Tässä ovat MasterChef Suomi -kisassa bootcampilta keittiöön selvinneet 10 amatöörikokkia

Kirjoittajan kuva

By admin

Peräti 40 toiveikaista amatöörikokkia kokoontui kesällä kaksipäiväiselle MasterChef Suomi -bootcampille haaveissaan paikka 10 parhaan kisaajan joukossa. Uusi MasterChef Suomi -kausi alkaa tänään klo 20 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla. Finalistit ovat selvillä katsojille toisen jakson päätteeksi. Tutustu uuden kauden finalisteihin!

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_kuva_juuli_aschan_sveins7180.jpg

Uusi MasterChef Suomi -kausi käynnistyy tänään tiistaina MTV Katsomossa ja MTV3-kanvalla. Maksullisella MTV Katsomo+ -tilauksella pääsee heti katsomaan kaksi ensimmäistä jaksoa, sillä MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso julkaistaan ennakkoon.

Avausjaksossa kisassa on mukana 40 amatöörikokkia, mutta väki vähenee nopeasti erilaisten ruuanlaittotehtävien myötä. Lopulta jäljellä on kymmenen parasta, jotka pääsevät kilpailemaan legendaariseen MasterChef-keittiöön. Heistä yksi tulee lopulta voittamaan 10 000 euroa sekä himotun MasterChef Suomi 2024 -tittelin.

Tässä ovat 10 MasterChef-keittiöön tiensä selvittävää kilpailijaa!

Finlaistit ovat selvillä jakson 2 päätteeksi.
MTV3-kanavalla ja maksuttomassa MTV Katsomossa jakso 2 esitetään tiistaina 13.2. 

MTV Katsomo+ -tilaajat voivat katsoa jakson 2 jo tänään, 6.2. 

Antti Mononen, 28
Helsinki

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_antti_kuva_juuli_aschan_sveins6714.jpg

Helsinkiläinen Antti kuvailee itseään intohimoiseksi, iskuvoimaiseksi ja sanavalmiiksi. Vapaa-ajallaan Antti ajaa kartingia ja on intohimoinen F1-fani. Hänen muutkin harrastuksensa ovat vauhdikkaita: skeittausta, lumilautailua ja koripalloa. Urheiluharrastusten lisäksi Antti katsoo paljon elokuvia ja soittaa DJ:nä.

Antti tekee kahta työtä: hän on osakkaana rekkojen perävaunuja valmistavassa yrityksessä sekä toimii kiinteistöalalla myynnin tehtävissä.

Antin kotona on aina laitettu ruokaa ja ulkona käytiin syömässä harvoin. Ruokailu oli aina perheen yhteinen hetki, jolloin usein oli tarjolla hirvipaistia. Antin oma bravuuriraaka-aine on kala. Maailmalla matkustamisesta huolimatta Antti pitää eniten pohjoismaisesta keittiöstä, ja hänen ruokafilosofiaansa kuuluvatkin riista, kalat ja paikalliset kasvikset. Hän myös kertoo, että tykkää nykyään yhä enemmän kasvisruokien valmistamisesta. MasterChefin voitto merkitsisi Antille uramahdollisuuksia ravintola-alalla ja olisi iso henkilökohtainen saavutus ja palkinto kovasta työstä.

Iina-Maria Juntunen, 26
Kuukanniemi

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_iina_kuva_juuli_aschan_sveins6892.jpg

Autoalalla viimeiset neljä vuotta työskennellyt Iina, 26, on haaveillut lapsesta asti oman ravintolan perustamisesta. Ruoanlaittoon isoina innoittajina ovat toimineet hänen vanhempansa, jotka ovat tuoneet maailman makuja kodin ruokapöytään. Ruuanlaitossa hän suosii riistaa ja lähellä tuotettua lihaa.

Iina kuvailee itseään hyvin eläinrakkaaksi tyypiksi. Hänellä on omasta takaa rakkaita lemmikkejä: koiria ja lemmikkikani Mökö.

MasterChefin voittaminen merkitsisi Iinalle paljon, sillä hän haluaisi todistaa kykynsä ennen kaikkea itselleen. Iina nauttii luonnossa liikkumisesta, monenlaisesta urheilusta ja on kiinnostunut esimerkiksi muinais-Egyptin kulttuurista.

Isabel Ortega, 29
Kaarina

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_isabel_kuva_juuli_aschan_sveins6331.jpg

29-vuotias Isabel työskentelee hoitajana hoivakodissa. Isabelille perhe on erittäin tärkeä ja hänet tekee iloiseksi tieto siitä, että perhe ja läheiset voivat hyvin ja ovat terveitä.

Espanjalaiset sukujuuret omaava Isabel harrastaa ruuanlaiton lisäksi taidetta: hän piirtää, maalaa sekä valo- ja videokuvaa. Hän on yhdistänyt ruokaharrastuksena videokuvaukseen ja kuvaakin sosiaaliseen mediaan kokkausvideoita omaan ruokablogiinsa.

