Murhasta tuli totta-sarjasta tehdään nyt uusi elokuva – mysteerikirjailija Jessica Fletcher palaa valkokankaille

Kirjoittajan kuva

By Liisanna

Murhasta tuli totta-sarjasta on tekeillä uusi elokuva – kun Jessica Fletcher niminen mysteerikirjailija palaa uudestaan valkokankaille, filmatisoinnista vastaa elokuvayhtiö Universal Pictures. Näyttelijöistä ei vielä tietoa. Lue lisää tästä.

Yhdysvaltalaisen sarjan ensimmäinen tuotantokausi ilmestyi jo vuonna 1984. Suuren suosion ansiosta murha-sarjaa tehtiin kaiken kaikkiaan jopa 12 tuotantokautta. Sitä esitettiin vuosina 1984-1996 myös Suomessa. Sen kehittivät aikoinaan Peter S. Fischer, Richard Levinson sekä William Link.

Edesmennyt näyttelijä Angela Lansbury esitti mysteerikirjailija Jessica Fletcheriä – hän näytteli myös neljässä sarjaan liittyvässä elokuvassa.

Tulevan Murhasta tuli totta-elokuvan käsikirjoittajiksi on valittu Rebecca Angelo ja Lauren Schuker Blum. Kaksikko muistetaan etenkin tänä vuonna ilmestyneestä Dumb Money-nimisestä elokuvasta.

– Olemme hyvin innoissamme siitä, että saamme tuoda Jessica Fletcherin hahmon isolle ruudulle, Rebecca Angelo kommentoi.

Käsikirjoitus on kuitenkin laitettu hetkeksi jäihin käsikirjoittajista ja näyttelijöistä johtuvan lakon vuoksi. Käsikirjoittajat liittyivät projektiin jo ennen lakkoa ja jatkavat työn parissa sitten, kun lakon osapuolet ovat päässeet sopimukseen. Elokuvan ohjaajaa tai näyttelijöitä ei ole vahvistettu. Tuottajana toimii Amy Pascal.

Lue myös – Aki Kaurismäen uusi elokuva

Toistaiseksi ei siis ole kerrottu julkisuuteen, että kuka näyttelijä nähdään muun muuassa Jessica Fletcherin saappaissa eli pääroolissa. Uudella päätähdellä on todellakin suuret saappaat täytettävänä, sillä Lansbury palkittiin roolista huikeat neljä kertaa Golden Globe -palkinnolla. Hän oli myös ehdokkaana Emmy-palkinnon saajaksi 12. kauden ansiosta, mutta ei koskaan voittanut kyseistä palkintoa. Ikävä kyllä, näyttelijänä tunnettu legenda kuoli viime vuoden lokakuussa 96-vuotiaana. Hänet onneksi kerettiin palkitsemaan vuonna 2013 Oscar-palkinnolla elämäntyöstään.

Suosikiksi noussutta sarjaa tehtiin siis vuosina 1984-1996 Yhdysvalloissa, jossa Angela Lansbury esitti leskeksi jäänyttä mysteerikirjailija Jessica Fletcheriä. Hän kirjoitti rikoksiin liittyviä romaaneja sekä toimi amatööri-etsivänä ratkaisten murhia kuvitteellisessa kaupungissa Mainessa nimeltään Cabot Cove.

Vielä ei ole tiedossa myöskään elokuvan julkaisu ajankohtaa.Vastaa