suloisen kauniista kodeista Pyhtäällä, Raumalla ja Uudessakaupungissa. Tuomarimme Hanna Sumari, Sini Rainio ja Tero Pennanen vievät meidät idyllisiin koteihin niin kaupunginkeskustaan kuin myös maaseudun rauhaan. Näissä yli sadan vuoden historiaa huokuvissa kodeissa on luotu ihana tunnelma talonpoikais- ja maalaisromanttisella sisustustyylillä.Yksi kommentti artikkeliin ”Suomen kaunein koti vie katsojat joogastudioihin ja vanhoihin tehtaisiin”

Vastaa