Isabelin bravuuri on pastaruoat ja hän tykkää erityisesti valmistaa pastan itse. Jos Isabel voittaisi MasterChefin, hän matkustaisi heti Espanjaan perheensä luokse. Hän myös haluaisi perustaa pienen tapas-ravintolan isänsä kanssa, joten osa voittorahoista menisi tämän unelman toteuttamiseen.

Jan Lindgren, 51
Vantaa

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_jan_kuva_juuli_aschan_sveins6996.jpg

Lentokentällä työskentelevä Jan kuvailee itseään ruokaa ja juomaa rakastavaksi mieheksi. Hän vastaakin muutaman ravintolan ja baarin toiminnasta ja tekee serviisiä baarin takana aina kuin mahdollista. Hän on toiminut baarimestarina lähes 30 vuotta ja voittanut drinkkien valmistuksesta MM-mestaruuden.

Janilla on urheilupainotteisia harrastuksia kuten koripallo, kalastus ja kuntoilu. Arkipäivät hän viettää mielellään kotiloissa koiriensa ja avopuolisonsa kanssa vastapainona kiireiselle työlleen. Pariskunnalta löytyy kotoa kaksi chihuahuaa Cidu ja Bond.

Vahvuuksikseen keittiössä Jan nimeää kalaruoat. Koska Janin puoliso ei syö punasta lihaa, mies on päässyt kokeilemaan keittiössä paljon kana-, kala- ja kasvisruokia.Jan kertoo olevansa kilpailuhenkinen ja rakastavansa kisaamista. MasterChefin voitto antaisi hänelle ison uskon omaan tekemiseen makujen parissa työskennellessä.  Voittorahat hän käyttäisi matkusteluun ja uusien elämysten etsimiseen.

Jose Salo, 31
Turku

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_jose_kuva_juuli_aschan_sveins6439.jpg

B2B markkinoinnissa data-analyytikkona työskentelevä Jose kuvailee kokkaamisen olevan hänelle terapiaa, jonka äärellä voi unohtaa kaiken muun hetkeksi. Hänen vahvuuksiaan ruoanlaitossa ovat makujen esiintuominen, maustaminen ja makujen tunnistus. Bravuurikseen Jose kertoo oman versionsa kukosta viinissä: punaviinikanan.

Jose on entinen jääkiekkoilija, ja harrastaa edelleen urheilua kuten tennistä ja golfia. Jose myös opiskelee matematiikkaa ja tilastotieteitä yliopistossa. Jose haluaisi perustaa oman grilliravintolan, jossa tarjoiltaisiin maistuvaa grilliruokaa ja myytäisiin esimerkiksi grillikastikkeita puodin puolella.

MasterChefin voitto olisi Joselle uskomattoman hieno saavutus ja voittorahat hän käyttäisi opiskeluidensa rahoittamiseen sekä unelmaravintolansa perustamiseen.

Nea Hurnasti, 28
Jyväskylä

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_nea_kuva_juuli_aschan_sveins6797.jpg

Jyväskyläläinen Nea on sairaanhoitaja Sydänsairaalassa. Hän kokee työnsä erittäin merkitykselliseksi ja tärkeäksi. Hektisen työn rinnalla hän rentoutuu parhaiten kiireettömästi kokaten ja koti onkin hänen lempipaikkansa koko maailmassa.

Nea rakastaa kulttuuria ja estetiikkaa. Nea lähtee ruoanlaitossakin siitä, miltä ateria voisi näyttää. Nea haluaa käyttää annoksissaan mahdollisimman paljon erilaisia värejä ja muotoja. Hän valmistaa mieluiten värikkäitä kasvisruokia ja rakastaa kiiltäviä ja makua pursuavia kastikkeita, paahdettuja kasviksia ja erilaisia pastoja. Nea on kiinnostunut myös japanilaisesta keittiöstä, jota hän yrittää toisinaan ujuttaa mukaan arkisiinkin ruokiin.

MasterChefin voitto olisi Nealle iso kunnia ja hän käyttäisi voittosumman opintoihinsa keskittymiseen. Hän haluaisi työskennellä vähemmän ja käyttää enemmän aikaa harrastuksiinsa kuten intohimoonsa ruokaan. Mutta aivan ensimmäisen hän hankkisi uuden yleiskoneen!

Marita Frimodig, 62
Uusikaupunki

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_marita_kuva_juuli_aschan_sveins6623.jpg

Elektroniikkateollisuudessa tuotannon operatiivisena johtajana työskentelevä Marita asui nuoruutensa Swazimaassa ja USA:ssa. Vahvuuksikseen hän nimeää organisoinnin ja johtamisen. Ruoanlaitto on Maritalle vastapainoa hänen työlleen ja hänen mukaansa jo esiliinan solmiminen saa pulssin laskemaan ja hymyn huulille.

Marita kokkaa kotiruokaa hiukan etnisellä twistillä, joka tilanteen mukaan saattaa olla niin intialaista, meksikolaista kuin aasialaistakin keittiötä. Kaksi viimeisintä ovat hänen suosikkejaan. Naisen ruoanlaittotaival sai alkunsa perheen asuessa Swazimaassa, jolloin Maritan parhaan ystävän äiti opetti hänelle filippiiniläisen ruokakulttuurin perusruokia.

Ruuanlaiton lisäksi Marita harrastaa kuntoliikuntaa kuten pilatesta, vesiliikuntaa ja golfia sekä lukee.

Pilvi Holm, 49
Nakkila

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_pilvi_kuva_juuli_aschan_sveins6533.jpg

Keittiösuunnittelijana työskentelevä Pilvi kuvailee itseään aidoksi ja pirtsakaksi persoonaksi, jolla on iso sydän. Ruoanlaittoon ja kokkailuun hänellä liittyykin hyvin vahvasti yhdessäolo, perhe ja läheiset: ruoan avulla kaikki rakkaat saa hyvin koottua saman pöydän ääreen.

Pilvi kertoo pitävänsä erityisesti liharuoista. Hän myös pitää pilkkomisesta, joten erilaisten kasvislisäkkeiden valmistus on Pilvin mieleen. Eniten iloa ja voimaa elämään Pilvi saa lapsenlapsistaan, jotka viettävät varsinkin kesäaikaan paljon aikaa mummolassa. Tyttärensä ja tämän 4,5 kuukauden ikäisen vauvan kanssa Pilvi on tekemisissä lähes päivittäin. Hän saa iloa ruoanlaiton lisäksi muun muassa leipomisesta sekä puhtaasta, vastasiivotusta, kodista.

Rami Oksanen, 42
Helsinki

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_rami_kuva_juuli_aschan_sveins6387.jpg

Helsinkiläisen Ramin ruokainnostukset ovat menneet vuosien varrella sykleissä, nyt viimeiset vuodet mies on keskittynyt artesaanipizzan valmistukseen laajentaen ruokaoppejaan myös italialaisesta, amerikkalaisesta ja aasialaisesta keittiöstä.

Ruoanlaitto merkitsee Ramille yhdessä tekemistä ja olemista. Kokkailu on hänestä kivaa yksinkin, mutta yhdessä avopuolison ja lapsien kanssa se on vielä parempaa. Iloa ja voimaa arkeensa Rami saakin perheestään: hänestä ei ole mitään parempaa, kuin huomata lapsen oppivan jotakin uutta ja onnistuvan jossakin asiassa.

Harrastuksekseen Rami kertoo siirtolapuutarhamökkinsä Helsingistä. Siellä hän viettää lähes kaiken liikenevän ajan puutarhaa hoitaen ja mökkiä kunnostaen. Hän myös toimii aktiivisesti hyväntekeväsyyskoordinaattorina, ja on ollut jeesaamassa esimerkiksi erilaisten pizzatapahtumien järjestämisessä.

The Tran, 36
Helsinki

masterchef_23_pressikuva_kilpailijat_the_kuva_juuli_aschan_sveins6973.jpg

Elämänmyönteiseksi ja ikuiseksi optimisiksi itseään kuvaileva The on työskennellyt 12 vuotta turvallisuusalalla vartijana ja järjestyksenvalvojana. Hän on harrastanut lähes koko elämänsä kamppailulajeja: vuodesta 1997 vuoteen 2014 asti karatea ja viimeiset yhdeksän vuotta brasilialaista jiu-jitsua. Tämän lisäksi hän pitää skeittilautailusta kruisailumielessä, vaikkei enää aikuisiällä temppuja teekään.

Ruoanlaitossa Then bravuureja ovat aasialaiset ruoat, erityisesti japanilainen keittiö. Hän panostaa mielellään annoksen yksityiskohtiin ja ruoan ulkonäköön. The aloitti ruoanlaiton vasta aikuisiällä muutettuaan omilleen, vaikka tuolloin raaka-aineina toimivatkin lähinnä valmisruoat. Niiden alettua tympimään, The alkoi harjoittelemaan aivan perusasioista ja kokkasi arkiruokia. Vasta näiden jälkeen hän uskaltautui kokeilemaan aasialaisia ruokia, joita oli vältellyt hyvin pitkään. Then äiti nimittäin valmistaa niin herkullista ruokaa, ettei The ei itse uskonut koskaan yltävänsä samalle tasolle.

MasterChefin voitto merkitsisi Thelle itsensä ylittämistä moninkertaisesti. Hän myös uskoo voittonsa antavan merkitystä kaikille läheisilleen, jotka ovat innoittaneet häntä osallistumaan kisaan. Voittorahoillaan hän veisi äitinsä jonnekin kivaan paikkaa ja ostaisi tälle mitä hän ikinä haluaisikaan.


Facebook, Instagram, TikTok ja X:@mtv3suomi @mtvkatsomo 
 #masterchefsuomi

Ohjelman MTV:lle tuottaa Endemol Shine Finland.

MasterChef Suomi uudet jaksot MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 6.2. klo 20 alkaen.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon finaalijaksoa lukuun ottamatta.Vastaa